"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

28/9/10

Η διαφάνεια τους... εξέθεσε! Δίνουν μισό εκατομμύριο ευρώ για κατασκηνώσεις που δεν υπάρχουν!

 Θύελλα αντιδράσεων από Μητροπολίτες και κληρικούς για τη δημοσίευση του προϋπολογισμού της Αρχιεπισκοπής
Κάθε άλλο παρά θετική εντύπωση προκάλεσε σε μεγάλη μερίδα Ιεραρχών η απόφαση του κ. Ιερωνύμου να δημοσιεύσει τον προϋπολογισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο ...διαδίκτυο, μια κίνηση που, όπως υποστηρίζουν, έγινε μόνο «για το θεαθήναι».
Προφανώς θα πήρε... διδάγματα από τον πρωθυπουργό, αντιγράφοντας τη γραμμή «όλα στο φως», μόνο που τελικά ανεβαίνουν μόνο τα ακίνδυνα...)
Σε μια καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα πρωτοβουλία, από αυτές που δεν μας συνηθίζει, είναι αλήθεια, ο Αρχιεπίσκοπος (ο οποίος τηρεί συνήθως σιωπή και μιντιακή… εγκράτεια) δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας τον προϋπολογισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το τρέχον έτος. Με αυτήν την πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής, έλεγαν, θα παρασύρονταν και άλλες Μητροπόλεις να κινηθούν αναλόγως και να βγάλουν και αυτές στη δημοσιότητα τα οικονομικά τους στοιχεία. Άλλωστε ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πριν από μερικούς μήνες προβλέπει ότι κάθε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, όπως είναι και οι Μητροπόλεις, υποχρεούνται να αναρτούν στο διαδίκτυο τις οικονομικές τους δραστηριότητες και κυρίως τον προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, πολλοί Μητροπολίτες, αν και δεν διαφωνούν με τη δημοσιοποίηση των προϋπολογισμών των Μητροπόλεων, διαφωνούν με τον τρόπο που έγινε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. «Πολλοί αρχιερείς θεωρούν ότι ο Αρχιεπίσκοπος τους ''άδειασε'' κατά κάποιον τρόπο.

Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: