"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

15/6/10

Οι τραπεζίτες υπό την προστασία της ομάδας των «20»-Τα μέτρα αυτά προκάλεσαν αναστάτωση στην ΄Ενωση Ξένων Ταπεζών στην Γερμανία η οποία δηλώνει ότι οι Γερμανοί δρουν δήθεν εναντίον του δακτυλιοειδούς συστήματος χρηματαγορών.

8.06.2010
Οι μετέχοντες στη Διάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών και Διευθυντών των Κεντρικών Τραπεζών των «20» που τέλειωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην νοτιοκορεατική πόλη Πουσάν ενέκριναν ένα εντελώς μη υποχρεωτικό και μη συγκεκριμένο Ανακοινωθέν
Παρ' όλο που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Wolfgang Schauble) καλούσε ώστε οι τράπεζες  ως κύριους υπαίτιους της... χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης να πάρουν  επίσης μέρος στην αντιμετώπιση των συνεπειών της, οι εκκλήσεις του δεν βρήκαν καμιά θετική ανταπόκριση στους περισσότερους μετέχοντες στη Διάσκεψη. Η πρόταση για την καθιέρωση καθολικών εισπράξεων από τις πράξεις στις χρηματαγορές, είχε απορριφθεί ως άσχετη με την αγορά. Απορρίφθηκε επίσης και η πρόταση για την εισαγωγή εισπράξεων από το κέρδος των τραπεζών και τα αστρονομικά πριμ για μάνατζερ.
Οι Υπουργοί αντιτάχθηκαν και στη δημιουργία συστήματος ρύθμισης της δράσης των χρηματαγορών. Λοιπόν, με τέτοιες «αποσκευές» θα πάνε οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής στο Τορόντο στις 26 Ιουνίου μιά και είναι δύσκολο να περιμένει κανείς ότι δεν θα ακολουθήσουν τις συστάσεις των Υπουργών τους. Η θέση «ούτε υπέρ και ούτε κατά» είναι μιά από τις  μη αποτελεσματικές, αν και είναι εξαιρετικά βολική για εκείνους στους οποίους αρέσει να κάνουν ατέλειωτες χρονοτριβές σε ό,τι αφορά την λήψη δύσκολων αποφάσεων. Εννοείται ότι η Σύνοδος Κορυφης στο Τορόντο δεν θα τελειώσει χωρίς να μη δώσει κανένα αποτέλεσμα. Στην οριστική απόφαση της Συνόδου τους οι Υπουργοί θα διατυπώσουν μια σειρά οικονομικά αξιώματα. Θα γράψουν π.χ. ότι χωρίς την αποφασιστική συσπείρωση των προϋπολογισμών δεν θα είναι δυνατή καμιά άνοδος της συγκυρίας. Είτε ότι στις σημερινές συνθήκες τέτοιος όρος μπορεί να εκπληρωθεί μόνο σε περίπτωση μείωσης των κρατικών δαπανών και όχι σε περίπτωση αύξησης των φόρων.  Θα επισημάνουν επίσης ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να φροντίζουν ώστε ο πληθυσμός να εξοικονομεί λιγότερο και να καταναλώνει περισσότερο. Όλες αυτές οι συνταγές είναι πολύ καλά γνωστές στους δευτεροετείς φοιτητές των Χρηματιστικών Ανωτάτων Εκαπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ακαδημιών.
Εν τω μεταξύ η Γερμανία, χωρίς να περιμένει πότε η ελίτ διεθνούς διαχείρησης θα κουνηθεί από το νεκρό σημείο, κατέφυγε μονομερώς στην τακτοποίηση της κατάστασης στις χρηματαγορές της. Καταρχήν οι Γερμανοί απαγόρευσαν όλες τις «πράξεις των εμπόρων φουσκών», δηλαδή τις κερδοσκοπικές, μη επιβεβαιωμένες με κάποια χρηματιστικά εργαλεία, πράξεις στα Χρηματιστήρια. Μελετούν την  δυνατότητα φορολόγησης των συναλλαγών, προβλέποντας  ότι τα μέσα που θα παρθούν από αυτά τα μέτρα να μη στέλνονται στον αδηφάγο προϋπολογισμό, αλλά σε ειδικό Ταμείο που δημιουργείται σε περίπτωση τυχόν νέας τραπεζικής κρίσης. Τα μέτρα αυτά προκάλεσαν αναστάτωση στην ΄Ενωση Ξένων Ταπεζών στην Γερμανία η οποία δηλώνει ότι οι Γερμανοί δρουν δήθεν εναντίον του δακτυλιοειδούς συστήματος χρηματαγορών.




Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: