"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

8/5/10

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με εντολή... της Κομισιόν!--ΛΑΘΟΣ ! Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΟΡΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ! ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ !! ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΣΑΦΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ !!!! ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ !! ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ;


Η κυβέρνηση του Παπανδρέου παραδίδει τη χώρα σε χέρια τρίτων και καταπατά το Σύνταγμα ελέω... Κομισιόν;Με αιφνίδια τροπολογία παρέχεται στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης.
Θυμάστε που έλεγαν προεκλογικά για διαφάνεια στη Βουλή, αναβάθμισή της, όχι εν κρυπτώ τροπολογίες και άλλα τέτοια όμορφα;
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, για την περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας των συνταξιούχων κάτω των 60 ετών, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε αιφνιδίως μια νέα τροποποίηση στο...
νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, με την οποία του δίνεται το δικαίωμα να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης.
Η λέξη "κύρωση" από την Βουλή αντικαταστάθηκε από το "συζήτηση και ενημέρωση της Βουλής" κι έτσι μόνο με την υπογραφή του υπουργού θα ισχύουν και θα εκτελούνται τα πάντα.
Δηλαδή, η ισχύς των συμβάσεων δανεισμού, ισχύουν από την υπογραφή τους και μετά θα πάνε στη Βουλή «προς… συζήτηση και ενημέρωση» και όχι «προς κύρωση» όπως αναφέρονταν στο νομοσχέδιο για τα μέτρα που ήδη ψηφίστηκε χθες...
Με άλλα λόγια, ο κ. Παπακωνσταντίνου αλλάζει το νόμο σε… σύμβαση!!!
Με την τροπολογία δίνεται επίσης στον κ. Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκαν και όρθιοι στα έδρανά τους κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι κάνει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
«Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες, η κυβέρνηση έχει χάσει το λογαριασμό, αλλάζει νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες…» φώναζε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης .
Ο Πάνος Καμένος δήλωσε οτι η κυβέρνηση εκτελεί σήμερα εν ψυχρώ την κοινοβουλευτική δημοκρατία
Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): «Εμείς φωνάζαμε ότι πρόκειται για σύμβαση η οποία ήθελε 180 ψήφους και η κυβέρνηση το έφερε ως νομοσχέδιο… Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια, εμπαίζετε τη Βουλή… Το νομοσχέδιο είναι έκθετο, κάνατε λαθροχειρίες, παίζετε με το Σύνταγμα…»!
Α. Τζέκης (ΚΚΕ): «Ήδη έχουν εκχωρηθεί εθνικά δικαιώματα, παρακάμπτεται το Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση το γνώριζε και έκανε το Σύνταγμα λάστιχο…»!
Εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Παπακωνσταντίνου δικαιολογήθηκε πως η αλλαγή γίνεται με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε ο ίδιος να έχει συνεχώς την εξουσιοδότηση να υπογράφει τις δανειακές συμβάσεις και να μην απαιτείται πριν, έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου και να καθυστερεί η εκταμίευση των χρημάτων.
Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνέχισαν εξαγριωμένοι να αντιδρούν και προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.
Οι βουλευτές από το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ που τον επισκέφθηκαν, «εξέφρασαν την αγανάκτησή τους» και κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση προέβη σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Ο κ. Πετσάλνικος ήταν εμφανώς απογοητευμένος και σύμφωνα με πληροφορίες «άδειασε» τον κ. Παπακωνσταντίνου κρατώντας αποστάσεις τόσο για τις ενέργειες του ίδιου όσο και του αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στην έδρα.
Όπως καταλαβαίνετε, το πραξικόπημα αυτό έγινε , διότι φοβούνται πως στο σύντομο μέλλον θα καταψηφίζουν κι άλλοι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ (πλην των χθεσινών τριών)!!!
Ειναι πλέον πιθανό να μην μπορέσει να εξαντλήσει τετραετία αυτή η Κυβέρνηση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που "ποντάρουν" πως αυτή η κυβέρνηση δεν βγάζει ούτε... τετραμηνία, αφού φέτος το καλοκαίρι ο λαός δεν θα πάει ούτε για τα παραδοσιακά του μπάνια, λόγω ελλείψεως σιέλου (κατά την προσφιλή ρήση του κυρίου Λοβέρδου)!!!
Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/blog-post_1290.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: