"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/5/10

Πολιτοφυλακή


Ο όρος πολιτοφυλακή χρησιμοποιείται συνήθως σήμερα για να αναφερθεί σε μια στρατιωτική δύναμη που αποτελείται από το συνηθισμένο[1] πολίτες για να παρέχει την υπεράσπιση, επιβολή νόμου έκτακτης ανάγκης, ή παραστρατιωτικός υπηρεσία, σε περιόδους έκτακτης ανάγκης χωρίς πληρωμή ενός κανονικού μισθού ή δεσμευμένος σε έναν καθορισμένης διάρκειας της υπηρεσίας. Νομικές και ιστορικές έννοιες πολιτοφυλακή περιλάβετε:
  • Αμυντική δραστηριότητα ή υπηρεσία, για να προστατεύσουν μια κοινότητα, το έδαφος, την ιδιοκτησία, και τους νόμους του.
  • Ο ολόκληρος αρτιμελής ανδρικός (και ίσως θηλυκό) πληθυσμός μιας κοινότητας, πόλη, νομός, ή κράτος, διαθέσιμος για να κληθούν στα όπλα.
    Μια ιδιωτική, μη κυβερνητική δύναμη........
    ***********************************************

    Δανική εγχώρια φρουρά-Πολιτοφυλακή


    Για μερικούς πολύ απλούς λόγους, η δανική εγχώρια φρουρά θα όφειλε τελικά την πίστη της στη θέληση των ανθρώπων, και όχι την κυβέρνηση. Ο λόγος για αυτό ήταν, ότι εάν μια κατάσταση όπως αυτόν του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου ήταν πάντα να εμφανιστεί πάλι, είτε εν την ειρήνη είτε την εμπόλεμη περίοδο, η εγχώρια φρουρά θα ήταν μια εγγύηση που παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους, για τους ανθρώπους, ότι η οργάνωση κάνει όλες στη δύναμή της να προστατεύσει το μεμονωμένο πολίτη από τα εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα. Μεταξύ αυτών θα ήταν δίωξη λόγω των πολιτικών και θρησκευτικών στάσεων, κατευθύνετε την κατοχή και τη γενοκτονία. Προ πάντων θα εξασφάλιζε ότι η δημοκρατία, ή ο κανόνας των ανθρώπων, θα επιβαλλόταν. Η εγχώρια φρουρά έγινε σεβόμενη καλά μεταξύ του κοινού δεδομένου ότι πολλά μέλη ήταν προηγούμενοι μαχητές αντίστασης άνθρωποι που πάλεψαν για και είχαν ένα ενδιαφέρον για το μεμονωμένο πρόσωπο, οι οικογένειές τους, φίλοι και αγάπησαν τους αυτούς.
    Με τη δημιουργία της εγχώριας φρουράς τα ιδρύοντας μέλη ορκίστηκαν να προστατεύσουν τους δανικούς ανθρώπους από όλους τους εχθρούς, και ξένους και εσωτερικούς, αυτή η αναφορά στην τότε οδηγημένη δανική κυβέρνηση που υποστήριξε το ναζιστικό συμβαλλόμενο μέρος της Γερμανίας με την παράδοση των δανικών πολιτών στο Gestapo. Παρά αυτό, τα μέλη που είχαν ένα κάθισμα στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του επαγγέλματος, υποστηρίζουν στην υπεράσπισή τους ότι τέτοιες ενέργειες εκτελέσθηκαν για να προστατεύσουν το υπόλοιπο των ανθρώπων από τα περαιτέρω πολεμικά εγκλήματα.
    Η εγχώρια φρουρά θα ήταν ένα στρατιωτικό φτερό που βοηθούν την υπεράσπιση της Δανίας από τους ξένους επιτιθέμενους, και επίσης μια σταθερή υπενθύμιση για τους πολιτικούς που θα έμπαιναν στον πειρασμό από τις πολιτικές δυνάμεις και την επιρροή τους, ότι δεν μπορούν να κάνουν οποιου δήποτε παρακαλώ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: