"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

21/7/10

Έργα και Ημέραι Ησιόδου

Ένα έργο του Ησιόδου το οποίο μας δίνει πολλές πληροφορίες για την δημιουργία της ανθρωπότητας αλλά και την απομάκρυνση από τους θεούς.Επίσης,δίνει ηθικές συμβουλές οι οποίες πρέπει να ακολουθηθούν,διαφορετικά θα τιμωρηθούν από τον Δία.Τέλος,ως άνθρωπος της.....
επαρχίας και ο ίδιος ο Ησίοδος,δίνει συμβουλές για την επιβίωση των ανθρώπων μέσω της καλλιέργειας αλλά ακόμα και για τα ναυτικά ταξίδια(από την πολύ μικρή εμπειρία που είχε).
Πολύ ενδιαφέρον και ωραίο κομμάτι του κειμένου,είναι εκείνο το οποίο μιλάει για τα γένη των ανθρώπων.Ο Ησίοδος καταφέρνει να αποτυπώσει πολύ σωστά τα χαρακτηριστικά(ήθος,εμφάνιση)τους μέσα σε πολύ λίγες σελίδες.

(Δεν πρόκειται για επιστημονικό video.Είναι μια ελεύθερη μετάφραση επιλεγμένων αποσπασμάτων του βιβλίου)
Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: