"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

17/6/10

Γερμανία: Εβραϊκή οργάνωση θέλει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας


Την πρόθεση της να στείλει πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια και να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, ανακοίνωσε οργάνωση Εβραίων της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι δεν θεωρεί ότι αυτό αποτελεί προδοσία του εβραϊκού λαού.

Η επικεφαλής της οργάνωσης «Γερμανική Εβραϊκή Φωνή», Κέιτ Κατζενστάιν Λέιτερερ, δήλωσε ότι πρόθεση είναι να βοηθήσουν να διατηρηθεί το κράτος του... Ισραήλ, καταδεικνύοντας ότι οι τωρινές του πολιτικές είναι λανθασμένες. «Θέλουμε το Ισραήλ να συμπεριφέρεται κατά τέτοιο τρόπο που να αναγνωρίζεται ως δημοκρατικό κράτος, τώρα αναγνωρίζεται ως εγκληματικό κράτος και αυτό δεν είναι αυτό που θέλουμε», είπε η Κατζενστάιν-Λέιτερερ.

Στις 31 Μαΐου εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κομάντος του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ επιτέθηκαν στα πλοία στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με κατεύθυνση την ελεγχόμενη από τη Χαμάς, Γάζα. «Ορισμένοι βλέπουν αυτό που κάνουμε ως προδοσία αλλά η ερώτηση είναι αν γνωρίζουν όντως όλο το θέμα, κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να μορφωθούν», προσέθεσε.

Η Εβραϊκή Φωνή θέλει να φορτώσει τουλάχιστον ένα πλοίο με εκπαιδευτικό υλικό το οποίο γερμανοί μαθητές έχουν δωρίσει στα παιδιά της Γάζα και να αποπλεύσει από ένα μεσογειακό λιμάνι, στα μέσα Ιουλίου. «Δεν θέλουμε αντιπαράθεση με το ισραηλινό ναυτικό, έχουμε ενημερώσει τον ισραηλινό πρέσβη στο Βερολίνο και αν το βρουν απαραίτητο, να μας σταματήσουν και να μας ελέγξουν, θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν», είπε η πρόεδρος της οργάνωσης η οποία κατέστησε σαφές ότι αν κατά τους ελέγχους, δεν βρεθεί υλικό που να δημιουργεί θέμα ασφαλείας, το πλοίο πρέπει να ξεφορτώσει στην Γάζα. «Δεν θα ξεφορτώσουμε σε κανένα ισραηλινό ή αιγυπτιακό λιμάνι», τόνισε.

Η Κατζενστάιν-Λέιτερερ προέρχεται από την πρώην Ανατολική Γερμανία, όπου επέστρεψαν οι Εβραίοι κομμουνιστές γονείς της που είχαν δραπετεύσει από τη χώρα, κατά την περίοδο του καθεστώτος του Χίτλερ, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η οργάνωση είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Κινήματος των Εβραίων για την Ειρήνη, που έχει δίκτυο σε δέκα χώρες.

Η Εβραϊκή Φωνή επισημαίνει ότι έχει συγκεντρώσει τα χρήματα για το πρόγραμμα βοήθειας από προσωπικές δωρεές, δάνεια και μία δωρεά από το Αριστερό Κόμμα, μία μικρή πολιτική δύναμη, εξαιρετικά ισχυρή όμως στην ανατολική Γερμανία. «Ο μέσος άνθρωπος δεν κατανοεί τι τρέχει μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, ο γερμανικός Τύπος δεν τα προβάλλει, οι Γερμανοί νομίζουν ότι όλοι οι κάτοικοι της Γάζας είναι τρομοκράτες, όπως άλλοτε οι Δυτικογερμανοί νόμιζαν ότι όλοι οι Ανατολικογερμανοί ήταν πληροφοριοδότες της Στάζι», είπε η Κατζενστάιν-Λέιτερερ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, οι απόψεις της οργάνωσης της έχουν προκαλέσει τον εξοστρακισμό της από τον κύριο όγκο της γερμανοεβραϊκής κοινότητας που αριθμεί 100.000 μέλη. «Οι περισσότεροι Εβραίοι στη Γερμανία είναι μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και δεν είναι μαζί μας, όπως δεν είναι και τα άλλα μέλη της κοινότητας που λένε ότι οτιδήποτε κάνει το Ισραήλ είναι εντάξει» τονίζει η Κατζενστάιν- Λέιτερερ.

Ένας ακτιβιστής της οργάνωσης απομακρύνθηκε από τη θέση του στο Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο της Γερμανίας, επειδή μετά την ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο, το 2006, άρχισε να συγκεντρώνει υπογραφές καταδικάζοντας την εισβολή. «Θέλουμε να παραδώσουμε μουσικά όργανα και σχολικό υλικό, τα παιδιά στερούνται σχολικού υλικού κάθε είδους, όπως και ρούχα, παπούτσια και ζαχαρωτά. Δεν βλέπουμε στην κίνησή μας έναν κίνδυνο για την ασφάλεια», είπε η Κατζενστάιν- Λέιτερερ, τονίζοντας ότι η οργάνωσή της θέλει να δείξει ότι «οι εβραίοι όλου του κόσμου είναι στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας».



Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: