"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/3/10

Οι μάνατζερ «επαναστάσεων» του Θείου Σαμ***Πώς οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Ουάσιγκτον ασκούν εξωτερική πολιτική

Συγγραφέας: 
Hans-Werner Klausen
Άρδην τ. 58


Πέρασε ένας χρόνος από την «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία και αυτό που από την αρχή ήταν κοινό μυστικό τεκμηριώνεται πλέον από έγκυρους δημοσιογράφους και επιστήμονες: στην «επανάσταση» συμμετείχαν ενεργά αμερικανικά και ευρωπαϊκά ιδρύματα, όπως προηγουμένως στο Βελιγράδι και στην Τιφλίδα και αργότερα στην «επανάσταση των κέδρων» στη Βηρυτό. Επόμενο βήμα, η προετοιμασία μιας «μπλε επανάστασης» στο Μινσκ όπου, εντός του 2006, θα πραγματοποιηθούν προεδρικές εκλογές. Το φθινόπωρο του 2004, το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την Belarus Democracy Act με σκοπό την επιχορήγηση πολιτικών κομμάτων, ΜΚΟ και ανεξάρτητων MME).

Ως συνήθως, αμφισβητείται, και μάλιστα με έντονο ύφος, ότι «οι επαναστάσεις» αυτές είναι δυτικές μηχανορραφίες. Κατόπιν όμως ανακοινώνονται, με τον ίδιο τρόπο, στοιχεία που ...αποδεικνύουν το αντίθετο. Έτσι ο Μάικλ Μακφωλ από το Iνστιτούτο Hoover, με περισσή ειλικρίνεια, διαβεβαίωνε στην Ουάσιγκτον Ποστ (21-12-2004) ότι «η δημοκρατία δεν είναι αμερικανική μηχανορραφία», ενώ την ίδια στιγμή έγραφε ότι Αμερικανοί μυστικοί πράκτορες με επιρροή αναμείχθηκαν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας κατονομάζοντας τα ιδρύματα που διακρίθηκαν υπέρ της ουκρανικής «δημοκρατίας»1. Εδώ εμφανίζονται π.χ. τα εξής: U.S. Agency for International Development (USAID), National Endowment for Democracy (NED) και Eurasia Foundation, επίσης τα Ιδρύματα των Δημοκρατικών, των Ρεπουμπλικάνων και των Συνδικάτων, το Freedom House, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μεμονωμένα ευρωπαϊκά κράτη και ο κερδοσκόπος-φιλάνθρωπος Τζωρτζ Σόρος. Σε παρόμοια γραμμή βρίσκεται και το άρθρο του Κόνραντ Σούλερ στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (21-9-2005) που κατονομάζει τις USAID και NED ως τους κεντρικούς σταθμούς διανομής των κρατικών χρημάτων που εισέρρευσαν στην Ουκρανία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως ένα άρθρο της καθηγήτριας πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Λειψίας, Μαρία Χούμπερ, στην έκδοση του Δεκεμβρίου 2005 του περιοδικού Blaetter fuer deutsche und internationale Politik, όπου παρουσιάζεται αναλυτικά η σχέση μεταξύ της αμερικανικής στρατηγικής και των δραστηριοτήτων του USAID και διαφόρων άλλων ιδρυμάτων2. 
 
http://www.ardin.gr/node/786
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: