"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

20/7/10

"15 σφαίρες γαζώνουν δημοσιογράφο" -Η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Αριστερή τρομοκρατία;» γράφει: «Με μια τέτοια δολοφονία είχε να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα από την εποχή της στρατιωτικής χούντας.

  

Η δολοφονία τουδημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και οι επιπτώσεις της κρίσης στην καθημερινότητα είναι τα ελληνικά θέματα του γερμανικού τύπου. Κατά τα .......άλλα κυριαρχεί η παραίτηση του πρωθυπουργού του Αμβούργου φον Μπόιστ.Όλες οι γερμανικές εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα την είδηση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια με τίτλους όπως «Δολοφονία δημοσιογράφου που ασκούσε κριτική», «Δολοφονία Αθηναίου δημοσιογράφου – ύποπτη τρομοκρατική οργάνωση», «Αριστερή τρομοκρατία; Στην Ελλάδα δολοφονείται δημοσιογράφος έξω από το σπίτι του».

 H αυστριακή εφημερίδα Der Standard επιγράφει το σχετικό της άρθρο: "15 σφαίρες γαζώνουν δημοσιογράφο. Ο Γκιόλας θα προχωρούσε πιθανότατα σε αποκαλύψεις γύρω από θέματα διαφθοράς".


Η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Αριστερή τρομοκρατία;» γράφει: «Με μια τέτοια δολοφονία είχε να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα από την εποχή της στρατιωτικής χούντας.
Η αστυνομία δεν αποκλείει κατ’ αρχήν τίποτε, ούτε το έγκλημα, ούτε την τρομοκρατική πράξη. Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε γεννηθεί στη Γερμανία και ήταν επικεφαλής του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 9,89, ενώ ίσχυε σαν το υπ’ αριθμόν ένα πρόσωπο στο ειδησεογραφικό μπλογκ ‘Τρωκτικό’, αν και ο ίδιος το αρνιόταν.
Το μπλογκ ‘Τρωκτικό’ κατάφερε να γίνει το νούμερο ένα αγαπημένο μπλογκ των Ελλήνων με μια προσφορά από εντυπωσιακές αποκαλύψεις και τα μη λογοκριμένα ρεπορτάζ των χρηστών του. Ήταν όμως και παραμένει αμφιλεγόμενο, διότι συχνά οι αποκαλύψεις του ήταν φούσκες.»

Η ελβετική Neue Zürcher Zeitung αναφέρεται επίσης στη δολοφονία και σημειώνει: «Ο Γκιόλιας εκπροσωπούσε την ερευνητική δημοσιογραφία και γι’ αυτό είχε πολλούς εχθρούς. Ο δικηγόρος του είπε σε ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο πελάτης του δεχόταν τα τελευταία 15 χρόνια απειλές.»
Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: