"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

1/2/10

ΕΚΘΕΣΗ ...Στίς 8 Οκτωβρίου 1993

....έφτασε στα χέρια του συμβούλου Εθνικής ασφαλείας μια έκθεση της εταιρίας {όξφορντ} στην οποία εκφραζόταν η βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ  θα βρισκόταν στην εξουσία μετά τις εκλογές.
Συνοπτικά τα συμπεράσματα της έκθεσης ήταν τα ακόλουθα:

Η υπερεθνικιστικη γραμμή που υιοθετεί ο Α. Σαμαράς δεν είναι η επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ.
Επί πλέον η αδυναμία της ελληνικής οικονομίας μπορεί να αποτελέσει σοβαρό "περιορισμό "στην μελλοντική πολιτική της χώρας στο "Μακεδονικό ζήτημα".
Η δυσαρέσκεια της Κοινότητας για την βαλκανική πολιτική της Ελλάδας μπορεί να επηρεάσει τις ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ που λαμβάνει η τελευταία με βάση το πρόγραμμα σύγκλισης, εξασθενίζοντας έτσι την ήδη ασθενή οικονιμική θέση της Ελλάδας.
Ο Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να ...
εγκαταλείψει τις ακραίες προεκλογικές θέσεις του μόλις καταλαμβάνει την ΕΞΟΥΣΙΑ.
{Όπως για παράδειγμα έκανε στα ζητήματα του ΝΑΤΟ καί την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΟΚ κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 80΄}.
Όμως αν η εσωτερική του επιβίωση απειληθεί ο Παπανδρέου δεν θα διστάσει να παίξει το χαρτί του εθνικισμού.
Αυτό αποτελεί τυπικό βαλκανικό φαινόμενο που δεν μπορεί να μην ληφθεί υπ' όψη απο οποιαδήποτε αμερικανική κυβέρνηση.
Παρά την συμμετοχή της στην ΕΟΚ , η Ελλάδα παραμένει τμήμα της κυρίαρχης βαλκανικής κουλτούρας.
Επί πλέον ο Σαμαράς θα παραμείνει ένα ισχυρό εθνικιστικό αγκάθι στα πλευρά της κυβέρνησης, ιδιαίτερα αν η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ" τα πάει καλά στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου {6% σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις}.
Μιά πιο εθνικιστική πολιτική στα Βαλκάνια θα είνει σημαντική διότι:
Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΟΚ την 1η Ιανουαρίου 1994.
Η διακηρυγμένη πρόθεση της Κοινότητας για κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική στα βαλκάνια θα συμβιβαστεί ουσιαστικά.
Θα μπορούσε τελικά να έχει ως συνέπεια τη μονομερή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία" από κάποιες κοινοτικές χώρες..
Το ελληνικό βέτο στην αναγνώριση τησ ΠΓΔΜ έχει ήδη υπονομεύσει την πολιτική της ΕΟΚ, επιτρέποντας στον ΟΗΕ να την υποκαταστήσει ως κύριο φόρουμ όπου συζητείται η ελληνομακεδονικη διαφορά.
Η αντιμακεδονικη και αντιαλβανικη πολιτική της Ελλάδας και η περιφεριακή της συμμαχία με το βελιγράδι οδήγησε στην αναποτελεσματικότητα των διεθνών κυρώσεων κατά της Σερβίας.
Σε ένα ακραίο σενάριο, η Ελλάδα και η ΤΟΥρκία θα μπορούσαν να εμπλακούν άμεσα στους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας, ειδικώτερα αν η Σερβία στρέψει την προσοχή της στο κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία και στην "Μακεδονία" καί στην Βουλγαρία.
Η υπερεθνικιστική ελληνική κοινή γνώμη, όπως εκφράζεται από το Σαμαρά, είναι ήδη ενδόμυχα υπέρ της πολεμικής λύσης!..
Οι εντάσεις επιτείνονται από την πολιτική του ΝΑΤΟ να επανεξοπλίσει την Ελλάδα και την Τουρκία με τα επι πλέον αποθέματα όπλων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο..
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ στο ζήτημα του ΟΝΟΜΑΤΟΣ..

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ...

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΛΑΒΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ......!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Μιά όξυνση της διαφωνίας της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ θα μπορούσε να έχει ευρύτερες συνέπειες για την περιοχή των Βαλκανίων δίνοντας έτσι την ευχέρεια στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ μετά την /¨ εμπεδωμένη"
Κρίση να επιβάλει την αλαγή των συνόρων στην ΠΕΡΙΟΧΗ......

μετά την μελέτη της παραπάνω έκθεσης , ο σύμβουλος Εθικής Ασφαλείας σημείωσε σ' ένα χαρτί τα παρακάτω:
".....αλλά το ερώτημα που παραμένει είναι τι περιθώρια έχει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της ονομασίας;;;"
Η απάντηση είναι :Ελάχιστα.
Τι εννοώ ακριβώς;
Όλες οι χώρες θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία"..
Η Ελλάδα δεν θατα αναγνωρίζει, αλλά κατά τα άλλα οι σχέσεις θα είναι ομαλές, που σημαίνει ότι όλο αυτό θα λειτουργήσει ως ντε φάκτο αναγνώριση ,
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΑΣ....

ΠΗΓΗ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ 
ΟΙ ΤΕΜΑΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ......


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: