"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/12/10

Βουλγαρία: Αναβρασμός στην Σωζόπολη, καθώς η Εκκλησία, αντιδρά, στην ανέγερση αγάλματος του θεού Απόλλωνα, "καθότι αναβιώνεται έτσι, η λατρεία παγανιστικού θεού"

Η

βουλγαρική Εκκλησία εξέφρασε την αντίθεσή της στην πρόθεση των δημοτικών αρχών της πόλης Σωζόπολ (Σωζόπολη) να τοποθετήσουν άγαλμα του Απόλλωνα ύψους 13 μέτρων στο λιμάνι, ως «απαράδεκτη απόπειρα αναβίωσης της λατρείας παγανιστικού θεού».

«Πρόκειται για αντιχριστιανικό σχέδιο, που θα προκαλέσει ανυπολόγιστες πνευματικές και ηθικές ζημιές στους ορθόδοξους κατοίκους της Σωζόπολης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου της βουλγαρικής Εκκλησίας της περιοχής αυτής της Ανατολικής Βουλγαρίας που έχει ως έδρα την πόλη Σλίβεν.
Στην ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του μητροπολίτη Σλίβεν, Ιωαννίκιου, προστίθεται ότι «εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια η Σωζόπολ είναι παραδοσιακή χριστιανική πόλη που δεν έχει καμία σχέση με την παγανιστική πόλη της αρχαιότητας Απολλώνια Πόντικα. Είναι απαράδεκτο στην ορθόδοξη Βουλγαρία να αναζωπυρώνεται η λατρεία μιας παγανιστικής θεότητας. Ο ισχυρισμός του δημάρχου της πόλης, ότι "με τον τρόπο αυτό η Σωζόπολ θα γίνει σαν τη Βαρκελώνη και το Ρίο ντε Τζανέιρο" είναι ανυπόστατος, επειδή στις πόλεις αυτές έχουν στηθεί αγάλματα του Σωτήρα Ιησού Χριστού κι όχι παγανιστικών θεών», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Επίσης, το εκκλησιαστικό συμβούλιο της επαρχίας Σλίβεν κάλεσε τους ορθόδοξους χριστιανούς της Σωζόπολης να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την τοποθέτηση του αγάλματος.
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=16852&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια: