"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

6/5/10

11. Περί ιδιωτικοποιήσεως κρατικών επιχειρήσεων

  Μετά την πτώση του υπαρκτού ολοκληρωτισμού(=σοσιαλισμού) στην ανατολική Ευρώπη, ένας δυσώδης καπιταλιστικός άνεμος ιδιωτικοποιήσεων έπνευσε σε όλη την Ευρώπη. Και έθεσε ξανά το γνωστό παλαιό ψευτοδίλημμα: ιδιωτικές ή δημόσιες επιχειρήσεις. Ως γνωστόν οι καπιταλιστές θεωρούν εξ ορισμού καλές τις ιδιωτικές εταιρίες και εξ ορισμού κακές τις δημόσιες εταιρίες. Το αντίστροφο ισχύει για τους κομμουνιστές.
Καπιταλιστές και κομμουνιστές πάντα χρησιμοποιούν τους οικονομικούς όρους αποφλοιωμένους από εθνικά χαρακτηριστικά. Όταν οι καπιταλιστές χρησιμοποιούν τους όρους κεφάλαιο, κέρδος, ιδιωτική πρωτοβουλία, ανταγωνιστικότητα, επιχειρήσεις κλπ, και όταν οι κομμουνιστές χρησιμοποιούν τους όρους εργατική τάξη, λαός, κοινωνική πρόνοια, σοσιαλισμός κλπ, τους έχουν απεθνικοποιήσει, τους έχουν αποστραγγίξει από κάθε Ελληνικό περιεχόμενο, τους έχουν απογυμνώσει από Ελληνικά χαρακτηριστικά.
Όταν για παράδειγμα οι ελληνόφωνοι κομμουνιστές μιλάνε για εργατική τάξη, προφανώς δεν εννοούν τους Έλληνες εργάτες, αλλά όσους αλλοφύλους και αλλοθρήσκους ανήκουν στην εργατική τάξη. Και ενώ φαινομενικώς υπερασπίζονται την... Ελληνική εργατική τάξη, στην ουσία την εξολοθρεύουν διότι υπερασπίζουν λυσσωδώς τα εκατομμύρια των εποίκων-λαθρομεταναστών, για να υπάρχει υπερπληθώρα εργατικών χειρών και έτσι να μειώνεται το ημερομίσθιο του Έλληνος εργάτου.
Όταν για παράδειγμα οι ελληνόφωνοι καπιταλιστές μιλάνε για κεφάλαιο και ανταγωνιστικότητα, προφανώς δεν υπερασπίζονται τις Ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις. Υπερασπίζονται το ξένο κεφάλαιο και το εισαγωγικό εμπόριο που καταστρέφει την Ελληνική παραγωγή.
Αυτή είναι η βασική διαφορά της Ελληνικής οικονομικής σκέψεως με τον καπιταλισμό και τον κομμουνισμό. Κομμουνισμός και καπιταλισμός χωρίζουν τον κόσμο σε καπιταλιστές και εργάτες, σε ιδιωτικό και κρατικό τομέα. Η Ελληνική οικονομική σκέψη χωρίζει τον κόσμο σε Έλληνες και μη-Έλληνες. Σε Ελληνικά και μη-Ελληνικά προϊόντα. Σε Έλληνες και μη-Έλληνες εργαζομένους. Σε Ελληνικό και μη-Ελληνικό κεφάλαιο. Σε Ελληνικές και μη-Ελληνικές επιχειρήσεις. Ο βασικός οικονομικός διαχωρισμός είναι εθνοφυλετικός. Η βασική οικονομική κατηγορία είναι Ελληνικό και μη-Ελληνικό
 Όταν ο καπιταλιστής μιλά για ιδιωτική πρωτοβουλία, όχι μόνον δεν ξεκαθαρίζει την εθνικότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά δεν ενδιαφέρεται καν για το αν ο επιχειρηματίας είναι Έλλην ή μη-Έλλην. Όταν ο κομμουνιστής μιλά για εργατική τάξη, όχι μόνον δεν ξεκαθαρίζει την εθνικότητα της εργατικής τάξεως, αλλά δεν ενδιαφέρεται καν για το αν ο εργάτης είναι Έλλην ή μη-Έλλην.
Η Ελληνική οικονομική σκέψη ενώ αναλύει κάθε οικονομικό φαινόμενο και κάθε οικονομικό παράγοντα πχ κεφάλαιο, εργατική τάξη, επιχείρηση, εμπορικό ισοζύγιο με αυστηρώς εθνοφυλετικά-Ελληνικά κριτήρια, ταυτοχρόνως δεν περιορίζεται στα στενά γεωγραφικά σύνορα.
Εθνοφυλετική οικονομία στον Ελληνισμό δεν σημαίνει εσωστρέφεια, περιχαράκωση και διακοπή εμπορικών σχέσεων με τον έξω κόσμο. Αντιθέτως σημαίνει σφυρηλάτηση των Ελληνικών εθνοφυλετικών μας δεσμών για να κατακτήσουμε οικονομικώς όλο τον κόσμο. Εθνοφυλετική Ελληνική οικονομία σημαίνει οικονομική διείσδυση και κατάκτηση όλου του κόσμου.   
Είμαστε 100% διεθνιστές, με την έννοια ότι οι Έλληνες της Γερμανίας πρέπει να συνεργάζωνται οικονομικώς με τους Έλληνες της Γαλλίας, της Ρωσσίας, της Αμερικής, της Κίνας, της Αφρικής κλπ, για να συντρίβουν τους μη-Έλληνες ανταγωνιστές των, σε όλο τον κόσμο. Όταν οι Έλληνες κρύβονται πίσω από διεθνιστικές ιδεολογίες τύπου καπιταλισμός και κομμουνισμός, το κάνουν για να διαλύσουν τους εθνοφυλετικούς δεσμούς των μη-Ελλήνων και ποτέ τους δικούς των.
Αν πρέπει να προπαγανδίσουμε τον καπιταλισμό ή τον κομμουνισμό για να διαλύσουμε την εχθρική κοινωνία και να σωθούμε από μισελληνικά πογκρόμ και μισέλληνες δυνάστες, θα το κάνουμε ευχαρίστως. Αλλά αυτό σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε στο Ελληνικό στρατόπεδο τις διεθνιστικές αντεθνικές ανοησίες των καπιταλιστών και των κομμουνιστών. Ας αφήσουμε τους εχθρούς μας να πεθάνουν από τα εκφυλιστικά καπιταλιστικά και κομμουνιστικά ιδεολογήματα, και ας παρακολουθήσουμε το υπέρλαμπρο Ελληνικό Έθνος να θριαμβεύει επί των πτωμάτων τους.
Επειδή τώρα, μετά την πτώση της σοβιετικής ενώσεως, ισχυρότεροι είναι οι καπιταλιστές, θα απαντήσουμε στις ανόητες θεωρίες των «περί ιδιωτικοποιήσεων» που προωθούνται διακαώς μέσω του νεοφιλελευθερισμού. 
Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ελληνική οικονομική σκέψη είναι υπέρ της Ελληνικής ιδιωτικής οικονομίας και των Ελλήνων επιχειρηματιών. Αλλά για μία ακόμη φορά οι ναζωραίοι καπιταλιστές έχουν απαλλοτριώσει οικονομικούς όρους και τους έχουν κυριολεκτικώς βρωμίσει. Συνεπώς σε κάθε στάδιο του Ιερού Αγώνος πρέπει να καθαρίζουμε τις λέξεις από την βρωμιά των ναζωραίων.
Όταν οι ναζωραίοι μιλάνε για ιδιωτική οικονομία εννοούν τους μεγαλοαπατεώνες. Εννοούν τους μισέλληνες που προσλαμβάνουν ξένους και πετάνε στον δρόμο τους Έλληνες εργαζομένους. Εννοούν το ξεπούλημα της Ελλάδος στους ξένους καπιταλιστές. Εννοούν τα ξένα μονοπώλια και ποτέ την Ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία, την οποία πάντα υποστήριζε η Ελληνική Θρησκεία.
Η Ελληνική Θρησκεία κάνει σαφή διαχωρισμό μεταξύ Ελληνικής και ξένης ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η Ελληνική Θρησκεία δεν είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας γενικώς και αορίστως. Είναι σφόδρα εθνοφυλετική και ανταγωνιστική ως προς τους μη-Έλληνες επιχειρηματίες.
Οι ναζωραίοι σηκώνουν το λάβαρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά στην πραγματικότητα μισούν την νόμιμη ατομική ιδιοκτησία. Πάντα επιβραβεύουν το οικονομικό έγκλημα. Οι ναζωραίοι μισούν την Ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία. Πάντα επιβραβεύουν τους μη-Έλληνες επιχειρηματίες, και συνεχώς επιβραβεύουν τους απατεώνες.   
Οι ναζωραίοι χρησιμοποιούν φράσεις όπως «ένας στρατηγικός επενδυτής θα αγοράσει τον ΟΤΕ και θα τον εξυγιάνει», «ο ιδιώτης θα κάνει επενδύσεις και έτσι η δημόσια επιχείρηση θα γίνει ιδιωτική και δεν θα έχει πιά ελλείμματα», κλπ. Και με αυτή την φρασεολογία προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες ότι με την χωρίς προϋποθέσεις ιδιωτική πρωτοβουλία, τα πάντα θα λυθούν ως εκ θαύματος. Χωρίς βέβαια να προσδιορίζουν τί σημαίνει ο όρος ιδιωτική πρωτοβουλία, και χωρίς να του προσδίδουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το κάνουν σκοπίμως για να μπορεί έκαστος να ερμηνεύει όπως θέλει τον όρο «ιδιωτική πρωτοβουλία».
Είδαμε λοιπόν τί έγινε στο χρηματιστήριο το «1999». Είδαμε τί έγινε με τις κρατικές επιδοτήσεις που πήραν αρκετοί ιδιώτες. Όχι μόνον δεν έκαναν καμμία επένδυση στην Ελλάδα, αλλά αντιθέτως μετέφεραν τα εργοστάσιά τους στο εξωτερικό, παρά τα τρισεκατομμύρια που άρπαξαν από χρηματιστήριο και επιδοτήσεις. Ξέρουμε λοιπόν πολύ καλώς, από τις πράξεις των, το τί σημαίνει «ιδιωτική πρωτοβουλία» για τους ναζωραίους κατακτητές. Σημαίνει απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία για τους ναζωραίους ψευτο-οικονομολόγους έχει ταυτιστεί με τον νεοφιλελευθερισμό που πρεσβεύει ένα γελοίο δόγμα: την πολιτική των χαμηλών ημερομισθίων. Και αυτή την εγκληματική πολιτική την διαφημίζουν ως κίνητρο επενδύσεων και μοχλό αναπτύξεως. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η πολιτική των χαμηλών ημερομισθίων αποτρέπει τις παραγωγικές επενδύσεις διότι το κόστος παραγωγής μειώνεται δια παραγωγικών επενδύσεων στους τομείς της ερεύνης και της τεχνολογίας. Όταν ζητάς δούλους αντί για εργάτες, δεν πρόκειται να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις. Ο νεοφιλελευθερισμός αποτρέπει κάθε παραγωγική επένδυση διότι στηρίζεται στην νομιμοποίηση της δουλείας, που τόσο αίμα έχυσε η ανθρωπότητα για να την καταργήσει.   
 Παρ’ όλα τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα του νεοφιλελευθερισμού παγκοσμίως, οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά των ότι τα πάντα θα λυθούν με την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων. Έτσι, λένε, θα υπάρχει ανταγωνισμός, θα μειωθούν οι τιμές, θα παύσουν τα δημόσια ελλείμματα, κλπ. Πρόκειται για τα γνωστά ψεύδη που διαδίδουν οι ναζωραίοι απατεώνες.
Με τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως τις εννοούν οι ναζωραίοι, δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αντιθέτως δημιουργούνται ιδιωτικά ολιγοπώλια, αυξάνονται αντί να μειώνωνται οι τιμές, αυξάνονται τα ελλείμματα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέως, και δεν γίνεται καμμία παραγωγική επένδυση. Αυτό που γίνεται με τις ιδιωτικοποιήσεις είναι το να μεταφέρωνται εργοστάσια σε χώρες με χαμηλό εργατικό κόστος, ή εξαγορά κρατικών επιχειρήσεων από ξένα ιδιωτικά μονοπώλια. Αυτές οι ενέργειες δεν αποτελούν επένδυση, αλλά διάλυση της Ελληνικής οικονομίας.
Αλλά οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι μας λένε συνεχώς ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν πολλές κρατικές επιχειρήσεις, χωρίς ποτέ μα ποτέ να εξηγούν τί εννοούν με τον όρο ιδιωτικοποίηση. Εμείς δεν έχουμε καμμία αντίρρηση στο να εισχωρήσουν Έλληνες ιδιώτες στους τομείς της οικονομίας που είχε μονοπώλιο το χριστιανικό ψευδοκράτος. Αλλά εδώ πρέπει να αναλύσουμε λεπτομερώς τί αποσιωπούν οι ναζωραίοι όταν χρησιμοποιούν τον όρο «ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων».
Η Ελληνική οικονομική σκέψη όταν μιλά για ιδιωτική πρωτοβουλία ενδιαφέρεται να είναι Έλληνες οι ιδιοκτήτες της ιδιωτικής επιχειρήσεως. Ενδιαφέρεται η ιδιωτική επιχείρηση να κάνει προμήθειες Ελληνικών εξαρτημάτων, υλικών, μηχανημάτων, ανταλλακτικών κλπ, και όχι ξένων. Η Ελληνική οικονομική σκέψη ενδιαφέρεται οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής επιχειρήσεως να είναι Έλληνες και όχι ξένοι. Η Ελληνική οικονομική πολιτική απαγορεύει την μεταφορά ιδιωτικών επιχειρήσεων σε άλλες περιοχές προκειμένου να ωφεληθούν οι ξένοι εις βάρος των Ελλήνων.
Η Ελληνική οικονομική σκέψη απαιτεί απ’ όλες τις Ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις κοινωνική και εθνική ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ασφάλεια των Ελλήνων εργαζομένων, και για την υγεία των καταναλωτών. Απαιτεί οι Ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις να επανεπενδύουν τα κέρδη τους σε νέες μεθόδους παραγωγής και ποιοτικής βελτιώσεως των προϊόντων.
Η Ελληνική οικονομική πολιτική απαιτεί οι Έλληνες επιχειρηματίες να ιδρύουν βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια και επιστημονικά εργαστήρια, να δίνουν υποτροφίες στους καλύτερους Έλληνες μαθητές, να δανείζουν ατόκως όσα Ελληνικά ζευγάρια θέλουν να κάνουν πολλά παιδιά, να συνεισφέρουν υλικώς στην διεξαγωγή προπαγάνδας υπέρ του Ελληνισμού, και πάνω απ’ όλα να συνεργάζωνται μεταξύ των για να κατισχύσουν έναντι των μη-Ελλήνων ανταγωνιστών των.
Με λίγα λόγια ιδιωτική πρωτοβουλία για την Ελληνική Θρησκεία σημαίνει ομαδική δουλειά, εμπορικός πόλεμος έναντι αλλοφύλων και αλλοθρήσκων, οικονομική συνεργασία Ελλήνων ιδιωτών βάσει του εθνοφυλετικού δεσμού. Ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελληνική οικονομική σκέψη δεν σημαίνει ατομισμός-ατομική πρωτοβουλία. Ιδιωτική πρωτοβουλία σημαίνει μη-κρατική συλλογική πρωτοβουλία. Στην Ελληνική Θρησκεία η συλλογική ελευθερία προηγείται της ατομικής ελευθερίας.
Οι ναζωραίοι έχουν εσκεμμένως ταυτίσει την συλλογική προσπάθεια με το κράτος, για να απαξιώσουν τον όρο «συλλογική πρωτοβουλία». Λες και δεν μπορεί να υπάρχει συλλογική πρωτοβουλία εκτός της οντότητος που λέγεται κράτος. Και αντιθέτως έχουν ταυτίσει τον όρο «ιδιωτική πρωτοβουλία» με το άτομο. Δημιουργώντας ένα δίπολο, οι καλοί ιδιώτες και το κακό κράτος, οι ναζωραίοι φορτίζουν αρνητικώς τον όρο κράτος, ώστε να φορτίσουν θετικώς τον όρο άτομο. Έτσι ταυτίζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία με τον καταστρεπτικό ατομισμό και εγωισμό που επικρατεί στην Δύση και την διαλύει καθημερινώς.
Στον όρο ιδιωτική πρωτοβουλία οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι αντιτάσσουν τον όρο κρατικός σχεδιασμός(όπως ακριβώς κάνουν και με τον όρο διάβολος, χρησιμοποιούν όρους μαύρο-άσπρο για να εμφανίζωνται ως ελευθερόφρονες και οι εχθροί τους ως σατανάδες), για να ταυτίσουν τους αντιπάλους των με τους κομμουνιστές, και την κομμουνιστική δικτατορία.
Ή ο καπιταλιστικός ατομισμός ή ο κομμουνιστικός κρατισμός, μας λένε οι ναζωραίοι δημαγωγοί, δεν υπάρχει άλλη επιλογή... Οπότε διαλέξτε τί θέλετε από τα δύο... Φτύνουμε κατάμουτρα και τα δύο, είναι η Ελληνική οικονομική απάντηση.  
Στον όρο ιδιωτική πρωτοβουλία, με την ατομιστική-εγωιστική έννοια του όρου, οι Έλληνες αντιτάσσουν την συλλογική πρωτοβουλία, η οποία όχι μόνον δεν ταυτίζεται με το κράτος και τον κομμουνισμό, αλλά υπάρχει πάνω και πέρα από κάθε κρατισμό.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να συμπεριφέρωνται ως αγέλη λύκων που βγαίνει για κυνήγι της λείας. Απαγορεύουν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, προστατεύουν τα αδύναμα μέλη της ομάδος, και εφορμούν ακάθεκτοι κατά των μη-Ελλήνων εμπορικών και βιομηχανικών ανταγωνιστών τους.
Ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελληνική οικονομική σκέψη σημαίνει συλλογική πρωτοβουλία ιδιωτών. Ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελληνική οικονομική σκέψη σημαίνει πρωτοβουλία ατόμων να καταταγούν στον παγκόσμιο Ελληνικό Οικονομικό Στρατό, που βασίζεται σε εθνοφυλετικούς δεσμούς, και να πολεμήσουν κατά των εχθρών.
Μία Ελληνική ιδιωτική εταιρία προμηθεύεται αποκλειστικώς Ελληνικά υλικά, όσο και αν κοστίζουν σε σχέση με τα μη-Ελληνικά. Μία ιδιωτική Ελληνική εταιρία προσλαμβάνει αποκλειστικώς Έλληνες εργαζομένους, ποτέ ξένους. Έλληνες έμποροι αποκλείουν τα ξένα προϊόντα από το δίκτυο διανομής των, και προωθούν τα Ελληνικά προϊόντα. Έλληνες τραπεζίτες δανείζουν με επαχθείς όρους τους μη-Έλληνες δανειολήπτες και με εξαιρετικώς ευνοϊκούς όρους τους Έλληνες δανειολήπτες.
Έλληνες καταναλωτές, Έλληνες έμποροι, Έλληνες παραγωγοί, δεν έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα. Δημιουργούν κεντρομόλες και όχι φυγόκεντρες δυνάμεις.
Η Ελληνική Θρησκεία συνδέει την οικονομία με την Ελληνική Φυλή, με τον Ελληνικό Πολιτισμό, με την Εθνική Άμυνα, με τον Ελληνικό Λαό, με την Ελληνική Ιστορία, με τα Ελληνικά ήθη και έθιμα, κυρίως στρατολογεί και πειθαρχεί τους Έλληνες για να κυριαρχήσουν οικονομικώς επί των μη-Ελλήνων. Φυσικά τις ακριβώς αντίθετες δοξασίες πρεσβεύουν οι γελοίοι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι.
Τίποτε εκ των άνωθεν δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν όταν οι ναζωραίοι κατακτητές μιλάνε για ιδιωτικοποιήσεις.
Όταν πρόκειται να πωλήσουν δημόσιες επιχειρήσεις(τις οποίες έχει χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός Λαός), οι ναζωραίοι κατακτητές δεν επιβάλλουν ποινικές ρήτρες στην νέα διοίκηση της ιδιωτικοποιημένης κρατικής εταιρίας, ώστε να υποχρεούται να προμηθεύεται υλικά από Έλληνες προμηθευτές, να υποχρεούται να προσλαμβάνει Έλληνες εργαζομένους, να της απαγορευθεί η μεταφορά στο εξωτερικό, να μην πωληθεί σε ανταγωνιστές ώστε να μην δημιουργηθεί μονοπώλιο στην Ελληνική αγορά.
Οι ναζωραίοι εκμεταλλευόμενοι τον Ελληνικό δημόσιο πλούτο, δεν εξηγούν όλες αυτές τις συνέπειες από τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων στον Ελληνικό Λαό.
Δεν εξηγούν ότι αν για παράδειγμα πωληθεί ο ΟΤΕ σε έναν ξένο ιδιώτη, κάλλιστα αυτός μπορεί να την μεταπωλήσει, και μάλιστα σε άτομα οιασδήποτε εθνικότητος, πχ Τούρκους επιχειρηματίες. Δεν εξηγούν ότι ο ξένος ιδιώτης θα μπορεί να μεταφέρει την ιδιωτική πιά επιχείρηση στο εξωτερικό. Δεν εξηγούν ότι θα μπορεί να προσλαμβάνει ξένους αντί για Έλληνες εργαζομένους. Δεν εξηγούν ότι θα μπορεί να προμηθεύεται ξένα αντί Ελληνικά εξαρτήματα για τις τηλεφωνικές εγκαταστάσεις.
Αντί όλων αυτών των απαραιτήτων διευκρινίσεων, οι ναζωραίοι παπαγαλίζουν συνεχώς το γνωστό παραμυθάκι ότι «ένας στρατηγικός επενδυτής θα σώσει την κατάσταση, θα κάνει επενδύσεις, θα υπάρξει εξυγίανση της κρατικής εταιρίας με την ιδιωτικοποίηση», και όλα αυτά θα γίνουν, μας λένε, χωρίς να επιβληθούν ποινικές ρήτρες ή άλλες προϋποθέσεις.
Συνεπώς οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι όταν μιλάνε για ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, δεν ενδιαφέρονται αν οι επιχειρήσεις που θα προκύψουν θα είναι Ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις, δηλαδή Ελληνικών συμφερόντων.
Δεν ενδιαφέρονται αν οι πωληθείσες σε ιδιώτες κρατικές επιχειρήσεις μετά πωληθούν σε ξένους ανταγωνιστές, ή αν κλείσουν, ή αν μεταφερθούν στο εξωτερικό. Διότι δεν μπορεί ένας ναζωραίος ψευτο-οικονομολόγος να διαμαρτύρεται υποκριτικώς για τα ελλείμματα των δημοσίων επιχειρήσεων και να μην ενδιαφέρεται για το τί θα γίνει όταν ιδιωτικοποιηθεί μία δημόσια επιχείρηση. Αν ιδιωτικοποιηθεί πχ ο ΟΤΕ, μετά μπορεί να πωληθεί σε ανταγωνιστές του και να δημιουργηθεί ιδιωτικό μονοπώλιο. Οπότε θα έχουμε αντικατάσταση ενός κρατικού με ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.
Οι ναζωραίοι που μιλάνε συνεχώς υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων δεν ενδιαφέρονται για το αν θα κάνει προμήθειες Ελληνικών προϊόντων μία ιδιωτικοποιημένη κρατική επιχείρηση.
Δεν ενδιαφέρονται αν θα προσλάβει Έλληνες εργαζομένους μία ιδιωτικοποιημένη κρατική επιχείρηση.
Δεν ενδιαφέρονται αν οι Έλληνες πολίτες έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τις υπηρεσίες εξ αιτίας των ακριβών τιμών που θα προκύψουν.
Δεν ενδιαφέρονται αν εισβάλλουν ξένα ιδιωτικά μονοπώλια και ελέγχουν την Ελληνική αγορά, διότι οι ναζωραίοι δεν κάνουν διακρίσεις Ελληνικών και μη-Ελληνικών επιχειρήσεων.
Με πρόσχημα ότι αποκηρύσσουν τον κρατισμό επειδή δημιουργεί δημόσια ελλείμματα, οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι αποσιωπούν ότι η ιδιωτικοποίηση με νεοφιλελεύθερη πολιτική παράγει ιδιωτικά οικογενειακά ελλείμματα. Όπως πάντα οι ναζωραίοι μετατοπίζουν το έλλειμμα σε άλλο σημείο, από τον δημόσιο τομέα στον ιδιώτη οικογενειάρχη.
Οι ναζωραίοι δεν ενδιαφέρονται για μία εθνική οικονομική πολιτική. Για παράδειγμα αν πωληθεί η Ολυμπιακή σε ιδιώτες, χωρίς τις άνωθεν ρήτρες, τί θα απογίνουν τα Ελληνικά νησιά και η Ελληνική Διασπορά; Ποιός θα καλύψει τα έξοδα για την επαφή με τους Έλληνες των απομεμακρυσμένων Ελληνικών περιοχών και τους Έλληνες της Διασποράς;
Αλλά το πιό αναίσχυντο απ’ όλα τα εγκλήματα των ναζωραίων κατακτητών είναι ότι ενώ μιλούν κατά των κρατικών επιδοτήσεων σε επιχειρήσεις όπως η Ολυμπιακή, αποσιωπούν τις επιχορηγήσεις που δίνουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως η Aegean Airlines. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι το κενό στις πτήσεις της Ολυμπιακής ετοιμάζονται να το καλύψουν τουρκικές και γερμανικές κρατικές εταιρίες. Η κρατική Λουφτχάνσα ήδη ανακοίνωσε ότι θα καλύψει τα κενά στα δρομολόγια που αφήνει η Ολυμπιακή εταιρία.
Το μεγάλο έγκλημα που αποσιωπούν οι ναζωραίοι κατακτητές είναι ότι αυτοί φταίνε για την κακοδιοίκηση και τα κρατικά ελλείμματα, και όχι ο δημόσιος χαρακτήρας των επιχειρήσεων. Αλλιώς, αν εφαρμόσουμε την επιχειρηματολογία τους στον ιδιωτικό τομέα, τόσες ιδιωτικές επιχειρήσεις που κλείνουν θα λέγαμε ότι κλείνουν όχι διότι φταίνε οι διοικήσεις αλλά εξ αιτίας του ιδιωτικού χαρακτήρος των επιχειρήσεων.
Φορτώνουν τις κρατικές επιχειρήσεις με ελλείμματα εξ αιτίας υπερτιμολογήσεων και παρανόμων προσλήψεων, και μετά λένε ότι φταίει ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος.
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, το χριστιανικό ψευδοκράτος εν έτει «2005» δεν χρησιμοποιεί την διπλογραφική λογιστική μέθοδο η οποία είναι αναγνωρισμένη διεθνώς εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα ουδείς να γνωρίζει τί χρεώνεται και τί πιστώνεται στις δημόσιες επιχειρήσεις. Και μετά, χωρίς αιδώ, αντί οι ναζωραίοι να κατηγορήσουν τον εαυτόν τους, κατηγορούν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων που ελέγχουν, ως υπεύθυνο για τεράστια ελλείμματα.
Είναι σαν να παρουσιάζεται ένας κλέφτης μπροστά στο δικαστήριο και να κατηγορεί το εμπράγματο δίκαιο των αντικειμένων που έκλεψε ως υπαίτιο της δικής του κλοπής. Είναι σαν να λέει στον πρόεδρο του δικαστηρίου ότι «αν δεν ήταν ξένα τα πράγματα, εγώ δεν θα ήμουν κλέφτης. Φταίνε τα αντικείμενα που ήταν ξένα κύριε πρόεδρε, και όχι εγώ που τα έκλεψα». Έτσι επιχειρηματολογούν οι ναζωραίοι κατακτητές.     
Το ίδιο κάνουν οι ναζωραίοι με το ασφαλιστικό σύστημα. Το φορτώνουν με εκατομμύρια λαθρομετανάστες που δεν πληρώνουν εισφορές, καθυστερούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων, παίζουν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο και τα χάνουν, και μετά ξεδιάντροπα λένε ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν πάει καλά διότι φταίει ο δημόσιος και κοινωνικός του χαρακτήρας!!!
Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι έχουν αποσυνδέσει την επιστήμη της οικονομίας από την πολιτική, το έθνος, τον πολιτισμό, την φυλή, την άμυνα, το περιβάλλον, την ιστορία, την ηθική, την κοινωνία. Ένας Έλλην οικονομολόγος δεν είναι δυνατόν όταν κάνει οικονομική ανάλυση να μην λαμβάνει υπ’ όψιν τις συνέπειες των οικονομικών του αποφάσεων πάνω στην πολιτική, στο έθνος, στον πολιτισμό, στην φυλή, στην άμυνα, στο περιβάλλον, στην ιστορία, στην ηθική, στην κοινωνία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αλληλεξαρτώνται.
Η Ελληνική οικονομική σκέψη είναι ΟΛΙΣΤΙΚΗ, όπως ακριβώς και η αρχαία Ελληνική ολιστική ιατρική. Δεν απομονώνουμε ένα μέρος του συστήματος από τα άλλα υποσυστήματα, διότι υπάρχει αλληλεπίδραση. Σώμα, ψυχή, νους, αλληλεπιδρούν, έλεγαν οι Αρχαίοι Ιεροφάντες. Όταν η ψυχή είναι άρρωστη θα είναι άρρωστα το σώμα και ο νους. Αντιστοίχως, αν είναι το σώμα άρρωστο, θα είναι η ψυχή και ο νους άρρωστα, κοκ.
Η επιστήμη της οικονομίας, Ω πανηλίθιοι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι, δεν είναι ανεξάρτητη όλων αυτών των παραγόντων. Νομίζετε ότι το χρηματιστικό κεφάλαιο μπορεί να αιωρείται στο κενό, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν την φυλή, το έθνος, τον πολιτισμό, την άμυνα, το περιβάλλον κλπ, ότι ο άνθρωπος είναι καταναλωτής και πωλητής, ωσάν να μην έχει άλλες ιδιότητες;
Οι ναζωραίοι καπιταλιστές εξισώνουν τους πάντες υπό τον ψευδοθεό του χρήματος, και χρησιμοποιούν ως μέτρο κρίσεως των ανθρώπων το χρήμα. Μετράνε τον άνθρωπο σύμφωνα με το πορτοφόλι του.
Όμως οι Έλληνες έχουν άλλες αξίες. Μετράνε τον άνθρωπο με μέτρο την μόρφωση, την νοημοσύνη, την ανδρεία, την αλληλεγγύη προς τους ομοεθνείς, την υγεία, την πολυτεκνία, την αφοσίωση στην Ελλάδα, την πίστη στους Αθανάτους Πατρώους Θεούς, την αυτοθυσία για την Ελληνική Φυλή. Οι Έλληνες είναι υπέρ του συνόλου και όχι υπέρ του εγωιστικού ατόμου. Ακόμη και όταν μιλάει για άτομο και ατομική ιδιοκτησία, η Ελληνική Κοσμοαντίληψη εννοεί τον κάθε Έλληνα ιδιώτη, ενώ οι ναζωραίοι εννοούν τον απατεώνα μεγαλοκαπιταλιστή.
Όταν οι ναζωραίοι μιλάνε για ιδιωτικές επιχειρήσεις αποσυνδέουν τον όρο «ιδιώτες» από φυλετικές, εθνικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές κλπ, έννοιες, δεσμούς, παράγοντες. Ο ιδιώτης για τους ναζωραίους μπορεί να κλείσει την επιχείρηση και να την μεταφέρει στο εξωτερικό, μπορεί να την πωλήσει σε ξένους, μπορεί να επιβάλλει τα δικά του έθιμα ή την οδηγία Μπολκενστάϊν, χωρίς να υποστεί καμμία συνέπεια.
Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι που μιλάνε υποκριτικώς για ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ, αποσιωπούν ότι σημασία δεν έχει μόνον η αύξηση του ΑΕΠ, αλλά πού θα επενδυθεί το αυξημένο ΑΕΠ, σε ποιόν θα αναδιανεμηθεί, αν θα διαφύγει στο εξωτερικό. Οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι δεν ενδιαφέρονται για την εθνικότητα του κεφαλαίου. Δεν τους ενδιαφέρει να αναπτυχθεί η Ελληνική οικονομία, αλλά να πλουτίσουν ωρισμένοι μεγαλοαπατεώνες.
Το σημαντικό λοιπόν που αποκρύπτουν οι ναζωραίοι σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις είναι ότι οι δημόσιες εταιρίες, όσο και αν είναι ελλειμματικές, εκ του νόμου υποχρεούνται στην αγορά εγχωρίων προμηθειών σε ποσοστό άνω του 70% και να προσλαμβάνουν Ελληνικό προσωπικό. Αυτό δεν ισχύει σε μία ιδιωτική εταιρία. Άρα η ιδιωτικοποίηση μίας κρατικής εταιρείας αν γίνει με γνώμονα τις οικονομικές αντιλήψεις των ναζωραίων, όσο και αν διορθώσει την κακοδιαχείριση, θα έχει μεγαλύτερες απώλειες λόγω προσλήψεως ξένων εργαζομένων αντί Ελλήνων, και λόγω ξένων προμηθειών αντί Ελληνικών.
Οι ελληνόφωνοι ναζωραίοι με τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων δεν πρόκειται να ανοίξουν τον δρόμο σε πολλές Ελληνικές ιδιωτικές εταιρίες, όπως είναι το σωστό. Ούτε πρόκειται να ανοίξουν τον δρόμο σε πολλές ξένες εταιρίες. Θα προωθήσουν λίγους ξένους ολιγάρχες και συγχρόνως θα απαγορεύσουν κάθε συμμετοχή Ελληνικών εταιριών.
Οι ναζωραίοι προωθούν έναν ειδικό τύπο «ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Προωθούν τον τύπο της ιδιωτικοποιήσεως που έχει ως βασικό όρο την αρπαγή της ιδιοκτησίας της μεγάλης πλειοψηφίας της Ελληνικής κοινωνίας.
Η Ελληνική οικονομική σκέψη δεν είναι μόνον αντίθετη στον κομμουνισμό που εξαφανίζει την ατομική ιδιοκτησία, είναι αντίθετη στον καπιταλισμό που εξαφανίζει βαθμιαίως την λαϊκή ατομική ιδιοκτησία δια του ολιγοπωλιακού κεφαλαίου και δια της ιδιοποιήσεως ξένης εργασίας.
Με την φράση «ιδιωτική πρωτοβουλία» οι ναζωραίοι εννοούν την ατιμωρησία του οικονομικού εγκλήματος, το να μην πληρώνουν οι καπιταλιστές την ανθρώπινη εργασία, το να μεταφέρουν Ελληνικά εργοστάσια στο εξωτερικό ενώ έχουν πάρει επιδοτήσεις, το να νοθεύουν τα προϊόντα, και όλα αυτά τα βαπτίζουν ιδιωτικοποίηση, ελεύθερο εμπόριο, ανταγωνιστικότητα.
Οι ναζωραίοι θέλουν να μεταβάλλουν την ατομική, κοινωνική και εθνική ιδιοκτησία σε καπιταλιστική ιδιοκτησία, και υπνωτίζουν τον απλό κόσμο ότι θα κερδίσει και αυτός αν υποταχθεί στις οικονομικές θεωρίες των. Και του τρέφουν την ελπίδα ότι και αυτός, ο απλός άνθρωπος, μπορεί να γίνει μέγας καπιταλιστής απαλλοτριώνοντας τις περιουσίες των άλλων ιδιοκτητών.
Η Ελληνική οικονομική σκέψη αντιτάσσει στους ναζωραίους καπιταλιστές το έθνος, ως αντίπαλο δέος. Κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας σημαίνει κατάργηση της ατομικής ελευθερίας και ιδιοκτησίας. Κατάργηση της εθνικής παιδείας σημαίνει κατάργηση της παιδείας γενικώς.
Για να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να υπάρχουν περιθώρια επιλογής, τα οποία οι ναζωραίοι καταργούν. Άρα σφετερίζονται τον όρο «ιδιωτική πρωτοβουλία» για να καταργήσουν στην ουσία κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι και στην οικονομία οι ναζωραίοι κάνουν ότι και στην θρησκεία. Φτιάχνουν μία δική τους πραγματικότητα, η οποία δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Ζουν σε ένα δικό τους συλλογικό παραλήρημα.
Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο νεοφιλελευθερισμός και οι εγχώριοι προπαγανδιστές του. Μας λένε συνεχώς ότι ο κρατισμός έχει αποτύχει, ζήτω η ιδιωτική πρωτοβουλία, το ελεύθερο εμπόριο, κλπ. Αν όμως κάποιος αντικειμενικός διανοητής φωτογραφίσει την πραγματικότητα, θα διαπιστώσει ότι σήμερα η χώρα που αναπτύσσεται με τρομακτικούς ρυθμούς ετησίως είναι μία κομμουνιστική, προστατευτική, και κρατικώς σχεδιασμένη οικονομία, η Κίνα(!!!), και όχι οι ιδιωτικές νεοφιλελεύθερες οικονομίες των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης. Για την ακρίβεια, ΗΠΑ και Δυτική Ευρώπη αποβιομηχανίζονται με τον ίδιο ετήσιο ρυθμό που εκβιομηχανίζεται η Κίνα!!!  
Οι νεοφιλελεύθεροι καραγκιόζηδες πάσχουν από μίσος για την πραγματικότητα. Έχουν τυφλή πίστη στο δόγμα τους. Το χρησιμοποιούν ως ναρκωτικό για να μην τους πονά η πραγματικότητα. Αποβιομηχανίζεται η Ευρώπη και οι ΗΠΑ εξ αιτίας του νεοφιλελευθερισμού και αυτοί οι καραγκιόζηδες κατηγορούν τον κρατισμό ο οποίος στην Κίνα κάνει θαύματα... Κατηγορούν τον κρατισμό, τον προστατευτισμό, τις επιδοτήσεις ως καταστρεπτικές για την οικονομία, και εν τω μεταξύ η χώρα με την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη στον κόσμο, η Κίνα, εφαρμόζει ακραίο προστατευτισμό, κομμουνισμό και κρατισμό...Τί να πει κανείς για την σχιζοφρένεια αυτών των ανθρώπων.
Και σαν να μην έφτανε ο βιασμός τους από την Κινεζική εμπορική εισβολή, οι νεοφιλελεύθεροι καραγκιόζηδες, επειδή πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης όπου το θύμα βιασμού εξ αιτίας υπερβάσεως των ψυχολογικών του ορίων «σπάει» και ερωτεύεται τον βιαστή του, ισχυρίζονται στο εσωτερικό των χωρών τους ότι το ελεύθερο εμπόριο και ο ανταγωνισμός με την Κίνα θα φέρει την οικονομική ανάπτυξη...
Απ’ ότι φαίνεται οι Κινέζοι οικονομικοί στρατηγοί πρέπει να είναι ηλίθιοι που ακολουθούν πολιτικές προστατευτισμού, τεχνικές ντάμπινγκ και επιδοτούμενες εξαγωγές και έτσι έχουν κατακτήσει οικονομικώς όλο τον κόσμο, ενώ οι πανηλίθιοι δυτικοί νεοφιλεύθεροι ψευτο-οικονομολόγοι που έχουν καταστρέψει την Δυτική οικονομία με τις αθρόες εισαγωγές και την μεταφορά εργοστασίων στον Τρίτο Κόσμο είναι πιό έξυπνοι από τους Κινέζους...
Συνεχώς οι ναζωραίοι μας λένε ότι ο κρατισμός είναι κακός, ότι δεν πρέπει να ξαναγυρίσουμε στα δημόσια ελλείμματα, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν βλέπουν ότι η κομμουνιστική Κίνα τους εξολοθρεύει οικονομικώς. Η πραγματικότητα προκαλεί πόνο στους ναζωραίους ψευτο-οικονομολόγους.
Το αυτό συμβαίνει με τους ελληνόφωνους ναζωραίους οι οποίοι δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η ψευδοθρησκεία τους είναι μία ιουδαϊκή αίρεση που κατέστρεψε τον Ελληνισμό. Αυτοί θα λένε συνεχώς ότι πρόκειται για Ελληνική θρησκευτική παραλλαγή που έσωσε τον Ελληνισμό. Ό,τι και να βλέπουν, ό,τι και να γίνεται μπροστά στα μάτια τους, οι ναζωραίοι ισχυρίζονται ότι γίνεται το αντίθετο. Σε όλη την Ευρώπη επικρατεί η φτώχεια και η αποβιομηχάνιση εξ αιτίας του νεοφιλελευθερισμού και αυτοί οι κάφροι ισχυρίζονται ότι δεν πάμε καλά επειδή δεν εφαρμόζουμε περισσότερο φιλελευθερισμό!!!
Οι λέξεις για τους ναζωραίους λειτουργούν ως παραισθησιογόνο, ως τείχος μεταξύ πραγματικότητος και του εαυτού των. Οι ναζωραίοι αντιστρέφοντας την πραγματικότητα λένε συνεχώς ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι υπέρ των επενδύσεων, της αναπτύξεως, της ατομικής ιδιοκτησίας κλπ, για να μην συνειδητοποιήσουν οι λαοί ότι ο νεοφιλελευθερισμός(η νέα ονομασία του καπιταλισμού) είναι κατά των επενδύσεων, κατά της ατομικής ιδιοκτησίας, κατά της κερδοφορίας, κατά των φτωχών, κατά των πλουσίων, κατά της κοινωνίας, κατά της ανθρωπότητος, κατά του περιβάλλοντος, κατά των λαών, κατά των εθνών, κατά των πολιτισμών, κατά της φύσεως, κατά των Αθανάτων Θεών.
Το άκρον άωτον της νεοφιλελεύθερης διαστροφής είναι ότι δεν καταδικάζει τον κρατισμό της Κίνας στο ζήτημα ότι είναι απάνθρωπος, στο ότι εξοντώνει εκατομμύρια κινέζους εργάτες. Αντιθέτως τον ενστερνίζονται στην απανθρωπιά του επειδή εκμεταλλεύεται εκατομμύρια ανθρώπους(οι νεοφιλελεύθεροι νοιώθουν τους κινέζους φασίστες ως ομοϊδεάτες στην στυγνή εκμετάλλευση και απανθρωπιά).
Αντί οι νεοφιλελεύθεροι υποκριτές να καταδικάσουν τον Κινεζικό κρατικό φασισμό, καταδικάζουν κάθε προστατευτική πολιτική της Δύσεως η οποία προσπαθεί να αποκλείσει τα προϊόντα του κινεζικού φασισμού από το να εισέλθουν στην Ευρώπη και την Αμερική, με το πρόσχημα ότι η κρατική παρέμβαση είναι απαράδεκτη!!! Ο Δυτικός προστατευτικός κρατισμός είναι κακός για τους νεοφιλελεύθερους καραγκιόζηδες, αλλά ο κινεζικός φασιστικός, κομμουνιστικός, απάνθρωπος κρατισμός είναι ...καλός!!! Ενισχύει, μας λένε, την ...ελεύθερη αγορά(όπου «ελεύθερη αγορά» διάβαζε την ελεύθερη εισαγωγή κινεζικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά και τον ελεύθερο αποκλεισμό ευρωπαϊκών προϊόντων από την κινεζική αγορά...).
Και όχι μόνον αυτό, αλλά οι νεοφιλελεύθεροι υποκριτές επενδύουν χρήματα στον Κινεζικό κρατισμό, κάνουν εισαγωγή τα προϊόντα του, και τον διαφημίζουν ως ελεύθερη αγορά και ως μέτρο ανταγωνιστικότητος!!!
Αντιθέτως η Ελληνική οικονομική σκέψη που είναι υπέρ του συνόλου και κατά του ατομικισμού, μισεί το κινεζικό μοντέλο και αποτρέπει κάθε επένδυση στην Κίνα, απαγορεύει κάθε αγορά προϊόντων του κινεζικού φασισμού.
Οι νεοφιλελεύθεροι υποκριτές μας υποδεικνύουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους κινέζους εργάτες στα χαμηλά ημερομίσθια, αλλά οι νεοφιλελεύθεροι υποκριτές δεν δέχονται να εφαρμοστεί το κρατικό προστατευτικό μοντέλο των Κινέζων στην ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά. Δηλαδή οι νεοφιλελεύθεροι ταρτούφοι μας λένε να αντιγράψουμε ένα μέρος από το οικονομικό μοντέλο της Κίνας, το χειρότερο, όχι το καλύτερο. Είναι προφανές ότι η βασική αιτία της κινεζικής αναπτύξεως δεν είναι τα χαμηλά ημερομίσθια των κινέζων εργατών, αλλά ο συνδυασμός προστατευτισμού στην κινεζική αγορά και επιθετικών εξαγωγών στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτή η βασική αιτία μεταφράζεται στον συνδυασμό κινεζικής ευφυίας που αποτρέπει τις εισαγωγές στην κινεζική αγορά και νεοφιλελεύθερης βλακείας που επιτρέπει τις αθρόες κινεζικές εξαγωγές στην ευρωπαϊκή αγορά. Δεν φτάνει μόνον η ευφυία των κινέζων οικονομικών στρατηγών, χρειάζεται και η βλακεία των δυτικών νεοφιλελεύθερων καραγκιόζηδων για να επέλθει η οικονομική καταστροφή της Δύσεως.
Παρατηρούμε λοιπόν το εξής παράδοξο: οι νεοφιλελεύθεροι απολογητές του ατομισμού να υποτάσσωνται γλοιωδώς μπροστά στον κινεζικό κρατισμό, ενώ κατηγορούν τον κρατισμό γενικώς και αορίστως. Αντιθέτως η Ελληνική οικονομική σκέψη που είναι υπέρ της συλλογικής πρωτοβουλίας και κατά του ατομισμού, καταδικάζει με μίσος το κινεζικό φασιστικό κρατικό μοντέλο. Αλλά τίποτε δεν είναι παράδοξο. Απλώς οι νεοφιλελεύθεροι καραγκιόζηδες είναι υποκριτές και έχουν μετατραπεί σε τελάληδες και πόρνες του κινεζικού κρατικού φασισμού.
Οι νεοφιλελεύθεροι καραγκιόζηδες καταδικάζουν στα λόγια τον κρατισμό, αλλά στην πράξη προσκυνούν τον κτηνώδη κομμουνιστικό φασισμό του Κινεζικού κράτους, ενώ συγχρόνως μισούν την ιδιωτική πρωτοβουλία που δημιουργεί Συλλογική Εθνική Ελευθερία.
Οι δε ελληνόφωνοι κομμουνιστές φωνασκούν κατά του νεοφιλελευθερισμού αλλά το βουλώνουν μπροστά στα αντεργατικά εγκλήματα της φασιστικής κομμουνιστικής Κίνας. Και οι δύο λοιπόν, νεοφιλελεύθεροι και κομμουνιστές, προσκυνούν γλοιωδώς μπροστά στους εκμεταλλευτές των λαών. Και οι δύο λατρεύουν την συλλογική φτώχεια, λατρεύουν την συλλογική δικτατορία. Και στους δύο προκαλεί ηδονή η δυστυχία των λαών. Και οι δύο μισούν την συλλογική εθνική ελευθερία, η οποία στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Απλώς οι καπιταλιστές άρπαξαν τον όρο «ιδιωτική πρωτοβουλία», τον βρώμισαν, και τώρα πρέπει να τον απαλλοτριώσουμε, και να του ξαναδώσουμε το Ελληνικό του περιεχόμενο.
Οι Έλληνες πρέπει να θυμούνται τρία βασικά τεχνάσματα των καπιταλιστών στην χρήση των λέξεων:
Πρώτον, οι καπιταλιστές ταυτίζουν τον εαυτό τους με το σύνολο της κοινωνίας. Κρύβονται εσκεμμένως πίσω από ουδέτερες φράσεις, πχ στηρίζουν υποκριτικώς την ατομική ιδιοκτησία, αλλά υπονοούν την καπιταλιστική αρπακτική ιδιοκτησία. Οι καπιταλιστές δεν έχουν κανένα σεβασμό για την ατομική ιδιοκτησία του συνόλου της κοινωνίας.
Δεύτερον, οι καπιταλιστές απεθνικοποιούν τον όρο «ιδιωτική πρωτοβουλία» για να συγκαλύψουν την προδοσία τους έναντι του Ελληνικού Έθνους, και για να μην τους ζητά ευθύνες ουδείς, καθώς θα πουν ότι «ιδιωτική πρωτοβουλία» δεν σημαίνει υποχρεωτικώς Ελληνική επιχειρηματική δράση. 
Τρίτον, οι καπιταλιστές δίνουν στον όρο «ιδιωτική πρωτοβουλία» μία επιφανειακώς θετική έννοια, ένα θετικό πρόσημο, ώστε να συγκαλύψουν το αρνητικό πρόσημο που εμπεριέχουν οι πράξεις καθαρμάτων που ενώ έκλεψαν τρισεκατομμύρια από το χρηματιστήριο το «1999» όχι μόνον δεν έκαναν καμμία επένδυση αλλά μεταφέρουν τα Ελληνικά εργοστάσια στο εξωτερικό.
Οι Έλληνες πρέπει να θυμούνται ότι κάθε λέξη εμπεριέχει κατεύθυνση, θετικό ή αρνητικό πρόσημο, υποκείμενο πάνω στο οποίο εφαρμόζει, εύρος, βάθος και εθνικότητα, ώστε να μην τους εξαπατούν οι ναζωραίοι ψευτο-οικονομολόγοι με φαινομενικώς ουδέτερες αοριστολογίες τύπου «ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: