"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

30/11/10

Ζήτησε συγνώμη από την Τουρκία η Χίλαρι Κλίντον -Από τη Σερβία θα ζητήσει;

Ζήτησε συγνώμη από την Τουρκία η Χίλαρι Κλίντον
Η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, σε σύντομη συνέντευξη Τύπου στο State Departmend καταδικάζει τις διαρροές εμπιστευτικών αμερικανικών 
"Επίθεση κατά της διεθνούς κοινότητας συνιστά η διαρροή των εγγράφων"
Τη συγνώμη της για τις διαρροές αμερικανικών, απόρρητων και εμπιστευτικών διπλωματικών εγγράφων σχετικά με την Τουρκία, τα οποία δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο WikiLeaks, εξέφρασε η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε προς τους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.
«Η κυρία Κλίντον ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία για το γεγονός πως αυτή αναφέρεται στις εμπιστευτικές αναφορές που δόθηκαν στη δημοσιότητα» ήταν η δήλωση του Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα ομόλογό του, όπως αυτή μεταδόθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Τούρκος Υπουργός έσπευσε, ακόμα, να δηλώσει πως οι αποκαλύψεις δεν θέτουν σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Στα έγγραφα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, αμερικανικές διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα χαρακτηρίζουν τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας «εξαιρετικά επικίνδυνο» και προειδοποιούν για «την ισλαμική επιρροή που ασκεί στον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». Εμφανώς ενοχλημένος, ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωνε πριν από τη συνάντηση στην Ουάσιγκτον, και έχοντας δίπλα του την Χίλαρι Κλίντον, ότι σκόπευε να θέσει στην Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών το ζήτημα των τηλεγραφημάτων που διέρρευσαν και τον αφορούν.
Οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην Άγκυρα εμφανίζονται, ακόμα, να δυσπιστούν απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον οποίον θεωρούν ότι είναι κακά πληροφορημένος και απομονωμένος. Επιπλέον, και σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα τα οποία ανέλυσε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, δεν είναι σίγουροι για τη σταθερότητα της Τουρκικής Κυβέρνησης.
Καταδίκασε η Χίλαρι Κλίντον
Η ίδια η Χίλαρι Κλίντον, σε σύντομη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή της με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, καταδίκασε τη δημοσίευση πέραν των 250.000 εμπιστευτικών εγγράφων και ανέφερε πως «οι δημοσιεύσεις του WikiLeaks δεν αποτελούν απλώς μία επίθεση ενάντια στα αμερικανικά διπλωματικά συμφέροντα, αλλά συνιστούν επίσης μία επίθεση ενάντια στη διεθνή κοινότητα».
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε, ακόμα, ότι η Ουάσιγκτον «λυπάται βαθύτατα για τη δημοσίευση πληροφοριών που προορίζονταν να παραμείνουν εμπιστευτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: