"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

4/5/10

Καλύτερα βρε Έλληνες να πτωχεύσουμε τώρα

  • Στην ουσία δίλημμα δεν υπάρχει
  • Καλύτερα πτώχευση τώρα, παρά αργότερα. Τότε θα είναι πιο επώδυνη
  • Σήμερα χρωστάμε 300 δις ΕΥΡΩ, ενώ με τη συμφωνία που έκανε το ΠΑΣΟΚ, αφενός θα εξαθλιωθούμε πληρώνοντας τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους και αφετέρου το 2014, όπως το ίδιο το ΔΝΤ μας είπε, θα χρωστάμε 500 δις ΕΥΡΩ. Επομένως εμείς τι θα κερδίσουμε, εκτός του ότι θα πληρωθούν οι τοκογλύφοι;
Σήμερα η χώρα χρωστάει μόνο τα ομόλογα στους ατομικούς δανειστές (τράπεζες και φυσικά πρόσωπα) και αυτό δεν επιφέρει κανένα πρόβλημα στη δημόσια περιουσία, όταν όμως ...
δανειστούμε διακρατικά (κράτος με κράτος), τότε τίθεται σε υποθήκευση η δημόσια περιουσία και μπορούμε να καταδικαστούμε από Διεθνή όργανα σε παραχώρηση περιουσίας.
Σήμερα αν πτωχεύσουμε, ενδέχεται να γυρίσουμε σε δραχμή και να χάσουμε άμεσα ένα μεγαλύτερο ποσοστό σε εισοδήματα και σε αξία καταθέσεων. Μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι Τράπεζες. Όμως αν πτωχεύσουμε αργότερα με μεγαλύτερο χρέος και με τα κράτη πλέον να μας κυνηγάνε, τότε θα χάσουμε πολλά περισσότερα και στο μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα θα έχουμε εξαθλιωθεί πληρώνοντας τους ολιγάρχες του χρήματος και τα κατοχικά δάνεια της Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων «φίλων».
Σήμερα αν πτωχεύσουμε θα καταρρεύσει ολόκληρο το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, γιατί θα πρέπει να πληρωθούν τρισεκατομμύρια σε CDS κ.λ.π. και δεν θα φταίμε εμείς που οι ίδιοι οι κερδοσκόποι μας έκαναν επίθεση. Αν πτωχεύσουμε όμως αργότερα, τότε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση σε όμως βάρος της ζωής μας.
Αυτό μας καλεί το ΠΑΣΟΚ να κάνουμε.
ΌΧΙ Έλληνες.
Δεν θα την γλιτώσει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και οι ντόπιοι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες, ξεφορτώνοντας όλοι αυτοί τα τοξικά ομόλογα, αλλά περνώντας όμως πάνω από τα κορμιά μας, για να τα εξοφλήσουμε με το αίμα μας. Όπως τα έχουν διαμορφώσει, θα τα λουστούν. Δεν θα την πληρώσουμε εμείς που δεν φταίμε.
Δεν θα μας εκφοβίζουν κλέβοντας τις περιουσίες μας και εξαθλιώνοντας το λαό μας, χωρίς καμία απολύτως προοπτική ανάπτυξης. Το ΔΝΤ είναι η διεθνής εξασφάλιση των δανειστών και όχι όργανο βοήθειας και ανάπτυξης, όπως θέλει να μας το παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ.
Δεν θα μας εκφοβίσουν για να μπούμε σε κηδεμονία και να αρχίσουν να τσιμπολογάνε από την Εθνική Κυριαρχία μας (Αιγαίο, Σκόπια κ.λ.π.).
Αν δεν αντέχει, αν δεν μπορεί ο κ. Παπανδρέου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ιδού η παραίτηση, όπως έπραξε και ο κ. Καραμανλής.
Έχει μια τελευταία ευκαιρία.
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ τώρα, ώστε να αναλάβει ο λαός το βάρος της επιλογής μεταξύ των δύο λύσεων.
Διαφορετικά το ΠΑΣΟΚ, θα είναι ο πολιτικός Εφιάλτης της ιστορίας μας.
Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/blog-post_2080.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: