"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

24/3/10

ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ; ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ !!!!!«Η Θεσσαλονίκη είναι η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων»

ΔΗΛΑΔΗ: Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΕΦΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ;;;
Ο Γιάννης Μπουτάρης πιστεύει ότι η γενέτειρά του έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία που έχει να κάνει με την ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής της ταυτότητας, ως πόλη όπου κάποτε συνυπήρχε το μουσουλμανικό, το χριστιανικό και το εβραϊκό στοιχείο. Δηλώνει, μάλιστα, ότι αν γινόταν ποτέ δήμαρχος, θα έκανε πολλές αλλαγές προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Η Θεσσαλονίκη είναι η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων. Αν εκλεγόμουν δήμαρχος, θα έκανα την Πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Εβραίων Μαρτύρων με στόχο να έχουμε κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες από το Ισραήλ. Από την άλλη έχουμε το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ που θα μπορούσε επίσης να φέρει στην πόλη Τούρκους επισκέπτες. Οι Τούρκοι συντηρούν το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Γιώργος Σεφέρης και ο δρόμος πήρε το ....
όνομα του Ελληνα νομπελίστα. Εμείς, μετά τον θάνατο του Κεμάλ, είχαμε δώσει επίσης το όνομά του στον δρόμο μπροστά από το σπίτι του. Μετά τα γεγονότα του 1955, ο δρόμος άλλαξε πάλι όνομα και έγινε Αποστόλου Παύλου. Νομίζω ότι πρέπει να το επαναφέρουμε».
– Θα μπορούσε ποτέ να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο, την στιγμή που στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και για την ψήφο των μεταναστών;
– Είμαστε σε πολύ κρίσιμη φάση. Σας φαίνεται φυσιολογικό να βγαίνει από άμβωνος ο Ανθιμος και να φωνάζει ότι έχει «μαυρίσει» ο τόπος από τους Αφρικανούς μετανάστες ή ότι οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να βαφτίζουν τα παιδιά τους Αλέξανδρο και Θεσσαλονίκη; Σε περιόδους κρίσης, ο συντηρητισμός θεριεύει και ο κόσμος μαζεύεται στο καβούκι του. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση διότι μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε πολύ δυσάρεστα φαινόμενα πριν το καταλάβουμε.
– Μεγαλύτερος εχθρός για οποιονδήποτε θέλει να κάνει τομές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η κακή νοοτροπία. Πώς σκοπεύετε να την αντιπαλέψετε;
– Χρειαζόμαστε εκπαίδευση αστικής συμπεριφοράς, που μπορεί δυστυχώς να γίνει μόνο μέσα από την τηλεόραση διότι οι πολίτες πλέον δεν διαβάζουν αλλά μόνο παρακολουθούν τον δέκτη. Διαθέτουμε δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό με πολύ χαμηλή θεαματικότητα. Θα καλούσα έναν άνθρωπο σαν τον Λαζόπουλο να περάσει ορισμένα μηνύματα στους τηλεθεατές π.χ. για την ανακύκλωση. Είναι βέβαιον ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερη απήχηση και από κάποιον επιστήμονα που θα μιλήσει για το θέμα και ίσως από μια πολύ ακριβή διαφημιστική εκστρατεία ευαισθητοποίησης. Μόνο ένας σταρ θα μπορούσε να πείσει τον κόσμο να μην παρκάρει πάνω στα πεζοδρόμια, να μην πετάει σκουπίδια, να έχει καλύτερη οδική αγωγή. Πρώτα χρειάζεσαι θετικά πρότυπα και ύστερα θες σωστή αστυνόμευση αλλιώς δεν γίνεται δουλειά! Η Ελλάδα δεν αλλάζει με 2 - 3 σωστά νομοσχέδια. Σε επίπεδο πόλης ή χωριού, ορισμένα σωστά μέτρα μπορούν σιγά σιγά να φέρουν την πρόοδο και την αλλαγή γιατί γίνονται άμεσα αντιληπτά από τους πολίτες.
– Ποιο νομίζετε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης;
– Εκτός από αυτά που σας προανέφερα, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε κάτι να κρατήσουμε τους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους που εγκαταλείπουν την πόλη γιατί δεν έχουν μέλλον. Η αφαίμαξη που έχει συμβεί στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει κανόνας και στην Ελλάδα σε λίγα χρόνια. Νομίζω ότι ετοιμάζεται ένα καινούργιο κύμα μετανάστευσης, μόνο που αυτήν την φορά δεν θα είναι κάποιοι που δεν έχουν καλές συνθήκες διαβίωσης, όπως το 1960, αλλά άνθρωποι νέοι και δημιουργικοί που θα εξαναγκαστούν από τις συνθήκες να φύγουν στο εξωτερικό. Εκεί θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν καλύτερα, να εργαστούν σε πιο υγιές περιβάλλον, να απολαύσουν τους καρπούς των μόχθων τους. Ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας στο μέλλον θα αναζητήσει την τύχη εκτός συνόρων. Στην Ελλάδα θα μείνει ένα κατακάθι.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_21/03/2010_395003

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: