"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

21/9/10

Το αστείο είναι ότι κάθε χρόνο την εποχή που το «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών βγαίνει στον αέρα, εκείνοι υποδύονται τις «Αθώες Περιστερές» Πού είναι οι Off Shore:

 Με τα υπερ-διάφανα περιουσιακά στοιχεία και οι πολιτικοί συντάκτες που τα αναμεταδίδουν υποδύονται ότι τους πιστεύουν. Και όλοι είναι ευχαριστημένοι από αυτή την παρωδία. Μόνο που η απαρίθμηση των περιουσιακών στοιχείων που έχει στο όνομά του (και μόνο στο όνομά του) κάθε πολιτικός μπορεί να ενδιαφέρει μόνο τα πάνελ των μεσημεριανών εκπομπών, άντε και τους δικηγόρους διαζυγίων.

Ο πραγματικός πλουτισμός, οι Off Shore ή οι μυστικές καταθέσεις, ούτε στο «Πόθεν Έσχες» γράφονται, ούτε με τέτοιες απλές διαδικασίες αποκαλύπτονται. Οπότε, ας σχολιάσουμε σαν.... «γειτόνισσες» που κάνουν κοινωνική κριτική. Αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε σα να...
είμαστε και ικανοποιημένοι ότι μάθαμε την αλήθεια, έτσι; Γιατί άλλο να συζητάμε κάτι για να περάσει η ώρα και άλλο να μας περνάνε με τη θέλησή μας και για ηλίθιους.

Από το Νίκο Ζαχαριάδη


Read more: ΠΗΓΗ
 
Off shore εταιρίες είναι εκείνες που λειτουργούν ως μέσο συνεργασίας μεταξύ της χώρας όπου λειτουργεί η Off shore και οποιασδήποτε άλλης χώρας ενδιαφέρεται για τη διενέργεια εμπορικών δραστηριοτήτων.
Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το προνομιακό φορολογικό καθεστώς, που συνίσταται στους ιδιαίτερα χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης και στην αποφυγή διπλής φορολογίας.  Οι δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονται οι εταιρίες αυτές μπορεί να είναι τραπεζικές, επενδυτικές κ.ο.κ., με επιφύλαξη των εκάστοτε τοπικών νομικών ιδιαιτεροτήτων.
Βάση λειτουργίας τους αποτελεί το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας που αποδέχεται τα προιόντα εξαγωγής ή τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι off shore δεν διαφοροποιούνται από τις εγχώριες εταιρίες,  απλά προσφέρουν φορολογικές απαλλαγές.
Επιμέρους χαρακτηριστικά:
Δεν αποκαλύπτονται τα προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη της εταιρίας.
Σύσταση των εταιριών αυτών δίχως παρεμβολή γραφειοκρατικών μηχανισμών.
Αποδέσμευση από κρατικές παρεμβάσεις και περιορισμένος νομικός έλεγχος.
Εξοικονόμηση αφορολόγητου εισοδήματος.
 
 
Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: