"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

14/6/10

«Κρατάμε αρχείο με τις μίζες σε πολιτικούς»Πολλά μυστικά είναι σε θυρίδες και σε δικηγόρους.

«Κρατάμε αρχείο με τις μίζες σε πολιτικούς»

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Δύο «βαθιά λαρύγγια» της Siemens, παππούδες πια των μαύρων ταμείων της και πρόσωπα που διαφέντευαν τα τελευταία 20 χρόνια τις «ωφέλιμες πληρωμές», αποφάσισαν να λύσουν τη σιωπή τους.

«Την Τηλεβιομηχανική ήθελε ο Σ. Κόκκαλης και μάλιστα χωρίς να πληρώσει», υποστηρίζουν στην «Κ.Ε.» τα δύο στελέχη της Siemens.

Μίλησαν στην «Κ.Ε.» σκληρά για την ...υποκρισία των επικεφαλής της εταιρείας αλλά και των πολιτικών, υπό την προϋπόθεση ότι θα διαφυλαχθεί η ανωνυμία τους μέχρις ότου βγει η ετυμηγορία για τον συνάδελφό τους Ράινχαρντ Σίκατσεκ, που δικάζεται για απιστία.

*Και οι δύο είχαν το ρόλο του «πλέι μέικερ» στο μοίρασμα του μαύρου χρήματος της Siemens σε όλο τον κόσμο, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, από τη δεκαετία του 1990 μέχρι και το 2006, όταν το «σύστημα» προδόθηκε από τράπεζα και καταδότη. Ετσι λένε. Η επαφή μαζί τους ήταν δύσκολη. Δεν ήθελαν να γράψουμε τη φωνή τους. Είχαν άρτια πληροφόρηση για το εν Ελλάδι Siemens-Gate, όμως διάχυτη ήταν η καχυποψία για τους δημοσιογράφους και τους «συνεργαζόμενους με τις Αρχές», καθώς γνωρίζουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κατηγορηθούν και στην Αθήνα.

Μυστικά σε θυρίδες

*Αποκάλυψαν πολλά και κυρίως ότι κρατούν ένα παγκόσμιο αρχείο με πληρωμές σε πολιτικούς, κόμματα και κρατικούς αξιωματούχους. Πολλά μυστικά είναι σε θυρίδες και σε δικηγόρους.

*«Θα καταθέσουμε», είπαν, «αν δικαστούν οι υφιστάμενοί μας στην Αθήνα και τότε πολλοί θα εκπλαγούν. Οι παππούδες των μαύρων ταμείων θα υπερασπιστούν τώρα τα... παιδιά τους».

*Απολογητικά επαναλαμβάνουν ότι δεν πρόδωσαν τους συνεργάτες τους, αλλά πιάστηκαν με τις εταιρείες, τα παραλογιστήρια και τα μαύρα χρήματα στα χέρια.

*Προεξοφλούν ότι η Γερμανία θα υπερασπιστεί τη Siemens και «δεν θα παραδοθεί στους Αμερικανούς», ενώ θεωρούν βέβαιο το πρόστιμο και την έξοδό της από το χρηματιστήριο Ν. Υόρκης.

*Είναι βέβαιοι ότι η Siemens θα κάνει αποεπένδυση στην Ελλάδα και μιλούν για την Τηλεβιομηχανική στη Θεσσαλονίκη που την ήθελε τζάμπα ο Σωκράτης Κόκκαλης, το πρόσωπο που οι μισοί αποδέχονταν και οι υπόλοιποι (της Siemens) μισούσαν.

**Ρωτήσαμε ποιους πολιτικούς και ποια ελληνικά κόμματα πλήρωσε ο γηραιότερος συνομιλητής μας, μια προσωπικότητα με ισχύ ακόμα και σήμερα στη Siemens.
Oι «παππούδες» των μαύρων ταμείων της Siemens θεωρούν «πιλότο» τις τελικές αποφάσεις για τον Ρ. Σίκατσεκ (φωτό) και για τον Αν. Κλέι που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για δωροδοκίες στελεχών της ιταλικής ENEL.
-Μας απάντησε απειλητικά ότι «όλα θα ειπωθούν στην ώρα τους» και εξεμάνη «γιατί οι πολιτικοί σας συνωμότησαν για να κρύψουν τις παροχές τους». Υπουργοί και κόμματα εξουσίας είχαν, είπε, σταθερή χρηματοδότηση, «όχι μόνο από τη Siemens αλλά και από ανταγωνιστές της ή άλλους μεγάλους αντισυμβαλλόμενους με το κράτος. Αυτό γίνεται παντού».

Και συνέχισε: «Θύμωσα όταν μου διάβασαν από τις ελληνικές εφημερίδες ότι ξέπλυναν τους πολιτικούς στην Αθήνα και μάλιστα με επίσημες δηλώσεις. Θα διαψευστούν. Τους το οφείλουμε.

»Εμείς, αν τιμωρηθούμε, θα αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Εμείς, δηλαδή η εταιρεία, δίναμε. Οι πολιτικοί έπαιρναν. Πολλές φορές απαιτούσαν προκαταβολικά και με εκβιαστικό τρόπο. Ετσι μας έλεγαν αυτοί που κινούσαν τα projects. Η δωροδοκία και η δωροληψία ολοκληρώνουν τις συναλλαγές. Δωροδοκούσαμε τις κυβερνήσεις που είχαν την ισχύ να παίρνουν αποφάσεις, ενώ συμβάλλαμε στηρίζοντας κάποιες δικές σας πολιτικές προσωπικότητες ή ιδρύματά τους που μας υποδείκνυαν».

*Στο ερώτημα «πόσα τελικά δώσατε, ποιο είναι το μέγεθος του πολιτικού χρήματος της Siemens στην Ελλάδα», η απάντηση του άλλοτε κραταιού διαχειριστή των μαύρων ταμείων ήταν η εξής:

«Το αμιγώς πολιτικό χρήμα τα τελευταία χρόνια μπορεί να φθάνει και τα 200 εκατ. ευρώ. Αυτά τα ποσά τα έχουν ήδη στα χέρια τους οι Ελληνες εισαγγελείς που μπορούν να βρουν τους περισσότεορυς αποδέκτες, έστω κι αν είναι παρένθετα πρόσωπα πολιτικών ή κομμάτων. Δεν θα βρουν το cash. Ομως, τα 100 εκατ. ευρώ που συνολικά προϋπολογίστηκαν για «ωφέλιμες πληρωμές» στην Ελλάδα και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, οι εισαγγελείς τα βλέπουν.

»Τα 45 εκατ. ευρώ δόθηκαν σταδιακά για τη μεγάλη συμφωνία με τον ΟΤΕ (την 8.002) από το 1998 μέχρι και το 2001, άλλα τόσα είναι δεσμευμένα στην Ελβετία ή σε λογαριασμούς του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens Ελλάδος Πρ. Μαυρίδη που του υπέδειξε η εταιρεία. Πώς, λοιπόν, λένε πως δεν βρίσκουν τους αποδέκτες;»

**Γιατί, ρωτήσαμε, ο Μαυρίδης βρέθηκε με τόσα εκατομμύρια; «Ηταν ο αρμόδιος», μας απάντησε ο νεότερος εκ των συνομιλητών μας, «ήταν πρόσωπο εμπιστοσύνης, έφερνε δουλειές και η Ελλάδα εδικαιούτο τα ποσά αυτά. Δεν προορίζονταν για μίζες. Αυτό ήταν ένα ταμείο έκτακτων αναγκών. Ηταν ένα απόθεμα, που εχρησιμοποιείτο για να μάθουμε τι κάνουν οι ανταγωνιστές μας, για να μπαίνουμε σε νέες αγορές, ακόμα και για να στηρίζουμε το μερίδιο αγοράς μας, αναλαμβάνοντας έργα υψηλού ρίσκου ή που ξέραμε ότι θα μας έβαζαν μέσα. Δεν πουλάμε αέρα, αλλά προϊόντα και υπηρεσίες που πατεντάραμε με κόπους και δαπάνες. Δεν είμαστε τυχάρπαστοι, ούτε άγγελοι. Μήπως άγγελοι είναι οι πολιτικοί σας;»

**Ο πρώτος συνομιλητής μας σ' αυτό το σημείο επενέβη λέγοντας: «Αν δεν αντιμετωπίσουμε ποινική απειλή στην Ελλάδα, θα έρθουμε να καταθέσουμε. Υποθέτουμε ότι θα είμαστε χρήσιμοι μάρτυρες. Οι υφιστάμενοί μας δεν ήταν ανεξέλεγκτοι. Υπηρετούσαν στόχους και μας διαβίβαζαν αιτήματα. Τους ελέγχαμε. Πολλές φορές στέλναμε και απευθείας εμβάσματα σε πολιτικούς γιατί θέλαμε να σιγουρευόμαστε ότι πήγαιναν στους υποδεικνυόμενους αποδέκτες και δεν χάνονταν κάπου ενδιάμεσα, ούτε "αραίωναν".

Και συνεχίζει: «Διαπιστώσατε ότι οι πολιτικοί σας αρέσκονταν στις εξυπηρετήσεις. Προτιμούσαν τις εκπτωτικές ή δωρεάν συσκευές. Εμείς κάναμε δαπάνες πολιτικών δημοσίων σχέσεων. Πού το κακό;
Αν. Κλέι
«Προστασία υπουργών»

»Παλαιότερα κάποιοι κρατικοί λειτουργοί ζητούσαν εξυπηρετήσεις σε συνάλλαγμα για σπουδαστικά εμβάσματα, θυμάμαι. Κυνηγούσαν θέσεις εργασίας για τα παιδιά τους. Κάποια απ' αυτά χωρούσαν στη Siemens. Αλλοι αρέσκονταν σε πολυτελή φιλοξενία σε ξενοδοχεία ή σε θέρετρα, ενώ κάποιοι ήθελαν να εξασφαλιστούν και ζητούσαν ποσά».

**Επισημάναμε στους συνομιλητές μας ότι, σε αντίθεση με τη Νιγηρία, κανένας πολιτικός στην Ελλάδα δεν έχει πιαστεί ούτε έχει τιμωρηθεί για δωροδοκία και η απάντηση ήταν... πληρωμένη.

«Στη Νιγηρία πήγαν φυλακή γιατί εκεί δεν υπάρχει ο δικός σας νόμος προστασίας των υπουργών» (περί ευθύνης υπουργών, εννοούσε ο συνομιλητής μας).

*Ρωτήσαμε και τους δύο για την τύχη της Siemens μετά το σκάνδαλο και για τη θυγατρική της Αθήνας, που κάποτε ήταν το καμάρι. Οι εκτιμήσεις τους συμβαδίζουν· και οι δύο μας είπαν:

Αμυνα έναντι ΗΠΑ

«Να είστε βέβαιοι ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Η Γερμανία θα αμυνθεί. Θα υπερασπιστεί τη Siemens. Γιατί θυσία της Siemens στους Αμερικανούς θα σηματοδοτήσει παράδοση ενός ισχυρού ευρωπαϊκού πυλώνα. Ισως χρειαστούν χρόνια, που θα είναι σκληρά. Δεν θα επιτρέψουν για πολύ ακόμα η εταιρεία να διοικείται από δικηγόρους, ούτε να καραδοκούν οι εκκαθαριστές. Πόσο μάλλον οι Αμερικανοί, που κερδίζουν με άλλους τρόπους αγορές και συμβόλαια. Σίγουρα θα γίνει αναδιοργάνωση. Εχει αρχίσει.

»Η Siemens ίσως αποσύρει τη σημαία της από την Ελλάδα στο πλαίσιο της ανασύνταξης. Την Τηλεβιομηχανική που ξέρετε την ήθελε ο Κόκκαλης. Οι μισοί στη Siemens τον θεωρούσαν αρχηγό, οι υπόλοιποι δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν το όνομά του. Πρόκειται περί αμφιλεγόμενου προσώπου, που τελικά καταπίεσε τη Siemens. Είχε ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις και ανθρώπους παντού, και στη Siemens. Δεν ήθελε να πληρώσει για την Τηλεβιομηχανική και το σχέδιο για συνεταιρισμό μαζί του πολεμήθηκε σφοδρά και από στελέχη μας στην Αθήνα».

*Η συζήτηση ολοκληρώθηκε εδώ, γιατί το αεροπλάνο έφευγε για Ντουμπάι.

*Ο 70χρονος τέως ισχυρός άνδρας της Siemens βιαζόταν. Υποσχέθηκε πως η επόμενη συνομιλία μας μπορεί να γίνει και βάσει ντοκουμέντων. «Διαφορετικά», είπε, «ίσως ανταμώσουμε σε κάποια δικαστική αίθουσα».

*Ο «Βενιαμίν» των ταμείων αποχώρησε, επισημαίνοντας ότι τώρα τον νοιάζει μόνο η δίκη του Μονάχου. Η απόφαση για τον Ρ. Σίκατσεκ θα είναι πιλότος, ενώ η εφετειακή απόφαση για τον Αντρέας Κλέι, το στέλεχος του κλάδου ενέργειας της Siemens, θα δείξει πολλά. Ο Κλέι έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί σε δύο χρόνια με αναστολή για δωροδοκίες στελεχών της Enel Ιταλίας.

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,id=32626944
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 20/07/2008



Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: