"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

14/6/10

Παλιό αλλά Επίκαιρο : Διαρροή ουρανίου στη Γαλλία έμενε απαρατήρητη για χρόνια....

 Παρίσι
Δεύτερο περιστατικό ραδιενεργού μόλυνσης στη Γαλλία σε διάστημα ενός μήνα. Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Areνa διαπίστωσε διαρροή ουρανίου που έμενε απαρατήρητη για χρόνια σε υπόγειο αγωγό πυρηνικού εργοστασίου.
Οι αρχές πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικές: «Δεν πρέπει να υπερβάλουμε. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον ή την ανθρώπινη υγεία» δήλωσε ο... υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ζαν-Λουί Μπορλού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στην πυρηνική βιομηχανία της Γαλλίας καταγράφονται κάθε χρόνο 115 τέτοιες «μικρές ανωμαλίες».
To συμβάν αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, λίγες ημέρες μετά την εντολή της κυβέρνησης για ελέγχους στα 59 πυρηνικά εργοστάσια της χώρας, κίνηση που αποφασίστηκε μετά την ανίχνευση ραδιενέργειας στον υδροφόρο ορίζοντα κάτω από τη μονάδα του Τρικαστέν, στη νότια Γαλλία.
H Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας (ASN) δεν γνωστοποίησε την έκταση της νέας διαρροής στο εργοστάσιο του Ρομάν-σιρ-Ιζέρ, ανακοίνωσε όμως ότι απέστειλε ομάδα εμπειρογνωμόνων για να ελέγξει τη μονάδα.
Η Areva ανέφερε ότι η διαρροή αυτή προέρχεται από υπόγειο αγωγό που μεταφέρει ουράνιο σε υγρή μορφή και ότι ρωγμή στις σωληνώσεις πρέπει να εμφανίστηκε «πριν από αρκετά χρόνια». Η λειτουργία του αγωγού διακόπηκε.
Η εταιρεία ζήτησε από την ASN να ταξινομήσει τη δοαρροή στην πρώτη βαθμίδα της επταβάθμιας Διεθνούς Κλίμακας Πυρηνικών Επεισοδίων, με ελάχιστο το 0. Στην πρώτη βαθμίδα κατατάχθηκε και η διαρροή στο Τρικαστέν.
Το νέο επεισόδιο θα μπορούσε ίσως να υπονομεύσει τις προσπάθειες του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να πουλήσει τη γαλλική πυρηνική τεχνολογία σε άλλες χώρες.

Πυρηνική σχάση ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία ένας ασταθής ατομικός πυρήνας χωρίζεται (σχάται) σε δυο ή περισσότερους (μικρότερους) πυρήνες και σε μερικά παραπροϊόντα σωμάτια (όπως νετρόνια). Η σχάση αποτελεί μια περίπτωση μεταστοιχείωσης κατά την οποία παράγονται δύο θραύσματα με συγκρίσιμες μάζες. Στα βαρύτερα στοιχεία η σχάση είναι εξώθερμη αντίδραση αποδίδοντας στο περιβάλλον ενέργεια ως ακτινοβολία γάμμα και ως κινητική ενέργεια των θραυσμάτων.
Στα παραπροϊόντα τής σχάσης περιλαμβάνονται και νετρόνια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω σχάσεις δημιουργώντας έτσι μια αυτοσυντηρούμενη αλυσιδωτή αντίδραση η οποία σε ελεγχόμενη, χαμηλή ταχύτητα παράγει εκμεταλλεύσιμη ενέργεια. Σε μη ελεγχόμενη μεγάλη ταχύτητα προκαλεί έκρηξη της οποίας η ισχύς είναι μεγαλύτερη από κάθε έκρηξη που προέρχεται από χημικές αντιδράσεις, γεγονός που βρίσκει χρήση στην κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Η σχάση μπορεί να είναι αυθόρμητη ή να προκληθεί από άλλη αντίδραση. Ένας βαρύς πυρήνας μπορεί να κατεβάσει την συνολική του ενέργεια αν χωριστεί σε μικρότερους πυρήνες αλλά το φράγμα δυναμικού που πρέπει να περάσει για να το επιτύχει είναι τόσο μεγάλο που καθιστά τέτοια γεγονότα πολύ σπάνια. Για παράδειγμα ο χρόνος ημιζωής για την σχάση τού 232U είναι κάπου 100 τρισεκατομμύρια χρόνια. Την ίδια στιγμή ο χρόνος ημιζωής του για α-διάσπαση είναι λιγότερο από 3 χρόνια (Το κανάλι τής αυθόρμητης σχάσης δεν γίνεται σημαντικό πριν Α>240). Πρώτα όμως ανακαλύφθηκε η σχάση που προκαλείται από προηγούμενη αντίδραση. Το γνωστότερο παράδειγμα είναι τού 235U που αντιδρά με θερμικά νετρόνια. Συντίθεται ένας πυρήνας 236U* (ο αστερίσκος δηλώνει ότι βρίσκεται σε διεγερμένη κατάσταση). Η ενέργεια τής διέγερσης που αποκτήθηκε από την σύλληψη τού νετρονίου θέτει ολόκληρο τον πυρήνα σε ταλάντωση και ως αποτέλεσμα προκαλείται σχάση σε πλήθος διαφορετικών προϊόντων. Ένα τυπικό κανάλι είναι η αντίδραση:
~^{235}_{~92}U + n \rightarrow ^{92}_{36}Kr + 
^{142}_{~56}Ba + 2n
Η ενέργεια που απελευθερώνεται σε αυτό το παράδειγμα είναι κάπου 180 MeV. Τα δύο νετρόνια που παράγονται σε αυτό το παράδειγμα (την στιγμή τής σχάσης) λέγονται άμεσα νετρόνια και σε αντιδιαστολή με τα καθυστερημένα νετρόνια που θα παραχθούν μέσω τών θυγατρικών 92Kr 142Ba (ή παραγώγων τους) οι οποίοι έχουν πλεόνασμα νετρονίων (τα βαρύτερα σταθερά ισότοπά τους είναι τα ισότοπα του Κρυπτού 86Kr και του Βαρίου 138Ba).


Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: