"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

10/10/10

Αγγίζουν και την Κύπρο τα πλοκάμια Κύκλωμα πλειστηριασμών και χρησικτησίας Με πρωταγωνιστές δικαστές και δικηγόρους.

Αγγίζουν και την Κύπρο τα πλοκάμια του παραδικαστικού κυκλώματος παράνομων πλειστηριασμών και χρησικτησίας, που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα. Ντόμινο αποκαλύψεων ακολούθησε την πρώτη παρουσίαση του θέματος από τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση, και κάνουν λόγο για εμπλοκή δικαστών, δικηγόρων και ιδιωτών.
Οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν με προσοχή χιλιάδες έγγραφα, ψηφιακούς δίσκους, αλλά και το περιεχόμενο ηχογραφημένων συνομιλιών, που τους...

παρέδωσε το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και η ΕΥΠ, μετά από εφόδους στα γραφεία τουλάχιστον είκοσι δικηγόρων και ιδιωτών. Το κύκλωμα εξαπατούσε ιδιώτες, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο, και υφάρπαζε μεγάλα χρηματικά ποσά, ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, εξασφαλίζοντας ύποπτης προέλευσης δικαστικές υποθέσεις.
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το κύκλωμα φαίνεται να είχε συστήσει έως και 170 εταιρείες-μαϊμού, κυρίως στην Κύπρο, προς τα οποίες και διοχετεύονταν τα ποσά των εικονικών συναλλαγών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κύκλωμα είχε επαφές και με πολιτικά πρόσωπα, συνδικαλιστές, υπαλλήλους Εφοριών και πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πρωταγωνιστές του κυκλώματος ήταν δικηγόροι, οι οποίοι φέρονται να συνέτασσαν, μέσω δικαστών, πλαστά ή παράτυπα δικαστικά έγγραφα, μέσω των οποίων ιδιοποιούνταν ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, για τα οποία δεν υπήρχε καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος ή συναλλακτική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών.
Συγκεκριμένα, το κύκλωμα προχωρούσε σε πλειστηριασμούς ακινήτων για τα οποία υπήρχε ήδη σχετική διαδικασία από πιστωτικά ιδρύματα, και αφού έπειθαν τους ιδιοκτήτες ότι θα τα έσωζαν από τις τράπεζες. Όταν οι πολίτες διεκδικούσαν την περιουσία τους, τους παρουσιάζονταν τα πλαστά έγγραφα για οφειλές σε εικονικές εταιρείες, στις οποίες και κατέληγαν τα ακίνητα και τα ποσά από τους εικονικούς πλειστηριασμούς.
Η έρευνα για το κύκλωμα είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες, και ύστερα από μηνύσεις τραπεζών κατά αγνώστων, όταν διαπίστωσαν ότι έχαναν χρήματα αφού τα ακίνητα που έβγαζαν σε πλειστηριασμό λόγω χρέους των ιδιοκτητών τους είχαν ήδη πωληθεί σε πλειστηριασμό και ότι τα χρήματα από την πώληση ακινήτων κατέληγαν σε συγκεκριμένους δικηγόρους που εμφανίζονταν να έχουν προγενέστερες οικονομικές απαιτήσεις από τους πελάτες τους.
Εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ανέρχονται στα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ελληνικό δημόσιο έχασε τεράστια ποσά σε φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: