"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

12/7/10

Θα βάλουν λουκέτο οι περισσότεροι δήμοι.--Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει ένα ευρώ ούτε για τον «Καλλικράτη»

 Μπορεί η κυβέρνηση να «πέρασε» άρον άρον τον «Καλλικράτη» από τη Βουλή και να τον έκανε νόμο του κράτους, όμως ακόμα στο υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης ψάχνονται για το πώς θα λειτουργήσει η... Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Αττική κατά κύριο λόγο και στη Θεσσαλονίκη κατά δεύτερο.
Και ενώ στο υπουργείο ψάχνουν να βρουν... άκρη με τις περιφέρειες, οι δήμοι βουλιάζουν στα χρέη αφού η κυβέρνηση δεν έχει... μία και κάνει συνεχώς μηνύσεις στους ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα:


Το 2009 είχαν δοθεί στους ΟΤΑ από τους ΚΑΠ 3,019 δισ. ευρώ. Το 2010 βάσει προϋπολογισμού προβλέπεται να δοθούν 2,684 δισ. ευρώ.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα σταθερότητας έγινε περικοπή 10%, οπότε το ποσόν έπεσε στα 2,4 δισ. ευρώ. Δηλαδή θα έπρεπε να δίνονται στους ΟΤΑ 201 εκατ. ευρώ τον μήνα. Τα 201 εκατ. ευρώ όμως μειώθηκαν κατά 40 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Οπότε τα 2,4 δισ. ευρώ γίνονται 1,920 δισ. ευρώ.


Για τη ΣΑΤΑ δεν προβλέπεται άλλη δόση προς τους ΟΤΑ,


ενώ οι δημόσιες επενδύσεις έχουν μειωθεί κατά 1,2 δισ. ευρώ.


Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ θα έπρεπε να είναι 2,6 δισ. ευρώ στις 31/12/2010, αλλά τελικά θα είναι μόνο 600 εκατ. ευρώ.


Από τον «Θησέα» έχουν πληρωθεί 2,100 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει υπόλοιπο προς πληρωμή, γι' αυτά που εκτελούνται, 350 εκατ. ευρώ.


Ενώ είχαν δώσει δύο χρόνια παράταση, κανένα συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει στις περιφέρειες, ενώ τα εγκεκριμένα έργα μένουν στον αέρα.


Όλα αυτά δείχνουν ότι η κρατική επιχορήγηση προς τους δήμους... εξανεμίζεται. Οι ΟΤΑ βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τον κόσμο που απασχολούν, ενώ δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ούτε ένα έργο γιατί τα ΣΑΤΑ ουσιαστικά κόπηκαν και ο «Θησέας»... στέρεψε.


Τι θα γίνει κανένας δεν γνωρίζει. Γι' αυτό και υπάρχει προβληματισμός ακόμα και στους υποψήφιους δημάρχους, αφού και να εκλεγούν θα βρεθούν μπροστά σε άδεια ταμεία, χωρίς προοπτική να... γεμίσουν!


Δεν υπάρχει... σάλιο


Η συνάντηση της Εκτελεστικής της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου έγινε χωρίς αποτέλεσμα. Όταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ του ανέφερε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Ραγκούσης είχε δεσμευθεί για περικοπή μόνο 10% από τον ΚΑΠ συν 10% από τον προϋπολογισμό, δηλαδή 20% και όχι 38% που είναι σήμερα και μάλιστα με έγγραφο του υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Οικονομικών έδειξε να μην το γνωρίζει. Όταν του έδειξαν το έγγραφο και είδαν το βλέμμα με την απορία μέσα, τότε αντιλήφθηκαν ότι το είχε υπογράψει τότε επειδή του ζητήθηκε προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των δήμων που είχε εξαγγείλει η ΤΕΔΚΝΑ.


Τελικά έστειλε την ΚΕΔΚΕ να συνεννοηθεί με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το τι ακριβώς οφείλουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Γι' αυτόν τον λόγο τη Δευτέρα η ΚΕΔΚΕ έχει νέο διοικητικό συμβούλιο.

Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: