"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

1/5/10

Με νόμο κατάργησαν τις αποσπάσεις, με νέα εγκύκλιο όμως τις επιτρέπουν!


Με τη με αρ. πρωτ. 42041/Δ1/16-4-2010 εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις για απόσπαση κατά το σχολικό έτος 2010 - 2011.
Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι.....
«Οι υποψήφιοι προς απόσπαση στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου θα κληθούν να τοποθετηθούν είτε σε υπηρεσίες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη διοίκηση της εκπαίδευσης, είτε σε αμιγώς διοικητικής, οικονομικής ή μηχανογραφικής φύσεως θέματα είτε σε θέματα έρευνας, προγραμματισμού και εφαρμογής εκπαιδευτικής πολιτικής σε όλες τις βαθμίδες και τους τύπους εκπαίδευσης και συνεργασίας με άλλους φορείς». Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η ηγεσία του υπουργείου θέλει να καλύψει διοικητικές ανάγκες με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.
Όμως εντελώς αντίθετα πρεσβεύει η παράγραφος 8 του άρθρου 11 του ν. 3833/2010 «Προστασία της εθνικής οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» (ΦΕΚ 40/τ. Α/15-03-2010) με τον οποίο νομοθετείται το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που έχει υποβάλει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες. Λέει συγκεκριμένα: «Από τη δημοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα».
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που για όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ισχυριζόταν ότι οι αποσπασμένοι εξυπηρετούνται από το πελατειακό σύστημα της εκπαίδευσης και αναλαμβάνουν αργόμισθες θέσεις εγκαταλείποντας την τάξη, έρχεται η ίδια τώρα να αναγνωρίσει τις πραγματικές διοικητικές ανάγκες που καλύπτουν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί! Τουλάχιστον ας φροντίσει η υπουργός κυρία Διαμαντοπούλου να τροποποιηθεί ο νόμος 3833/2010, ώστε τουλάχιστον η εγκύκλιος αποσπάσεων να είναι νόμιμη για να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί τι τελικά ισχύει και να μην τρελαθούν. Διαφορετικά, αν μείνει όπως είναι ο νόμος, όλες οι αποσπάσεις (εκτός από σχολείο σε σχολείο) θα είναι παράνομες. Και ας πάψουν να νομοθετούν στο πόδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: