"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

16/4/10

Το μυστικό όπλο του «Καλλικράτη»***Ωστόσο το ερώτημα όλων είναι γιατί γίνεται τώρα ο «Καλλικράτης», σε μια τέτοια περίοδο, ρευστή οικονομικά.


Όμως ο Ραγκούσης υποστηρίζει το αντίθετο, λεφτά υπάρχουν (έτσι έλεγε και ο αρχηγός του, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι τον είχαν παραπλανήσει) και θα προχωρήσει αμέσως η εφαρμογή του νόμου, και στα φαινόμενα διαφθοράς μπαίνει πλέον τέρμα.
Παρ’ όλα αυτά, φοβούνται ότι το μυστικό του «Καλλικράτη» είναι άλλο. Ότι θα μπορούν πλέον, με τη νέα διάταξη της χώρας, δήμοι και περιφέρειες να αλλάζουν το καθεστώς εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, θα μπορούν να απολύουν χωρίς κυρώσεις, όπως θα γίνει τώρα με τις συνενώσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, με τις συνενώσεις των επιχειρήσεων, στις οποίες όσοι εργάζονται με συμβάσεις θα βρεθούν ξαφνικά στον δρόμο, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και το εξής: Να έχει το δικαίωμα κάθε δήμος ή περιφέρεια, μέσα από το καινούργιο σχήμα, να βάζει επιπλέον φόρους, για ανάπτυξη, υποτίθεται.
Μέχρι τώρα αυτό που..
προβλέπεται είναι οι δήμοι να εισπράττουν φόρους από τους πολίτες μέσα από τα λεγόμενα δημοτικά τέλη ή την ακίνητη περιουσία. Αυτό που αλλάζει είναι ότι ένα μέρος του ΦΠΑ θα αποδίδεται στους δήμους ή τις περιφέρειες για αναπτυξιακά έργα. Στον «Καλλικράτη» επίσης προβλέπονται τα περίφημα ΣΔΙΤ, συμπράξεις δηλαδή ιδιωτών με το κράτος, σαν ένα είδος ιδιωτικής σύμβασης παραχώρησης, ώστε τα έργα που προγραμματίζονται να γίνονται με ιδιώτες, προκειμένου να ολοκληρώνονται με ταχύτερους ρυθμούς, οι οποίοι βέβαια θα τα εκμεταλλεύονται για πάνω από τριάντα χρόνια, ανάλογα με τη σύμβαση. Με άλλα λόγια, θα είναι πιο ευέλικτο το περιβάλλον, με τον κίνδυνο πάντα να καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα εργαζομένων.

http://www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: