"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

18/3/11

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Ο Δρούτσας στο Πεντάγωνο: Νέες τουρκικές προκλήσεις… (συνεχής ροή)

Ελπίζουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αντιληφθεί η ελληνική πολιτική ηγεσία πως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό που επίκειται. Τα ψέματα τελείωσαν…
(ανανέωση 10:29) Σήμερα στις 18:00 πρόκειται να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Είναι προφανές πως οι εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της ΑΟΖ και της τουρκικής επιθετικότητας πρόκειται να αποτελέσουν το κύριο ζήτημα της συζήτησης των μελών του συμβουλίου.

Επαναλαμβάνουμε πως ελπίζουμε να μην μείνουμε και αυτή τη φορά στις φτηνές διακηρύξεις οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να υπογραμμίζουν την μη θέλησή μας να υπερασπιστούμε αυτά που δικαιούμαστε.


-------------------------------------------------

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας συναντιέται σε λίγα λεπτά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με προφανή σκοπό να αντιμετωπιστεί ο τουρκικός τραμπουκισμός ο οποίος πλέον δείχνει καθαρά πως δεν πρόκειται να μας επιτρέψει να ανακηρύξουμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)!

H Ελλάδα υπό το φώς της πρώτης καθαρά πολεμικής ενέργειας της Τουρκίας για την αμφισβήτηση της Ελληνικής ΑΟΖ φαίνεται να προσπαθεί να λάβει κάποια μέτρα και να θέλει να περάσει κάποια μηνύματα.

Από την πλευρά μας αξίζει να σημειωθεί πως η ειδοποίηση για την πραγματοποίηση της έκτακτης συνάντησης έλαβε χώρα μόλις 15 λεπτά πριν την πραγματοποίησή της ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δεν συμβαίνει το αντίθετο.

Με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορούμε παρά να ελπίσουμε πως η κίνηση αυτή δεν θα αποτελέσει ένα απλό επικοινωνιακό πυροτέχνημα και θα περάσει το σωστό μήνυμα όχι φυσικά στους Τούρκους, αυτοί όπως αναφέρουμε εδώ και μήνες τόσο στον συγκεκριμένο ιστοτόπο όσο και στην ΣΙ&Γ, έχουν πάρει πλέον τις αποφάσεις τους και αναμένεται να κινηθούν μετά τις εκλογές στην Τουρκία, αλλά στο ελληνικό έθνος και την διεθνή κοινότητα.

Για τους μη Αγγλομαθείς, ας τους πληροφορήσουμε πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση προέρχεται από την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) η οποία με τον γνωστό τουρκικό τραμπουκισμό έχει δημιουργήσει "οικόπεδα" ερευνών υδρογονανθράκων σε περιοχές μεταξύ Κύπρου και Καστελορίζου οι οποίες βρίσκονται ΕΝΤΟΣ ελλαδικής και κυπριακής ΑΟΖ! Η τουρκική εταιρεία προσκαλεί εταιρείες του εξωτερικού να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό, υπό την αιγίδα της Τουρκίας φυσικά, έτσι ώστε να πάρουν άδειες έρευνας και εξόρυξης υδρογνανθράκων, σε περιοχές που δεν της ανήκουν!!!

Δηλαδή δεν καταλαβαίνουμε πλεόν πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ... ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...


Ελπίζουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αντιληφθεί η ελληνική πολιτική ηγεσία πως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό που επίκειται. Τα ψέματα τελείωσαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: