"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

24/3/10

Πάγκαλος κατά οργανώσεων--ΣΕ ΜΑΤΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ--Ξυνίδης: Παχύδερμα οι παλιοί βουλευτές


Με έντονα φραστικά πυρά μεταξύ οργανωμένων στελεχών και Θόδωρου Πάγκαλου διεξήχθη η κομματική συνεδρίαση στην Ιπποκράτους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μάλλον με προκλητικό τρόπο προσπάθησε να τους εξηγήσει πως τα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι αναγκαία και έπρεπε να ληφθούν λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, με αποτέλεσμα η διαδικασία να εξελιχθεί σε αντιπαράθεση μεταξύ του Πάγκαλου και των διαφωνούντων με τις επιλογές της κυβέρνησης

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη και συμμετείχαν γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του Λεκανοπεδίου και οργανώσεων της Αθήνας και του Πειραιά, οι οποίοι είχαν ζητήσει να τους δώσει εξηγήσεις για τα μέτρα ένας από το οικονομικό επιτελείο.
Η συνεδρίαση έγινε για να πειστούν ότι θα πρέπει να τα στηρίξουν όσο σκληρά κι αν είναι. Παρά τις προσπάθειες όμως της ηγεσίας ο στόχος δεν επετεύχθη. Όταν τα στελέχη είδαν τον Πάγκαλο και .....
όχι κάποιον υπουργό που έχει την ευθύνη για τα οικονομικά, κατάλαβαν ότι κάθε άλλο παρά διάλογος θα γινόταν. Ο αντιπρόεδρος έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του: «Θα μιλήσω πρώτος 40 λεπτά κι εσείς στη συνέχεια από 20 λεπτά», τους είπε, οπότε ακόμη και ο Ξυνίδης γύρισε και τον ρώτησε: «Δηλαδή αν ήθελες να μιλήσεις περισσότερο, πόσο θα μιλούσες;».
Ο Πάγκαλος διέκοπτε συνεχώς τους ομιλητές, προσπαθούσε εν μέσω διαφωνιών να απαντήσει πριν ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των γραμματέων των οργανώσεων, γενικώς ήταν μια κομματική διαδικασία που δεν οδηγούσε πουθενά. Μάλιστα κάποια στιγμή τούς είπε ότι αυτήν την ώρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δίνει τη μάχη του στις Βρυξέλλες για τα οικονομικά και θα έρθει στη συνέχεια εδώ για να του κάνει κριτική ο Παπουτσής(!), θέλοντας να γελοιοποιήσει τους... αντιρρησίες.
Όταν είδε ότι έτσι το κλίμα οξύνθηκε περισσότερο, άρχισε να λέει: «Χιούμορ έκανα, αστείο είπα», για να τους καθησυχάσει. Αλλά και τα στελέχη με το ίδιο νόμισμα απάντησαν: Αφού διατύπωσαν τις διαφωνίες τους για τα σκληρά οικονομικά μέτρα, στο τέλος τον ειρωνεύτηκαν, λέγοντας: «Πλάκα κάνουμε Θόδωρε κι εμείς…»
Όταν η συζήτηση ήρθε στις περιβόητες περικοπές των δημοσίων υπαλλήλων και γιατί μόνον εκείνοι να πληρώσουν τα σπασμένα και όχι και οι πολιτικοί, ο Θ. Πάγκαλος με το γνωστό του ύφος τους απάντησε: «Ξέρετε πόσα μου κόβουν εμένα από τον μισθό μου; 800 ευρώ», οπότε άρχισαν όλοι να κρυφογελάνε. Στο σημείο αυτό, για να επαναφέρει στην τάξη τη συζήτηση, ο Σωκράτης Ξυνίδης προέτρεψε τους νέους βουλευτές να συνεχίσουν την κριτική τους. «Τα μέτρα είναι αναγκαία, αλλά μην υποχρεώνεστε από τους παλιούς βουλευτές που είναι παχύδερμα να σταματήσετε την κριτική σας»!
Χάβρα η συζήτηση, δεν οδηγούσε πουθενά. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνέχισε ζητώντας από τα στελέχη να μην αντιδρούν και να στοιχηθούν στην υποστήριξη των αποφάσεων της κυβέρνησης.
Ξανά αντιδράσεις με τον Πάγκαλο να προσπαθεί να ακουστούν τα δικά του επιχειρήματα, για να καταλήξει ειρωνικά: «Σταματάω τώρα εγώ για να συνεχίσετε εσείς την... παρέλαση». Αυτό ξεσήκωσε τους περισσότερους και άνοιξαν την πόρτα και έφυγαν διαμαρτυρόμενοι!

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=51886&colid=37&catid=34&dt=2010-03-21%200:0:0

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: