"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

30/6/10

Κρίση στις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ Νέες αποκαλύψει για το δίκτυο κατασκοπείας


 Τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου προκαλούν οι αλισυδωτές αποκαλύψεις της Ουάσιγκτον για δίκτυο κατασκοπείας που φέρονται να είχαν... στήσει δέκα Ρώσοι πολίτες. Με θυμό απέρριψε η Μόσχα τις καταγγελίες και επιμένει ότι οι συλληφθέντες ουδέποτε ενήργησαν ενάντια στα συμφέροντα των Η.Π.Α.

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διαμήνυσε ότι οι αμερικανικές διωκτικές αρχές, που συνέλαβαν τους δέκα υπόπτους σε τέσσερις αμερικανικές μεγαλουπόλεις στις ανατολικές Η.Π.Α. την περασμένη Κυριακή «ξέφυγαν εκτός ελέγχου». Απευθυνόμενος στον πρώην Πρόεδρο των Η.Π.Α. Μπιλ Κλίντον, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα, εξέφρασε την ευχή ότι όλα τα θετικά οφέλη που προέκυψαν στις σχέσεις των δύο χωρών δεν θα καταστραφούν από το συγκεκριμένο συμβάν.

Οι απαιτήσεις της Μόσχας
Οι πληροφορίες φέρουν τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να γνώριζε για τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση, όταν υποδεχόταν την περασμένη εβδομάδα στο Λευκό Οίκο τον ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προς τον οποίο δεν ανέφερε τίποτα. Το γεγονός σχολίασε με σαρκασμό προς τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο επίσκεψής του στην Ιερουσαλήμ, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρόφ, λέγοντας επί λέξει ότι «η επιλογή του χρόνου των αποκαλύψεων ήταν πολύ χαριτωμένη».

Τις δηλώσεις μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, παραθέτοντας και ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, με βάση την οποία η Μόσχα απαιτεί όπως οι διπλωμάτες της στην Ουάσιγκτον αλλά και εντεταλμένοι νομικοί σύμβουλοι έχουν πρόσβαση στους δέκα υπόπτους. Παράλληλα καλεί τις Η.Π.Α. να λάβουν υπόψη το θετικό χαρακτήρα των σημερινών σχέσεων των δύο χωρών, όταν ασχολούνται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συλλογή απόρρητων πληροφοριών
Οι αρχές των Η.Π.Α. κατηγόρησαν τη Δευτέρα έντεκα πρόσωπα για αδικήματα όπως κατασκοπεία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα δέκα είναι όλοι Ρώσοι πολίτες, που ζούσαν ήσυχες ζωές στα προάστια αμερικανικών μεγαλουπόλεων εδώ και χρόνια.

Ένα εντέκατο πρόσωπο, από τον Καναδά, έχει συλληφθεί, όπως ανακοίνωσαν, από τις αρχές της Κύπρου, και αφέθηκε ελεύθερο υπό όρους με δικαστικό διάταγμα. Οι έντεκα κατηγορούνται για παράνομη συλλογή πληροφοριών που κυμαίνονται από απόρρητα ερευνητικά προγράμματα σε πυρηνικές πολεμικές κεφαλές μέχρι το παρασκήνιο συνεντεύξεων για πρόσληψη προσωπικού στη CIA.

Στην Ουάσιγκτον, αξιωματούχοι της Κυβέρνησης ξεκαθάρισαν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν πρόκειται να αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να αναδομήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς οι συγκεκριμένες διπλωματικές πρωτοβουλίες αποτελούν προτεραιότητα της διακυβέρνησής του.

iKypros

Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: