"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

28/11/09

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ !- ΟΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ !! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Κόμμα εναντίον κυβέρνησης!


Άρχισαν και οι γκρίνιες κατά του «συστήματος Γιώργου»


Δύο αξιοσημείωτες «εξεγέρσεις» βιώνει το σύστημα διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ μόλις συμπληρώθηκαν 40 μέρες απ' την ανάληψη της διακυβέρνησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει έκδηλη απογοήτευση ακόμα και μεταξύ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.


Η πρώτη «εξέγερση» αφορά το «κόμμα εναντίον κυβέρνησης», μετά τη διαπίστωση ότι έχει περίπου... ποινικοποιηθεί η ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των υπουργείων, του κράτους, των οργανισμών του Δημοσίου.

Η δεύτερη, λιγότερο ηχηρή προς το παρόν, αλλά σίγουρα σημαντικότατη, αφορά την οξεία αντίθεση και κομματικών αλλά και κυβερνητικών στελεχών στην παγιωμένη πλέον αίσθηση ότι ο Γ. Παπανδρέου κυβερνά με μια στενή ομάδα φίλων του αγνοώντας και το κόμμα του, αλλά και τους περισσότερους υπουργούς του!

Τα παραπάνω βέβαια έχουν τη -σοβαρή- αντανάκλασή τους στη γενικότερη κυβερνητική εικόνα, στην παραγωγή κυβερνητικού έργου, στις σχέσεις μεταξύ κυβερνητικών στελεχών, στις σχέσεις κυβέρνησης-κόμματος, στην αξιοπιστία -εν τέλει- της νέας διακυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστική η έκφραση κυβερνητικού στελέχους στο «ΠΑΡΟΝ», ότι «εμφανιζόμαστε σαν απροετοίμαστο ασκέρι, που παίζει μόνο με την επικοινωνία»!

Τα όσα άλλωστε συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την εισοδηματική πολιτική για το 2010 (άλλα έλεγε τη μια μέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και άλλα, τα αντίθετα, την επομένη!), με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, με το Ασφαλιστικό, όπου η εικόνα της κυβέρνησης ήταν... οπερέτα, είναι ενδεικτικά του συνολικότερου κλίματος.

Όπως και η αντίδραση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή στην αλχημεία που επιχείρησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αν και προκάλεσε την μήνιν του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργικού γραφείου, συνάντησε ωστόσο τη μεγάλη αποδοχή τόσο του κόμματος όσο και της Κ.Ο.

Την ίδια ανταπόκριση είχε λίγες μέρες πρωτύτερα η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου για τη «μαϊμουδιά» της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας και το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων...

Και στην -εύλογη- ερώτηση «μα γιατί αυτές οι διαφοροποιήσεις και μάλιστα από στελέχη πιστά στον Γιώργο», η απάντηση είναι ότι «αφού ο Γιώργος ο ίδιος ζήτησε να είναι... αντιεξουσιαστές»!

Μύλος δηλαδή. Και οπερέτα. Και τραγέλαφος. Και χρόνος χαμένος, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει ούτε αξιωματική αλλά ούτε κοινωνική αντιπολίτευση και είναι μια καλή ευκαιρία για την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναγκαίες τομές και ρήξεις και να περάσει νομοσχέδια που αν και έχουν περάσει 40 μέρες από την ανάληψη της εξουσίας, δεν έχει ούτε ένα κατατεθεί στη Βουλή. Μάλιστα όταν ρωτήσαμε κυβερνητικό παράγοντα για το ζήτημα αυτό, μας έδωσε την... αφοπλιστική απάντηση: «Δίνουμε στη ΝΔ την ανάσα που μας είχε δώσει κι αυτή το 2007, όταν την κρίση την περνούσαμε εμείς»!

Μαχαιρώματα και... μαγαζάκια!

Οπότε και τα μαχαιρώματα μεταξύ των «συντρόφων» είναι πια μια καθημερινή εικόνα. Πλέον αμφιβάλλουμε αν υπάρχει θαρραλέος υπουργός που να θέλει οιαδήποτε επαφή με κομματικά στελέχη!

Τα κομματικά στελέχη «τα ρίχνουν» άγρια σε... όποιον υπουργό βρουν μπροστά τους. Και μάρτυρες αυτού του κλίματος είναι και ο Γ. Ραγκούσης και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά κι ο νέος γραμματέας-εκλεκτός του Γιώργου, ο Σωκρ. Ξυνίδης.

Αιτία η αίσθηση, που τείνει να παγιωθεί, ότι το να είναι κάποιος ΠΑΣΟΚ θεωρείται πλέον... πολιτικό αδίκημα. Αυτό έχει ξεσηκώσει την κομματική βάση.

Και δεν μιλάμε για το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», όπως διατείνεται η προπαγάνδα του Μαξίμου. Διότι το ζήτημα ακριβώς δεν είναι η μη αξιοποίηση κομματικών στελεχών, αλλά η αξιοποίηση αποκλειστικά στελεχών του «συστήματος Γιώργου», τη στιγμή που το κόμμα παραμένει εξοβελισμένο για να αντικατασταθεί από την ομάδα φίλων του πρωθυπουργού!

Είναι δε πρόσφατα τα γεγονότα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου ξανά ο Παπανδρέου έστειλε το μήνυμα του αποκλεισμού του κόμματος. Και τα κομματικά στελέχη... απάντησαν με την καταψήφιση του εκλεκτού του αρχηγού για τη θέση του γραμματέα!

Πρόσφατο παράδειγμα η επιλογή της Μ. Δαμανάκη για τη θέση της Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Ήταν αποκλειστικά απόφαση του Γιώργου. Ακόμα και το στενό του επιτελείο την πληροφορήθηκε απ' τα ΜΜΕ (!), ενώ και πάλι το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο πρωθυπουργός ήταν ότι δεν τον ενδιαφέρει το κόμμα, αλλά η στενή του ομάδα!

«Όλα είναι στον αέρα και όλοι είμαστε αναλώσιμοι», υπογράμμιζε στο «ΠΑΡΟΝ» την Παρασκευή γνωστός υπουργός, δείχνοντας έτσι και την ανασφάλεια που επικρατεί, μεταξύ και των υπουργών ακόμα, αλλά και τον ηγεμονικό τρόπο λειτουργίας του Γ. Παπανδρέου (σχετικό ρεπορτάζ για το «διαζύγιο» του Γιώργου απ' το κόμμα και στη σελ. 13).

Αυτή η δημιουργία, σταδιακά αλλά σταθερά, μιας ομάδας φίλων και εκλεκτών του πρωθυπουργού, με τους οποίους αποκλειστικά κυβερνά, έχει δημιουργήσει αμυντικά αντανακλαστικά στους περισσότερους υπουργούς, με αποτέλεσμα:

• Τα υπουργεία να τείνουν να μεταβληθούν σε «μαγαζάκια» αυτοδιαχείρισης του κάθε υπουργού, αν και δεν λείπουν και οι κόντρες με τους υφυπουργούς, ιδίως εκεί όπου οι υφυπουργοί έχουν τοποθετηθεί για να... ελέγχουν τους υπουργούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Παιδείας, όπου η κόντρα μεταξύ της υπουργού Α. Διαμαντοπούλου και του Γ. Πανάρετου (για τη βάση του «10» στην εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών, για την αξιολόγηση) αντανακλά αυτήν ακριβώς την αντίθεση...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=47548&colid=37&catid=34&dt=2009-11-22%200:0:0&page=2&mode=1&page=3&mode=1&page=1&mode=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: