"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

20/5/10

Μίχας: Να τελειώνουμε με το κράτος - γίγαντα -ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ !


Ως το πιο σημαντικό εγχείρημα των τελευταίων 50 ετών στη χώρα μας, χαρακτηρίζει το σχέδιο «Καλλικράτης» ο Γιάννης Μίχας, Νομάρχης Πειραιά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο Έθνος online.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !
Υπογραμμίζει ότι ο Καλλικράτης για να πετύχει χρειάζεται η μετατροπή του γιγαντιαίου κράτους σε κράτος στρατηγείο. Ο Νομάρχης Πειραιά επιβεβαιώνει ότι οι περιφέρειες της...
χώρας θα παραμείνουν 13 στα διοικητικά όρια των κρατικών περιφερειών για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ΕΣΠΑ και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στο μέλλον να αλλάξουν τα όρια τους ή να μειωθούν. Θεωρεί απαραίτητη την συνταγματική κατοχύρωση του Καλλικράτη ο οποίος «αποτελεί μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος της χώρας» αφού δημιουργεί σημαντική εξοικονόμηση σε πόρους και επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακος, όπως αναφέρει.

Μίχας: Να τελειώνουμε με το κράτος - γίγαντα

Με την ιδιότητά του ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος ο Γ. Μίχας τονίζει ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολεμικής ιστορίας της. Υπερασπίζεται τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου δηλώνοντας ότι αποτελούν συλλογικές αποφάσεις των κυβερνητικών οργάνων και καυτηριάζει τη στάση όσων «συμφωνούν μέσα στα όργανα και διαφωνούν στα ΜΜΕ».

Δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνενώσει δήμους με κριτήριο την εκλογική πλειοψηφία που μπορεί να προκύψει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και απευθύνει πρόσκληση στις αυτοδιοικητικές δυνάμεις με τις οποίες μπορεί να επέλθει προγραμματική συμφωνία, να κατέλθουν σε κοινά ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές.

Τέλος παρουσιάζει τις δράσεις της Νομαρχίας Πειραιά τις οποίες χαρακτηρίζει «παραδείγματα καλής πρακτικής» που μπορούν να αξιοποιηθούν στο εγχείρημα του Καλλικράτη. Σχετικά με τα σενάρια που τον θέλουν να ηγείται του περιφερειακού ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Αττική ο κ. Γ. Μίχας δηλώνει ότι θα ακολουθήσει την πορεία που θα του υποδείξει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τα κομματικά όργανα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι του αρέσει να «παίζει μπάλα σε γήπεδο που γνωρίζει και αυτό είναι η τοπική αυτοδιοίκηση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: