"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

16/10/11

Δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν μετά τις δηλώσεις στελεχών του ΥΕΘΑ στο Onalert.gr για την αποκάλυψή μας για την Ζουράφα!

... ή είναι στην κυριολεξία θεότρελοι, ή ευθυγραμισμένοι με μια παλιά δήλωση του Πρωθυπουργού που δυστυχώς θα σας την ξαναθυμίσω σήμερα!!

Εχτές το βράδυ η νέα συνεργάτιδα των AegeanTimes.gr Μίνα Αρναούτη, έκανε άλλη μια δημοσιογραφική επιτυχία, δημοσιεύοντας μια αποκλειστική είδηση για το ερευνητικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας Cubuklu (A-594), το οποίο παραβίασε κατάφωρα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, μιας και έπλευσε δίπλα από τη νησίδα Ζουράφα. [σχετική είδηση]

Η είδηση έκανε το γύρο όλων των δημοσιογραφικών θεωρείων, με εκατοντάδες δημοσιεύσεις από όλα τα sites και blogs του Ελληνικού διαδικτύου.

Φαίνεται όμως ότι το σοβαρότατο αυτό γεγονός, δεν κατάφερε να αφυπνίσει, τους επιτελείς του ΥΕΘΑ από τον ύπνο του δικαίου!

Διότι για την πολιτική μας ηγεσία, δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να κοιμάται ακόμη και μετά από αυτό. Εδώ κοιμάται όταν οι τουρκικές φρεγάτες πλέουν στο στενό του Καφιρέα !

Δυστυχώς όμως, στο έγκυρο site OnAlert.gr που αναδημοσίευσε την είδηση και την σχολίασε, διαπίστωσα ότι οι καλοί συνάδελφοι επικοινώνησαν με πηγές τους στο ΥΕΘΑ.

Και λέω δυστυχώς, διότι από την επικοινωνία αυτή, προκύπτει ένα δραματικό γεγονός.

Επιτελείς του ΥΕΘΑ λοιπόν, δήλωσαν στο OnAlert, ότι «δεν έχει γίνει καμία παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας» !!! [Σχετικό άρθρο στο OnAlert.gr]

Προσωπικά, λόγω της εμπιστοσύνης που έχω στο OnAlert.gr διότι έχει αποδείξει την εγκυρότητά του εδώ και καιρό, πιστεύω ότι αυτή η επικοινωνία και οι δηλώσεις είναι πραγματικές!

Ως εκ τούτου λοιπόν, ανακύπτει ένα μείζον θέμα Εθνικής Ασφάλειας μιας και απ ότι αποδεικνύεται, στο ΥΕΘΑ, δεν γνωρίζουν στοιχειώδη όσο και θεμελιώδη Συνταγματικά μας δικαιώματα και Διεθνή κεκτημένα αιώνων!

Η φράση ότι δεν παραβιάστηκαν κυριαρχικά μας δικαιώματα, τι να υπονοεί άραγε;

Η Ζουράφα, ή Λαδόξερα ή Ζγόραφα, είναι μια νησίδα
, απέναντι από τον κόλπο της Καλλίπολης στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας.

Είναι τόσο σημαντική που αν δεν υπήρχε εκεί, η Ελλάδα και συνεπώς η Ευρώπη, θα «’εχαναν» 24 μίλια ναυτικής κυριαρχίας!

24 μιλια συνόρων δηλαδή σε μήκος στα οποία αν προσθέσουμε την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, σχηματίζεται μια τεράστια ζώνη συμφερόντων, μιας και στην περιοχή εκτός από πετρέλαια, φαίνεται ότι υπάρχουν και αρχαία θαλάσσια ευρήματα που έχουν απασχολήσει την Αρχαιολογία!

Το πόσο σημαντική είναι αυτή η περιοχή, φάνηκε το 2003 όταν αποκαλύψαμε ότι η αέναη δράση των στοιχείων της φύσης, τείνουν να «εξαφανίσουν τη νησίδα από το χάρτη, και να την ρίξουν σε κατηγορία «σκόπελος» γεγονός που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αποτελεί απώλεια υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ !!!

Σήμερα η νησίδα διαθέτει ένα φάρο του Πολεμικού Ναυτικού γεγονός που δηλώνει επικυριαρχία! Και οι αποκαλύψεις μας τότε ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά Ελλήνων και ξένων Ευρωβουλευτών, που έθεσαν το θέμα επιτακτικά, κάνοντας την Τουρκία να βγάλει αφρούς!!!

Είχαν προηγηθεί διωγμοί Ελλήνων ψαράδων από την περιοχή από τουρκικά σκάφη του λιμενικού, και υπενθυμίζουμε ότι επί υπουργίας στο Υπ.Εξ του σημερινού Πρωθυπουργού, είχαν διατάξει το πολεμικό πλοίο που περιπολούσε στην περιοχή να αποφεύγει την Ζουράφα. Η διάσταση που πήρε όμως το ζήτημα στον Τύπο, ανάγκασε του επιτελείς να επαναφέρουν το πλοίο του Π.Ν. στην περιοχή, με αποτέλεσμα για κάμποσο καιρό, οι τουρκικές προκλήσεις να κοπάσουν και να μπει μια τάξη!

Φαίνεται όμως ότι στο ΥΕΘΑ, επανήλθαν οι ... "προοδευτικές" σκέψεις τα τελευταία δύο χρόνια και η κατάσταση έχει μετατραπεί και πάλι στα ίδια χάλια, προ του 2003, με αποτέλεσμα, στην περιοχή αυτή οι Τούρκοι να αλωνίζουν και να προκαλούν με την παρουσία κατασκοπευτικών σκαφών όπως το Cubuklu (A-594).

Η Ζουράφα λοιπόν, αποτελεί μια νησίδα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα όχι μόνο γιατί υπάρχει πετρέλαιο, αλλά κυρίως γιατί αποτελεί έναν μεγάλο ψαρότοπο, που συντηρεί οικονομικά μια ολόκληρη περιοχή στη Θράκη!

Από αυτή την Ελληνική νησίδα, με τον φάρο και την γαλανόλευκη, εχτές πέρασε ο σπιούνος των τούρκων με ανοιχτά όλα τα κατασκοπευτικά του όργανα και τα δύο πυροβόλα του σε ετοιμότητα! Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ στο onalert, τότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

Ή αυτοί από το ΥΕΘΑ που δήλωσαν κάτι τέτοιο, πρέπει να είναι στην κυριολεξία θεότρελοι, οπότε πρέπει να τους δει αμέσως ειδικός ψυχίατρος ή

Εδώ επιτελείται πλέον μια εξόχως αντεθνική προπαγάνδα, ευθυγραμμισμένη με την παλαιά δήλωση του Πρωθυπουργού (πριν αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ) ότι «προτιμώ να χάσω ένα νησάκι, παρά να βάλω σε κίνδυνο όλη τη χώρα».

Διαλέγετε και παίρνετε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: