"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

11/6/10

«Ενοχλητικές μύγες»

Του ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τις νέες κυρώσεις που επέβαλλε ο ΟΗΕ εναντίον του Ιράν, λόγω του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, απέρριψε η ηγεσία της χώρας, με τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να δηλώνει ειρωνικά ότι τα μέτρα αυτά είναι σαν τις «ενοχλητικές μύγες».
Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέτρα στοχεύουν κυρίως στην δραστηριότητα των «Φρουρών της Επανάστασης», ιδεολογικού στρατού του ιρανικού καθεστώτος, και δεν επηρεάζουν καθόλου τις ...ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Παράλληλα, το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει, εντός των ημερών, τις σχέσεις του με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA).
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε ότι οι νέες κυρώσεις είναι οι σκληρότερες που ψηφίστηκαν ποτέ, χωρίς όμως να αποκλείσει διπλωματική δραστηριότητα στο μέλλον.
Εξάλλου, το Ισραήλ, που έχει απειλήσει με στρατιωτική επέμβαση για τον τερματισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, χαρακτήρισε τον τέταρτο γύρο μέτρων κατά της Τεχεράνης ως «θετικό βήμα», ζητώντας όμως περισσότερες κυρώσεις.
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης δεν θα υποχρεώσουν την Μόσχα να ακυρώσει την πολυσυζητημένη συμφωνία για πώληση πυραύλων επιφανείας–αέρος S-300 στο Ιράν.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν καλέσει τη Ρωσία να μην πωλήσει στο Ιράν τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: