"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

11/6/10

Στα σκουπίδια πάνε να πετάξουν παραγωγή 4.000 αλεξίσφαιρων γιλέκων της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ για ένα… ρέλι

Στην επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» (ΕΑΣ) επισημαίνεται ότι η προσφορά της εταιρείας για την προμήθεια 4.000 αλεξίσφαιρων γιλέκων απορρίφθηκε λόγω «μη προσθήκης ενισχυμένου υφάσματος (ρέλι)» και επειδή το ύφασμα που έθετε ως προδιαγραφή η ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχει καν στην αγορά…
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

Στα σκουπίδια πάνε να πετάξουν παραγωγή 4.000 αλεξίσφαιρων γιλέκων της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ για ένα…ρέλι

Το παράλογο φαίνεται ότι έχει εγκατασταθεί για τα καλά στη χώρα μας και η εμφάνισή του σε οποιοδήποτε τομέα της καθημερινότητας δεν εκπλήσσει πια κανέναν! Πρόσφατη απόδειξη των παραπάνω συμπερασμάτων η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να απορρίψει προσφορά της κρατικής εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ» (πρώην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) για την προμήθεια 4.000 αλεξίσφαιρων γιλέκων. Αν και η συγκεκριμένη προσφορά ήταν.... αποδεδειγμένα η φθηνότερη λύση, εγγυόταν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, πληρούσε όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις κατασκευής, προσέφερε απασχόληση σε 100 «ταλαιπωρημένους» εργαζόμενους θυγατρικής της ΕΑΣ και εξασφάλιζε στην ελληνική εταιρεία μια σημαντική στρατηγική συμμαχία με την κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στο χώρο των στρατιωτικών εξαρτήσεων, τελικά η προμήθεια «πάγωσε» ελέω τυπολατρίας και για λόγους… καλαισθησίας.

Η συγκεκριμένη ιστορία… ελληνικής τρέλας ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν η ΕΛ.ΑΣ. προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια 4.000 αλεξίσφαιρων γιλέκων. Η ΕΑΣ ήταν η μία από τις δύο εταιρείες που κατέθεσαν πρόταση με προϊόντα που διέθεταν τη διεθνή πιστοποίηση ΝΙJ, καθώς τα δείγματα που παρουσίασε προέρχονταν από την αμερικανική εταιρεία First Choice Armor, εκ των κορυφαίων του κόσμου, όπως συνομολογούν οι γνωρίζοντες, και προμηθεύτρια των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Η προσφορά της ΕΑΣ κρίθηκε ως η πλέον συμφέρουσα και η ΕΛ.ΑΣ. προσκάλεσε την εταιρεία σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή, καθώς οι χρονίζουσες ανάγκες αλεξίσφαιρων έπρεπε να καλυφθούν άμεσα.

Εδώ αξίζει να επισημανθούν τα ποικίλα οφέλη του Ελληνικού Δημοσίου από αυτή τη συμφωνία. Καταρχάς, η Αστυνομία θα παραλάμβανε επιτέλους όχι απλά ένα «αξεσουάρ» για τους άνδρες της, αλλά ένα απαραίτητο «εργαλείο» ασφάλειας αρίστης ποιότητας που είχε περάσει όλες τις βλητικές δοκιμές σε Ευρώπη και Αμερική. Με αυτή την προμήθεια θα ανατρεπόταν η ντροπιαστική αναλογία του ενός αλεξίσφαιρου γιλέκου για 15 αστυνομικούς, αλλά και η παγιωμένη πρακτική που ήθελε τους αστυνομικούς να προμηθεύονται τον εξοπλισμό τους από το εμπόριο με δικά τους έξοδα.

Από την πλευρά της ΕΑΣ εξασφαλιζόταν η παραγωγή των γιλέκων από τη θυγατρική εταιρεία της «Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ» των 100 εργαζόμενων, που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ακροβατούν ανάμεσα στην απασχόληση και στην ανεργία. Επιπλέον, η συνεργασία με την First Choice Armor θα απέφερε στην ΕΑΣ προηγμένη τεχνογνωσία στον τομέα της κατασκευής εξάρτυσης, αλλά και δυνατότητες επέκτασης, αφού οι Αμερικανοί παραχωρούσαν στην ελληνική εταιρεία την παραγωγή και πώληση των προϊόντων τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Κι όλα αυτά σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που οι στρατηγικοί σύμμαχοι και οι οικονομικές προοπτικές αναζητούνται εναγωνίως.
Απόρριψη για το… ρέλι

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ελληνικά παράδοξα. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΛ.ΑΣ. έχει γνωμοδοτήσει θετικά για τη σύναψη της συμφωνίας και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η παραγωγή. Τότε ο διευθυντής του τμήματος Προμηθειών της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίζει να απορρίψει την προσφορά της κρατικής εταιρείας, γιατί δεν πληροί τους όρους και τις προδιαγραφές που έθετε στην πρόσκλησή της η Αστυνομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ» Κ. Μανούσος απέστειλε πριν από λίγες ημέρες επιστολή προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου, στην οποία παραθέτει το ιστορικό της υπόθεσης, αλλά και τους λόγους που ακυρώνεται η προμήθεια. Στην επιστολή γράφει ότι «ενώ όλες οι διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί και όλα τα επιμέρους ζητήματα είχαν συμφωνηθεί με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και ενώ αναμέναμε την ανάθεση, για την οποία είχαμε προφορικές διαβεβαιώσεις απ’ όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., με έκπληξη λάβαμε απορριπτική απάντηση για τα 4.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα μοντέλου DY36NS για τις εξής αποκλίσεις:

»α) Φορέας του γιλέκου στα δείγματα που υποβάλαμε ήταν χωρίς πινακίδες ένδειξης “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ“ και “POLICE“.

»β) Οι περιμετρικές ραφές του φορέα δεν έχουν γίνει με την προσθήκη ενισχυτικού υφάσματος (ρέλι).

»γ) Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υφασμάτων που υποβάλλαμε ως δείγματα δεν συμφωνούν με την τεχνική προδιαγραφή της Υπηρεσίας».

Στις ενστάσεις του ανώτατου αξιωματικού που απέρριψε την πρόταση, η ΕΑΣ δίνει απαντήσεις:

«Η απόκλιση σχετικά με την πινακίδα ένδειξης έχει γίνει αποδεκτή από τις 21 Οκτωβρίου 2009 από την ΕΑΣ με τη δήλωση ότι όλα τα προς παράδοση αλεξίσφαιρα γιλέκα θα φέρουν επισήμανση “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ” και “POLICE”.

»Όσον αφορά στην απόκλιση σχετικά με τη λύση περιμετρικών ραφών με ενισχυμένο ρέλι, με την επιστολή μας 21 Οκτωβρίου 2009 είχαμε δηλώσει ότι είναι παρωχημένη και χαμηλότερου αισθητικού αποτελέσματος από τη σύγχρονη μέθοδο εξωτερικής αυτογενούς περιμετρικής συγκόλλησης, η οποία και επιτυγχάνεται με ειδικό εξοπλισμό και δεν υστερεί σε αντοχή.

»Τέλος, η τεχνική περιγραφή των υφασμάτων που προδιέγραψε η Υπηρεσία περιγράφει υφάσματα τα οποία δεν υπάρχουν καν στην αγορά και όμως αποτελεί κατά την άποψή μας το μοναδικό λόγο απόρριψης της τεχνικής προσφοράς μας».

Δηλαδή, αν ληφθούν υπόψη τα όσα σημειώνει στην επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΣ, η «δουλειά» χαλάει επειδή τα αλεξίσφαιρα δεν διαθέτουν ενισχυμένο ρέλι και το ύφασμα που έθεσε ως προδιαγραφή η υπηρεσία δεν υπάρχει στην αγορά!

Στον επίλογό του ο επικεφαλής της ΕΑΣ εκφράζει την αγανάκτησή του για την αδικία που υφίσταται μια κρατική εταιρεία αλλά και την αγωνία του να σταματήσει η κακοποίηση της εικόνας της χώρας στα μάτια διεθνών εταίρων, οι οποίοι, βλέποντας καταστάσεις όπως η προαναφερόμενη, απωθούνται καθημερινά αποεπενδύοντας από τη χώρα. Στη συγκεκριμένη υπόθεση θα είχε ενδιαφέρον και η γνώμη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, που δίνει έναν τιτάνιο αγώνα για την προσέκλυση επενδυτών – στρατηγικών εταίρων, για την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των ελληνικών –και κρατικών– επιχειρήσεων, όταν «με τα χέρια μας βγάζουμε τα μάτια μας».
m-epikiara.gr

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_7293.html#ixzz0qWlad6V9

ΕΒΟ-Τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο, απρόσμενες κομπίνες πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών σε βάρος του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.....

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: