"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

25/6/10

Καμένο χαρτί ο Λοβέρδος-ο πλέον ανάλγητος υπουργός των εμποροβιομηχάνων της σοσιαΛΗΣΤΡΙΚΗΣ κυβέρνησης των νεοΠασόκων

O Μαγγίνας του ΠαΣοΚ (Κ. Μπετινάκης)
  Ρυθμίσεις εφιάλτης: Περισσότερες και φτηνότερες απολύσεις-εξπρές. Την πριμοδότηση των απολύσεων έκανε ο πλέον ανάλγητος υπουργός των εμποροβιομηχάνων της σοσιαΛΗΣΤΡΙΚΗΣ κυβέρνησης των νεοΠασόκων, Ανδρέας Λοβέρδος. Που αποτελεί πλέον το.... καμένο χαρτί της κυβέρνησης που υποδούλωσε το μέλλον όχι μόνο των εργαζόμενων αλλά και των συνταξιούχων. Καημένο φιλόδοξο παιδί, δεν καταλαβαίνεις ότι δεν πείθεις ούτε έναν ότι το «διαπραγματεύθηκες σκληρά με την Τρόικα;».
  Καημένε Λοβέρδο, σε ρίξανε στα λιοντάρια, και έτσι ψαλιδίσανε τα φτερά σου.
  Ούτε στο όνειρό τους δεν μπορούσαν οι υπουργοί του Καραμανλή, πριν έναν χρόνο, να φανταστούν, ότι τα μέτρα αυτά, που αν τολμούσαν να λάβουν θα κατέρρεε η κυβέρνηση την επομένη θα τα εξήγγειλε ανενδοίαστα  η κυβέρνηση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
  Που άκουσε χτες χορωδιακά από τους λεγόμενους Σοσιαλιστές, τα χρόνια πολλά για τα 58α γενέθλιά του.
  Αλλά μας κάνει να ψυλλιαζόμαστε το επαινετικό άρθρο της International Herald Tribune, που επικαλείται δήλωση του Richard Parker, οικονομολόγου στο Harvard’s Kennedy School of Government: «Ο Τζορτζ Παπανδρέου είναι ένας πολύ χαμηλών τόνων δημοκράτης, με μικρό «δ». (Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Επειδή τα ως τώρα πεπραγμένα του προέδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς, κάθε άλλο παρά δημοκράτη τον χαρακτηρίζει). Σε μια στιγμή που ο Μπαρόζο, απειλεί πως κινδυνεύουν οι δημοκρατίες  κάποιων χωρών που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού της χρεοκοπίας -βλέπε Ισπανία Πορτογαλία κλπ).
  Ο Πάρκερ, μαζί με τον Stiglitz αποτελούν οικονομικούς μυστικοσύμβουλους του πρωθυπουργού, όπως η Γκόλντμαν Ζακς προεκλογικά…
  Παραθέτει ακόμα τη δήλωση του διευθυντή του ΣΚΑΕΙ (τον χαρακτηρίζει εξέχοντα κεντρώο σχολιαστή) Μπάμπη Παπαδημητρίου που δηλώνει πως «λατρεύει τον Γιώργο Παπανδρέου όπως κι όλοι οι άλλοι, (οι όμοιοί του προφανώς) αλλά ανησυχεί επειδή οι υπουργοί του δεν έχουν την ίδια προσήλωση στον στόχο…».
 
  Την έντονη αντίδραση των συνδικάτων έχει προκαλέσει η ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, που επέρχεται με το Προεδρικό Διάταγμα του Λοβέρδου.
  Με το νέο πλαίσιο -που όπως αναμένεται στη τελική του μορφή θα είναι ακόμα πιο επώδυνο- υπερδιπλασιάζεται το ποσοστό των απολύσεων και μειώνεται έως και στο μισό το ποσό της αποζημίωσης, η οποία και θα καταβάλλεται σε δόσεις.
  Ανατροπές προβλέπει και στα όρια των ομαδικών απολύσεων.   «Πρόκειται για ένα απαράδεκτο κατασκεύασμα, το οποίο δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Εκθεμελιώνει όλα τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, οδηγεί με εύκολο τρόπο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και διογκώνει μόνο τα κέρδη και τα ωφελήματα για τους βιομηχάνους» σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος.
  Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά και την «αδιάλλακτη και αρνητική στάση των εργοδοτών για την Εθνική Γενική Σύλλογική Σύμβαση Εργασίας».
 
  Α, ναι, εταιρία δημοσκοπήσεων, ανακοίνωσε ότι ο ελληνικός λαός, δεν έχει πάρει χαμπάρι από τα αδυσώπητα κυβερνητικά μέτρα. Η έρευνά της λοιπόν, έδειξε ότι για πρώτη φορά η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι «πρώτο κόμμα», αλλά με «αναγωγή»  η διαφορά ΠαΣοΚ –ΝΔ βρίσκεται στο 8% και σε περίπτωση που γίνονταν εκλογές τώρα, το ΠαΣοΚ θα ‘παιρνε  40% και η ΝΔ 29%. Μαζόχες ψηφοφόροι ενωθείτε, ή μάλλον οι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις  θέλουν ακόμα Παπανδρέου, για να πάρει κι άλλα μέτρα…
  Η δημοσκόπηση αυτή, έδειξε και τις προτιμήσεις της: Εξέφρασε την ευχή να φύγουν σε γρήγορο ανασχηματισμός, οι Κατσέλη, Παπακωνσταντίνου Ξενογιαννακοπούλου , Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου.  
  Ο Καστανίδης βγήκε σε δελτίο ειδήσεων καναλιού μαζικής αποχαύνωσης, και είπε πως αισθάνεται «συναισθηματικά δύσκολα αλλά πολιτικά ήσυχος - επειδή γίνεται προσπάθεια να σωθεί η χώρα».
  Εκεί ακριβώς πονάει η χώρα: Δεν θέλει άλλους σωτήρες.
  Αλλά ο άνθρωπος του προεκλογικού «Σοσιαλισμός  ή Βαρβαρότητα» θα έπρεπε ίσως να ανοίξει πάλι τα βιβλία και να δει τι προβλέπει ο Σοσιαλισμός για τους εργαζόμενους και τι για τους βιομήχανους.

Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: