"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

17/4/10

Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το σχέδιο Ανάν


Το ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι η θετική ή η αρνητική στάση απέναντι στο σχέδιο Ανάν δεν είναι διαφορά που μετριέται με τη γενναιότητα, αλλά μετριέται με την ευθυκρισία. Γιατί γενναία είναι η απόφαση που λαμβάνεται με περίσκεψη, με σωφροσύνη μακριά από πρόσκαιρους και μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Αυτή είναι η έννοια του πραγματικού πατριωτισμού.

Το ΝΑΙ θα είναι μια γενναία ιστορική, πατριωτική στάση υπέρβασης του παρελθόντος, προσήλωσης στις ευρωπαϊκές αρχές και στο ευρωπαϊκό μέλλον, αυτοπεποίθησης και στις αστείρευτες δυνάμεις του έθνους μας και της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας. Αλλά και πίστης ότι η συμφιλίωση και η συνεργασία μπορούν να νικήσουν την αντιπαράθεση και την σύγκρουση.

Καλώ την Ελληνική και την Τουρκική Κυβέρνηση να προχωρήσουν και να συμφωνήσουν ότι η επίλυση του Κυπριακού θα ανοίξει νέες σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, μεταξύ των Τούρκων και των Ελλήνων, όπου η Κύπρος θα... αποτελέσει παράδειγμα ειρήνης, παράδειγμα ασφάλειας, αγαστής συμβίωσης και πολυπολιτισμού. Όπου οι σχέσεις των μητέρων πατρίδων με την Κύπρο, θα σέβονται πια την ανεξαρτησία της, θα αποκλείουν κηδεμονίες, παρεμβάσεις ή επεμβάσεις.

Καλώ την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο, να γίνουν οι πραγματικοί εγγυητές της λύσης, να πάρουν κάθε μέτρο και να συμβάλλουν στην ειρήνη, ασφάλεια, ανάπτυξη της επανενωμένης Κύπρου.
Να συμβάλουν ιδιαίτερα στην εύρυθμη λειτουργία του νέου Συντάγματος μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι έτοιμη ώστε οι όποιες δυσχέρειες πιθανόν να εμφανιστούν στην πράξη να αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Και για το θέμα αυτό ήδη παίρνουμε πρωτοβουλίες.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία ειδικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για να παρακολουθεί την εφαρμογή της λύσης.

Ας ανοίξουμε τις πόρτες μιας νέας εποχής. Μιας νέας εποχής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Μιας περιοχής που ταλανίζεται ακόμα από συγκρούσεις όπως στη Μέση Ανατολή. Ας γίνουμε εμείς το παράδειγμα. Παράδειγμα για τους λαούς της περιοχής, παράδειγμα σ' αυτή τη γωνιά της γης, αλλά και παγκοσμίως. 

http://www.moi.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/0/AEA54C5883A476EAC2256E7000386549

Δεν υπάρχουν σχόλια: