"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/5/10

Φορολογία, ιδιοκτησία, επιχειρηματικότητα

  Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας. Ο απεχθής κρατικός παρεμβατισμός προξενεί στρεβλώσεις στην αγορά. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν κρατικά μονοπώλια υπό το πρόσχημα των κοινωφελών εταιριών.
Η ατομική ιδιοκτησία είναι ιερή. Το κράτος δεν επιτρέπεται να την απαλλοτριώνει. Ο όγκος της κρατικής μηχανής πρέπει να είναι ο ελάχιστος δυνατός, με την μεγίστη δυνατή απόδοση. Ένα κράτος δεν πρέπει να ελέγχει περισσότερο από 5% της οικονομίας, ενώ τώρα ελέγχει το 70% της ....οικονομίας.  
Η φορολογία πρέπει να διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ώστε να αποθαρρύνεται η κλεπτομανία των πολιτικών, οι οποίοι με πρόσχημα τις κοινωνικές παροχές κλέβουν αστρονομικά ποσά προς ίδιον όφελος.
Οι φόροι μισθωτών, κληρονομίας, καταθέσεων, μερισμάτων, υπερτιμήματος, είναι παράνομοι και καταχρηστικοί. Πρέπει να καταργηθούν εντελώς. Οι συνολικοί φόροι στην κατανάλωση(ΦΠΑ, δημοτικός φόρος, ειδικοί φόροι κλπ) δεν πρέπει να ξεπερνούν συνολικώς το 8% επί της τιμής του εμπορεύματος. Οιοσδήποτε φόρος ξεπερνά αυτό το όριο είναι αυτομάτως παράνομος.      
Ο πλούτος είναι ένδειξη ισχύος. Ο φθόνος κατά των ευκατάστατων Ελλήνων είναι ατιμωτικός. Οι Έλληνες οφείλουν να αυξάνουν τον πλούτο τους. Οι εξισωτικές ιδέες είναι η χειρότερη κατάρα. Η αναδιανομή του πλούτου δια φορολογίας ή απαλλοτριώσεως ιδιωτικής περιουσίας που απεκτήθη νομίμως, αποτελεί κακούργημα.
Κάθε φορά που κάποιος ανόητος υπουργός οικονομικών επιβάλλει νέους φόρους αυτομάτως το μόνο που καταφέρνει είναι να μειώσει τα φορολογικά έσοδα. Όποιος ανόητος αποθαρρύνει το κέρδος και την επιχειρηματική δραστηριότητα διαπράττει εθνικό έγκλημα.
Η Ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να επεκταθεί στην παιδεία, στην υγεία, στις τηλεπικοινωνίες, στις μεταφορές, στην καθαριότητα, στην παραγωγή ενέργειας, στα ναυπηγεία, στην ασφάλιση και συνταξιοδότηση, στην εξόρυξη και επεξεργασία πρώτων υλών, στην πολεμική βιομηχανία, στον τραπεζικό τομέα. Ο αποκλεισμός Ελλήνων ιδιωτών από την αγορά εξ αιτίας κρατικών μονοπωλίων, αποτελεί εθνικό έγκλημα.
Η έννοια της φοροδιαφυγής είναι ανύπαρκτη. Καθορίζεται μονομερώς από τον εκάστοτε υπουργό οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος Έλλην δεν σκύβει σαν δούλος το κεφάλι και αντιδρά στην κλοπή της περιουσίας του από το ρωμέϊκο ψευδοκράτος, θεωρείται φοροφυγάς.
Όποιος Έλλην προστατεύει την περιουσία του από κλοπή είναι έντιμος πολίτης. Όποιος Έλλην σταματά το αδηφάγο κρατικό τέρας από το να κλέβει συνεχώς, είναι ήρωας.
Για να αποποινικοποιηθεί η φοροδιαφυγή, πρέπει να καταργηθούν οι περισσότεροι φόροι και να μειωθούν δραστικώς όλοι οι φορολογικοί συντελεστές. Κάθε πολιτεία πρέπει να εστιάζει στην ανάπτυξη και όχι στην φορολογία. Για να γίνουν επενδύσεις και να υπάρξει ανάπτυξη απαιτείται πολύ χαμηλή φορολόγηση όλων των κοινωνικών εταίρων(μισθωτών, εμπόρων, παραγωγών).
Ο κρατικός παρεμβατισμός στην αγορά, τα κρατικά μονοπώλια, και η υψηλή φορολογία δημιουργούν τον φαύλο κύκλο της υπαναπτύξεως. Καταπνίγουν την δημιουργική δράση, αποθαρρύνουν τους Έλληνες επιχειρηματίες και ενθαρρύνουν την κλεπτομανία των ανθελλήνων πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: