14 Οκτωβρίου 1987 : Ύμνος προς την Τουρκία...
Το ίδρυμα χέριταζ έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής , αλλά συμβάλλει και στη διαμόρφωση εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Στήριξε και διαμόρφωσε την πολιτική Ρήγκαν και Μπούς.
Τώρα φάιβεται οτι θα αποτελέσει το κύριο στήριγμα στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής του προέδρου Κλίντον...
Στίς 22 Οκτωβρίου 1992, οΈλληνας Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ιδρύματος Χέριταζ Εντ. Φέΐλνερ και τον σύμβουλο για διεθνή θέματα, Τζ. Γκάΐνερ .
Ποιά σχέση μπορεί να έχει ο Υπουργός Ανδριανόπουλος με το φιλοτουρκικό Ίδρυμα, αυτό είναι πράγματι ενα ερώτημα..
Γιατί γίνονται όλα αυτά σήμερα υπάρχει εξήγησει, και αναφέρεται στα βιβλία...
Ακόμη και πως ακριβώς έχουν σχεδιαστεί...
Υπάρχει ένα κεφάλαιο : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΑΙΔΩΡΑ .=.Ο ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Μπόρουμε να καταλάβουμε το σήμερα , με ποιούς πολιτικούς, ποιές πολιτικές παρατάξεις, ποιά πρόσωπα έχουν να δώσουν υπηρεσίες, στους σχεδιασμούς αυτούς, και δίνουν απλόχερα την στήριξει τους , καταρχήν σε όλους τους Λαθρομετανάστες, ακόμη και αν είναι τούρκοι πράκτορες . Κάποιοι ,μπορεί και να γνωρίζουν......Και βέβαια επί αμοιβής , πιστεύω , δεν νομίζω οτι όλα αυτά τα κάνουν γιά την ψυχή της μάνας τους;
Καί σήμερα δίνει κατευθύνσεις στον Ομπάμα , αυτό το ίδρυμα όπως και κάποια άλλα γνώστα...
Ξαφνικά άρχισαν όλα πρίν ακόμη αναλάβει η νέα κυβέρνηση...
Όλα αυτά είναι μηνύματα γιά να οδηγήσουν το πασόκ σε αυτά που έχει δεσμευτεί...
και ακόμα περισσότερα. Στα εξάρχεια είναι μόνο αναρχικοί; Όχι βέβαια , θα έχει πράκτορες απο πολλές υπηρεσίες..Γιατί νομίζεται οτι αφήνονται Ελέυθεροι; Αν ήταν απλή φοιτητές αναρχικοί θα τους άφηναν ;;;;Γιατί έχει συγκεκριμένος πολιτικός φορέας ολόκληρες ομάδες δικηγόρων ,γαι μετανάστες και δήθεν αναρχικούς; Από ποιούς πληρώνονται όλα αυτά τα έξοδα ; Όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ένα απλό παράβολο γιά τα δικαστήρια είναι μεγάλης αξίας....
Στη προσπάθεια μάλιστα ανάσχεσης του νεοφιλελευθερισμού, η χώρα μας τα καταφέρνει αρκετά καλά καθώς, σύμφωνα με τον κατάλογο οικονομικής ελευθερίας που συντάσσεται ετησίως από το «ίδρυμα χέριτατζ» την «Ουολ Στριτ τζόρναλ», το 2008 η Ελλάδα καταλαμβάνει την 81η θέση ανάμεσα σε 179 κράτη (πίσω από τη Κιργιζία και τα νησιά Φίτζι).
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:2001
«Μπάτε σκύλοι - των ΗΠΑ - και αλέστε!»
Δεκάδες στελέχη από αμερικανικά ιδρύματα βρίσκονται αυτές τις μέρες στη χώρα μας για «να επανεξετάσουν τους δεσμούς Ουάσιγκτον με την Αθήνα»
Θα περάσουν «από κόσκινο» υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη
Ξέφραγο αμπέλι και επαρχία της «αυτοκρατορίας» των ΗΠΑ έχει καταντήσει τη χώρα μας η κυβέρνηση Σημίτη, η οποία δίνει αυτές τις ημέρες εξετάσεις «εφ' όλης της ύλης» - και - στη νέα κυβέρνηση του Τζ. Μπους. Το ζήτημα επιβεβαίωσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.
Ρόλο εξεταστή παίζουν στελέχη γνωστών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, οι περιβόητες «δεξαμενές σκέψεις», τα οποία από τις 7 μέχρι τις 14 Γενάρη θα «ξεσκονίσουν» τα πάντα γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως θα «διαγνώσουν» τις προθέσεις της σε καυτά θέματα, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η σταθερότητα στα Βαλκάνια, αλλά και το σύνολο της οικονομικής πολιτικής με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κ.λπ. Για το σκοπό αυτό τα στελέχη αυτά θα έχουν πληθώρα συναντήσεων με υπουργούς, αλλά και με «επιφανείς παράγοντες» του επιχειρηματικού κόσμου και των ΜΜΕ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι υπουργοί που επιλέχτηκαν για συναντήσεις είναι ο Γ. Παπανδρέου, ο Α. Τσοχατζόπουλος και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ενώ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών περιλαμβάνονται ο Κ. Καραμανλής και... ο Δ. Αβραμόπουλος.
Στόχος της αποστολής των δεκάδων στελεχών των παραπάνω ιδρυμάτων, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο - που παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ» - είναι «να επανεξετάσουν τους δεσμούς της Ουάσιγκτον με την Αθήνα, καθώς και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στη σταθεροποίηση των Βαλκανίων και την ενίσχυση του δυτικού προσανατολισμού της Τουρκίας»! Την αποστολή οργανώνει το γνωστό ίδρυμα «Κέντρο Δυτικής Πολιτικής», αλλά θα συμμετέχουν και στελέχη - αναλυτές από πέντε ακόμα αμερικανικά ιδρύματα. Προκειμένου να δώσουν βαρύτητα στην αποστολή, οι οργανωτές τονίζουν στο έγγραφο ότι τα ιδρύματα αυτά έχουν «στενούς δεσμούς με την επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό τον Τζ. Μπους», καθώς και ότι «η βιομηχανία σκέψης της Ουάσιγκτον θα επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό για τη σχηματοποίηση της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και της εθνικής ασφάλειας υπό τη νέα κυβέρνηση Μπους».
Τέτοιες αποστολές γίνονται συχνά στη χώρα μας και όπως αναφέρει το έγγραφο, η προηγούμενη αυτού του είδους έγινε το Γενάρη του 2000. Οι εκθέσεις που συντάσσουν στη συνέχεια διοχετεύονται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σε άλλα κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ, προκειμένου να τα «λάβουν υπόψη τους» για τα περαιτέρω.
Η αποστολή αυτή είναι μία ακόμα απόδειξη των δεσμών υποτέλειας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Ουάσιγκτον και της κυβέρνησης Σημίτη. Η τελευταία επειδή «καίγεται» να αποκαταστήσει άριστες σχέσεις και με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της, δηλαδή θα τα δώσει όλα στα αφεντικά της νέας τάξης.
Το έγγραφο του Κέντρου Δυτικής Πολιτικής (Western Policy Center - WPC), εστάλη στις 3 Γενάρη με αποδέκτη το ανώτατο στέλεχος του Ιδρύματος Σπ. Ριζόπουλο.
Τίτλος του εγγράφου είναι «Σημαντικές "δεξαμενές σκέψης" της Ουάσιγκτον, όσον αφορά την επίσκεψη συγκέντρωσης στοιχείων -ευρημάτων στην Ελλάδα. Εμφαση στους ελληνοτουρκικούς δεσμούς, τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και τις τουρκικές σχέσεις». Ακολουθεί το κείμενο.
«Σημαντική αποστολή»
«Το "Κέντρο Δυτικής Πολιτικής" (Western Policy Center-WPC) ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει μία σημαντική αποστολή για τη συγκέντρωση στοιχείων και ευρημάτων για Αμερικανούς επιστήμονες και ειδικούς αναλυτές για την Ελλάδα, μετά την επιτυχία της επίσκεψης της "δεξαμενής σκέψης" που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2000, το πρώτο επιτυχές ανάλογο σχέδιο από τις ΗΠΑ.
Από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι και τις 14, αναλυτές εξωτερικής πολιτικής από αρκετές ισχυρές και με επιρροή "δεξαμενές σκέψεις" από την Ουάσιγκτον - αρκετές με πολλούς στενούς δεσμούς με την επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό τον Τζορτζ Ο. Μπους - έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Παπανδρέου, τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλο, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, το δήμαρχο της Αθήνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και με τους ανώτατους συμβούλους τους για λεπτομερείς ενημερώσεις στα ζητήματα.
Οι αναλυτές θα ενημερωθούν επίσης από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων και θα συναντηθούν διαδοχικά με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, καθώς και με το γενικό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Τζον Κέναν... Θα έχουν επίσης συναντήσεις με εξέχουσες φιγούρες του επιχειρηματικού κόσμου από τους τραπεζιτικούς, οικονομικούς, τεχνολογικούς και τηλεπικοινωνιακούς τομείς και τέλος θα έχουν συναντήσεις με σημαντικούς επιστήμονες "δεξαμενών σκέψεις" και με φυσιογνωμίες του χώρου των Μέσων».
«Η βιομηχανία σκέψης της Ουάσιγκτον θα επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό για τη σχηματοποίηση της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και της εθνικής ασφαλείας υπό τη νέα κυβέρνηση Μπους», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της WPC Τζον Σιντίδης. «Ανώτατοι αξιωματούχοι και σχεδιαστές στρατηγικής βασίζονται πλέον σε σημαντικό βαθμό στις "δεξαμενές σκέψεις" για μία δημιουργική προσέγγιση όσον αφορά στα νέα, αλλά και στα μακροπρόθεσμα ζητήματα». Δεδομένης της υψηλής σημασίας της Ελλάδας όσον αφορά στα ζητήματα της περιφερειακής σταθερότητας, της σταθερότητας της Βαλκανικής, των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, της ενσωμάτωσης στη ζώνη του Ευρώ και της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είναι ο καταλληλότερος χρόνος για τους Αμερικανούς αναλυτές να επανεξετάσουν τους δεσμούς της Ουάσιγκτον με την Αθήνα, καθώς και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στη σταθεροποίηση των Βαλκανίων και την ενίσχυση του δυτικού προσανατολισμού της Τουρκίας.
Η επίσκεψη οργανώθηκε από τον ανώτατο σύμβουλο του WPC, Σπύρο Ριζόπουλο, ο οποίος επίσης οργάνωσε και την επίσκεψη στην Ελλάδα του περασμένου έτους. Οι οργανώσεις που θα λάβουν μέρος σε αυτήν την επίσκεψη - αποστολή είναι το «Ιδρυμα Χέριτατζ», το «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Ερευνών», το «Κέντρο Ναυτικών Αναλύσεων», το «Ινστιτούτο Κάτο» και το «Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμύνης». Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι το ίδρυμα που επιχορηγεί την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.
Το WPC είναι μία δημόσια επιχείρηση πολιτικής, η οποία εργάζεται προς την κατεύθυνση ισχυροποίησης του διαλόγου όσον αφορά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μεταξύ δύο ΝΑΤΟικών συμμάχων, της Ελλάδας και της Τουρκίας, καθώς και στην καλύτερη προώθηση των αμερικανικών γεωστρατηγικών συμφερόντων και των δυτικών ιδρυμάτων και θεσμών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το WPC προασπίζεται στην επίλυση των προβλημάτων της προσέγγισης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, του ζητήματος της Κύπρου και των βαλκανικών σχέσεων διαμέσου των συνεχών επισταμένων δημοσιευμάτων, του προγραμματισμού των δημόσιων σχέσεων καθώς και της ιστοσελίδας του στο Ιντερνέτ.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=614256&publDate=
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου