"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

12/6/10

Ελπίδα -Παιδεία


Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα διωγμών και αφορήτων πιέσεων θα καλλιεργείς την ιδέα στους Έλληνες Αδελφούς σου ότι πολλά κακά μπορεί να τους συμβούν, αλλά ένα πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ: να επικρατήσει η απελπισία στην ψυχή τους. Αν το περιεχόμενο της Ελληνικής Θρησκείας μπορούσε να ειπωθεί με μία λέξη, θα την αποκαλούσαμε Ελπίδα. Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, ελπίδα για Ελευθερία.
Η απελπισία είναι εντελώς ξένο προς τους Έλληνες συναίσθημα. Αν εισβάλλει στην ψυχή σου, θα καταβροχθίσει όλη την ενέργειά σου. Μην της αφήσεις περιθώρια να ριζώσει, θα σε καταστρέψει. Η Ελπίδα ως φωτεινός οδοδείκτης θα σε συντροφεύει σε όλη σου την ζωή. Η Ελπίδα ανοίγει δρόμους εκεί που οι απελπισμένοι βλέπουν αδιέξοδο.     
Πολλές φορές στην Ελληνική Ιστορία παντοδύναμοι εχθροί έρριξαν τον θανατηφόρο πέπλο τους πάνω στην Ελληνική Ψυχή. Το βυζάντιο απηγόρευσε ακόμη και την προφορά του ονόματος Έλλην. Αλλά σήμερα οι Έλληνες θριαμβεύουν ενώ η ....
μιαρά βυζαντινή αυτοκρατορία δεν υπάρχει πιά. Οι Ιεροφάντες στα χρόνια της βυζαντινής αυτοκρατορίας προφήτευαν συνεχώς ότι μία ημέρα η αυτοκρατορία του Κακού θα αφανιστεί δια παντός. Η προφητεία επαληθεύτηκε. Ήταν ένα δώρο ζωής για τους κατατρεγμένους Έλληνες. 
Όταν δεις Έλληνες να οδύρωνται δίπλα στους γκρεμισμένους Ναούς των Θεών, δώσε τους ελπίδα. Θύμισέ τους την διδαχή των Ιεροφαντών: πρώτα θα ξανακτίσουν τους Ναούς στις καρδιές των με προσευχές, και ύστερα πάνω σε εδάφη με πέτρες.
Για τους Πατρώους Θεούς είναι πιό σημαντικές οι προσευχές των Ελλήνων από τις λαξευμένες πέτρες. Η Ψυχή των Ελλήνων είναι ο σημαντικότερος Ναός των Θεών. Αν στην Ελληνική Ψυχή ο Ναός των Θεών στέκει γερά και οι Αδελφοί σου τον διατηρούν καθαρό από ανθελληνικά μιάσματα, μία ημέρα η εσωτερική ενέργεια θα μετατραπεί σε ύλη. Θα κτίσει και πάλι πανέμορφους λαξευτούς Ναούς πάνω στην Γη. Μόνον ένα οικοδόμημα που στηρίζεται στην Πίστη των Θεών θα αντέξει στον χρόνο και στις αντιξοότητες. Αν αποδυναμωθεί η Πίστη σου, το απισχνασμένο θεμέλιο δεν θα αντέξει το βάρος των πέτρινων Ναών.
Στην εποχή μου οι Ναοί των Θεών είναι γκρεμισμένοι, αλλά επιβιώνει ο Λαός, η Πίστη, και ο Πολιτισμός μας. Στην εποχή σου αναμφίβολα θα έχουν κτισθεί οι Ιεροί Ναοί των Πατρώων Θεών, αλλά μην στηρίξεις την συνέχεια του Ελληνισμού στην ανέγερση πέτρινων μνημείων-καταστρέφονται εύκολα. Αθάνατοι και άφθαρτοι Ναοί είναι οι Ναοί-Ακαδημίες. Τέτοιους πρέπει να οικοδομήσεις. Πνευματικούς Ναούς. Ο συνδυασμός εκπαιδευτικού και θρησκευτικού τεμένους θα αποτελεί την βάση της εκπαιδευτικής σου πολιτικής.
Ο Ελληνισμός χρειάζεται Ναούς-σχολεία όπου εκεί θα διδάσκεται η επομένη γενεά Ελλήνων την καταγωγή και τον προορισμό της. Τέτοιος Ναός μπορεί να γίνει η οικία σου, ή ένα δημοτικό οίκημα. Εκεί θα γίνεται η διδασκαλία, οι συνεδριάσεις της Κοινότητος, οι εορτές, τα τελετουργικά. Αυτοί θα είναι οίκοι προσευχής και μελέτης. Αυτά θα είναι τα πολιτιστικά φρούρια και σύνορα της δικής σου εποχής. Όσο και αν καταδιωχθεί, ο Ελληνισμός δεν πρόκειται να καταστραφεί διότι δεν εξαρτάται από εδάφη, κράτη, πέτρινους ναούς. Επιβιώνει και χωρίς αυτά διότι αγκαλιάζει ένα παγκόσμιο έθνος, το Ελληνικό.
Οι διάσπαρτες ανά τον κόσμο Ελληνικές Ακαδημίες-Ναοί σχηματίζουν ένα νοερό παγκόσμιο κράτος. Σχηματίζουν μία πνευματική Ελλάδα. Διαμορφώνουν έναν Ιερό Τόπο όπου οι Ελπίδες των Ελλήνων της Διασποράς συναντώνται στον χρόνο και τον χώρο.
Οι Ακαδημίες των διάσπαρτων ανά τον κόσμο Ελληνικών Κοινοτήτων θα αποτελούν μία νοερή πατρίδα για ένα Ελληνικό Έθνος χωρίς γεωγραφική πατρίδα. Θα αποτελούν τα πνευματικά, εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά κέντρα του Ελληνισμού. Μόνον έτσι θα διατηρηθεί άσβεστη η Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, όπου θα κατοικούν οι Θεοί στην Γη.
Αφού δημιουργήσεις τις Ακαδημίες της εποχής σου, θα κάνεις πράξη αυτά που διδάσκεις. Καθημερινώς με τις πράξεις σου θα αποκαλύπτεις τους Θεούς στους ανθρώπους. Τους Ναούς των Θεών θα τους ξανακτίσεις πρώτα με καλές πράξεις και μετά πέτρες. Οι Θεοί θα κατοικούν πρώτα στις καρδιές της δικής σου γενεάς και μετά στους πέτρινους Ναούς.
Ακόμη και αν χαθεί η γεωγραφική Πατρίδα αγέννητε Αδελφέ μου, ακόμη και αν εισβάλλουν εκατομμύρια βάρβαροι στην Ιερά Ελληνική Πατρίδα, εσύ και οι μελλοντικές γενεές Ελλήνων θα επιβιώσετε. Ακόμη και χωρίς δική σας πατρίδα θα επιβιώσετε διάσπαρτοι ανάμεσα στα έθνη των μη-Ελλήνων, υπό διαφορετικούς κυβερνήτες, αρκεί να διατηρήσετε ζωντανή την Φλόγα των Αθανάτων Θεών.
Η κοινή Ελπίδα για απελευθέρωση από τους βαρβάρους που μάς διαπερνά σαν κλωστή από τα πανάρχαια χρόνια, μάς διέσωσε από τον αφανισμό. Η Ελπίδα θα σφυρηλατήσει στην δική σου γενεά την θέληση για να δημιουργηθεί ο επόμενος κρίκος στην μακρά αλυσίδα του Ελληνισμού.
Μην θεωρείς τίποτε δεδομένο στην ιστορία των εθνών. Μάθε να αντιδράς καλώς στις εκπλήξεις, στην απότομη αλλαγή των πραγμάτων. Ο,τιδήποτε στέκεται εμπρός σου ως δεδομένο, βρίσκεται υπό συνεχή αμφισβήτηση. Εξασκήσου στην έκπληξη και στην ελπίδα. Ο,τιδήποτε φαίνεται φυσιολογικό στους άλλους για τους Έλληνες είναι αφύσικο.
Μην θεωρείς δεδομένη την Ελληνική Συνέχεια. Εσύ θα κάνεις την Ελληνική Συνέχεια πραγματικότητα. Θα εκπλαγείς από το πόσες φορές το Ελληνικό Έθνος κινδύνευσε να αφανιστεί. Απαιτείται σκληρή δουλειά από κάθε Ελληνική γενεά για να μεταλαμπαδεύσει την πολιτιστική και βιολογική της κληρονομικά στην επομένη γενεά.
6. Παιδεία
Οι ξένοι λαοί προσπαθούν να διατηρηθούν στην επιφάνεια της Ιστορίας δια πολεμικής και οικονομικής ισχύος, κάτι που οδηγεί σε μία άθεη-κοσμική φιλοσοφία. Λαοί στηριζόμενοι στην υλική δύναμη και στην άθεη-κοσμική ιδεολογία, αφανίστηκαν ή βρίσκονται σε στάδιο πλήρους αποσυνθέσεως. Η υλική ισχύς και η άθεη-κοσμική φιλοσοφία δεν αποτελούν εχέγγυα Ελληνικής επιβιώσεως.
Πέρα από την πολυμελή οικογένεια και την ενδογαμία, οι Έλληνες στήριξαν την επιβίωσή τους στην παιδεία. Η Ελληνική Παιδεία εξασφαλίζει την πιστή αναπαραγωγή των Ελληνικών ηθών και εθίμων. Μόνον έτσι επιβιώνει ο Ελληνικός Πολιτισμός.
Η παιδεία ανήκει στα Μυστήρια της Ελληνικής επιβιώσεως. Είναι ένα τελετουργικό, μία ιεροπραξία, είναι προσευχή στους Θεούς.
Εσύ θα είσαι ο δάσκαλος για τα παιδιά σου. Εσύ θα τους διδάξεις την Ελληνική Παράδοση. Εσύ έχεις την ευθύνη για να γαλουχηθούν με την Ελληνική Σοφία. Ποτέ δεν θα αφήσεις βαρβάρους να διδάξουν τα παιδιά σου, θα τα απομακρύνουν από τον Ελληνισμό.
Όσο πτωχός και αν είσαι, θα φροντίσεις τα παιδιά σου να μορφωθούν, να γνωρίσουν τους Θεούς και τον Θείο Λόγο των Ιεροφαντών. Θα τα στείλεις σε ξεχωριστά σχολεία για να λάβουν Ελληνική Παιδεία και να μην αποκτήσουν βαρβαρικές συνήθειες.
Οι Ήρωες των Ελλήνων δεν είναι ούτε οι στρατηγοί, ούτε οι βασιλείς. Ήρωες των Ελλήνων είναι οι Δάσκαλοι, οι πνευματικοί ηγέτες. Το βασικό εκπαιδευτικό σου καθήκον είναι να κάνεις πολλά παιδιά και να τους διδάξεις την ιδέα ότι ανήκουν σε έθνος Δασκάλων. Τα Ελληνικά σχολεία είναι τα φρούριά μας, οι δάσκαλοι είναι οι ήρωές μας, το πάθος μας είναι η μάθηση.
Το πρώτο σχολείο είναι η οικογένεια, η μεγάλη οικογένεια. Ενώ τα βαρβαρικά δόγματα κτυπούν τον οικογενειακό θεσμό, η Ελληνική Θρησκεία τον προστατεύει με νόμους και τελετουργικά, ώστε να εξασφαλίσει την οικογενειακή καθαρότητα και ενότητα.  
Η Ελληνική οικογένεια εκτός από σχολείο, είναι η βασική πολιτιστική και δημογραφική μονάδα του Ελληνικού Έθνους. Η οικογενειακή σου οικία θα αποτελεί τον πρώτο Ναό των Θεών. Οι οικογενειακές συζητήσεις θα αποτελούν την πρώτη Εκκλησία του Δήμου. Εκεί θα διδαχθούν τα παιδιά σου τις πρώτες Ελληνικές Εορτές, τα πρώτα Ελληνικά τελετουργικά. Η οικογενειακή σου βιβλιοθήκη θα είναι η πρώτη φιλοσοφική ακαδημία.
Σε κάθε Ελληνική Κοινότητα, όσο ολιγάριθμη και αν είναι, θα ιδρύεις μία Ιερατική και Φιλοσοφική Ακαδημία για να διδάξεις στην επομένη Ελληνική γενεά τον Ελληνικό πνευματικό πλούτο. Η ενασχόληση με την Ελληνική Γραμματεία, η διαφώτιση, η πνευματική δράση, είναι ο πιό Ιερός θεσμός του Ελληνισμού.  
Με την προσευχή ο Έλλην γίνεται ιερεύς, με την δράση γίνεται στρατηγός, με την μελέτη γίνεται διδάσκαλος και προφήτης.

Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: