"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

30/11/10

Στο Ισραήλ ανησυχούν για "ολοκληρωτικό χτύπημα".


Την δυνατότητα της Συρίας και της Χεζμπολλά να προσβάλλουν πληθώρα στρατηγικών στόχων στο σύνολο της ισραηλινής επικρατείας μέσω της απόκτησης, από το Ιράν, πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και χαμηλού κυκλικού σφάλματος πραγματεύεται πρόσφατο (22/11) ανυπόγραφο άρθρο.....
που αναρτήθηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο debka, με τίτλο «Κατευθυνόμενοι πύραυλοι της Συρίας και της Χεζμπολλά αψηφούν την εναέρια υπεροχή του Ισραήλ».
Αφορμή για το δημοσίευμα στάθηκαν οι πρόσφατες (21/11) δηλώσεις του επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών υποστράτηγος Amos Yadlin, βάσει των οποίων «Το Τελ Αβίβ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή στην επόμενη ένοπλη σύρραξη». Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το debka, η Συρία και η Χεζμπολλά έχουν πλέον στην κατοχή τους χιλιάδες πυραύλους εδάφους-εδάφους ιρανικής προέλευσης με αυξημένο δραστικό βεληνεκές που αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα, ενώ Ιρανοί μηχανικοί έχουν αναλάβει την εγκατάσταση συστημάτων καθοδήγησης. Οι νέοι κατευθυνόμενοι Fateh-110, M-600 και Scud D, αναφέρουν στρατιωτικοί αναλυτές, μπορούν να προσβάλλουν οιοδήποτε σημείο στο Ισραήλ με κυκλικό σφάλμα μικρότερο των δέκα μέτρων, αψηφώντας, κατ’αυτόν τον τρόπο, την αεροπορική και την αντιπυραυλική ισχύ του Ισραήλ.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Πολέμου στο Λίβανο (Ιούλιος & Αύγουστος 2006), η Χεζμπολλά εκτόξευε, κατά μέσο όρο, 500 ρουκέτες ημερησίως, βασιζόμενη στην μαζικότητα των επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές του βόρειου Ισραήλ, προκειμένου να κάμψει τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF). Βάσει των νέων δεδομένων, οι στρατιωτικές πηγές του debka εκτιμούν ότι λίγες δεκάδες κατευθυνόμενοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ανά ημέρα είναι σε θέση να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Οι σύμμαχοι του Ιράν αναμένεται να στοχεύσουν την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ, προκειμένου να πλήξουν το ηθικό του άμαχου πληθυσμού και να καταστρέψουν τα βιομηχανικά και οικονομικά κέντρα της χώρας.
Στις αρχές του μήνα, ο Α/ΓΕΕΘΑ Γκάμπι Ασκενάζι δήλωσε ότι είναι πιθανό, σε ενδεχόμενη μελλοντική σύρραξη, να υποχρεωθούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να εκκενώσουν τις εστίες τους, ενώ ο πρώην επικεφαλής του Israel Mission Defense Organization Ούζι Ρούμπιν υποστήριξε πρόσφατα πως «Ο εχθρός εξασφάλισε την εναέρια υπεροχή χωρίς να διαθέτει ούτε ένα αεροσκάφος», καθώς οι κατευθυνόμενες ρουκέτες Fateh-110 θα επιτρέψουν στη Χεζμπολλά και στη Συρία να χτυπήσουν κομβικές ισραηλινές εγκαταστάσεις με μερικές δεκάδες αντί εκατοντάδων ρουκετών. Παράλληλα, ο Ρούμπιν έκανε λόγο για ύπαρξη 1.500 πυραυλικών κεφαλών δυνάμενων να προσβάλλουν το Τελ Αβίβ, γεγονός το οποίο αποκάλεσε «επανάσταση».
Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αποφυγή της μνείας των αντιβαλλιστικών και αντιπυραυλικών συστημάτων του Ισραήλ (π.χ. το Arrow, το David’s Sling και το Iron Dome) από τον Ρούμπιν δεν είναι τυχαία, καθώς τα συγκεκριμένα συστήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ομοβροντία πυρών. Επομένως, ακόμα και αν η πλειοψηφία των εισερχόμενων βλημάτων αναχαιτιστεί, αρκούν οι εναπομείναντες πύραυλοι για να προκαλέσουν τρομερές ζημιές. Όσον αφορά στην εναέρια προσβολή των σημείων εκτόξευσης πυραύλων από την ισραηλινή αεροπορία, η Χεζμπολλά έχει φροντίσει να διασπείρει τις πολεμικές κεφαλές στο ευρύ δίκτυο υπόγειων οχυρωμάτων και φυσικών σπηλαίων που διαθέτει, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες προληπτικής ή/και κατασταλτικής δράσης από το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: