"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

21/9/10

Το ρητό είναι απο τον Βιργίλιο, που είπε, καλόν είναι "...να γνωρίζουμε τις αιτίες των πραγμάτων".

 Και γι' αυτό δημοσιεύω δύο άρθρα που περιγράφουν χαρακτηριστικά την κατάσταση που επικρατεί στην διπλανη ΠΓΔΜ και έχουν σκοπό να μας δείξουν δυο συγκεκριμένες πτυχές του γείτονά μας: Του ζόρικου και επικίνδυνου, αλλά και του φουκαρά γείτονα. Εμμανουήλ Σαρίδης

Στην ΠΓΔΜ στρατολογούναι μαχητές για το Τζιχάντ

του Atahualpa

Η επιχείρηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times της 28.03.2010 (http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article7078771.ece) υποστηρίζεται οικονομικά απο την Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ισλαμικές οργανώσεις στα Βαλκάνια, πολλές από τις οποίες διασπείρουν το μίσος εναντίον της... Δύσης.

Κατά τους Sunday Times στρατολογούνται μαχητές για το Τζιχάντ που αποστέλλονται στο Αφγανιστάν, πράγμα που οδηγεί στην αποσταθεροποίηση των  Βαλκανίων.

Η έκθεση, που υπογράφεται απο τον δημοσιογράφος Bojan Pantsevski από τα Σκόπια, αναφέρεται στην κατάσταση που δημιουργείται στη "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας-FYROM".

Ζόρικοι Wahabi και Salafi έχουν οργανωθεί εντός του μουσουλμανικού πληθυσμού των Αλβανών στην ΠΓΔΜ και συγκεντρώνονται σε πολιτικά κέντρα και τζαμιά που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία.

Η φονταμενταλιστές έχουν χρηματοδοτήσει την κατασκευή δεκάδων τζαμιών και κοινοτικών κέντρων και αναλαμβάνουν να πληρώνουν στους οπαδούς τους μέχρι και 225 € το μήνα. Αυτοί υποχρεώνονται οχι μόνο να μεγαλώσουν τις γενειάδες τους, αλλά και να υποχρεώσουν τις γυναίκες τους να φορούν το niqab, ένα πέπλο στο πρόσωπο, κάτι που στην φιλελεύθερη ισλαμική παράδοση στα Βαλκάνια είναι άγνωστο.

Κυβερνητικές πηγές στην παραδοσιακά κοσμική ΠΓΔΜ δήλωσαν, ότι έχουν διαπιστώσει μέχρι και 50 εθελοντές της Αλ Κάιντα που στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν.

Ένα απόρρητο έγγραφο της κυβέρνησης αποκάλυψε, ότι οι αρχές ασφαλείας διερευνούν τις δραστηριότητες ισλαμικών οργανώσεων στην Σαουδική Αραβία, όπως είναι η International Islamic Relief Organization (IIRO), που περιλαμβάνεται στην μαύρη λίστα των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Σουλεϊμάν Ρετζέπι, ηγέτη της ισλαμικής κοινότητας στην ΠΓΔΜ, ότι τα τζαμιά έχουν κυριολεκτικά περιέλεθει με τη βία στα χέρια ισλαμιστικών εξτρεμιστών. Στο κέντρο των Σκοπίων, οι ιμάμηδες τεσσάρων τζαμιών εκδιώχτηκαν και αντικαταστάθηκαν από νέους ιμάμηδες που εκλέχθηκαν "αυθόρμητα από το λαό".


Ρομά στην ΠΓΔΜ: Παράγκες και σκουπίδια

Η άρνηση των «Ρομά» να απομακρύνουν τα σκουπίδια τους ή να εργαστούν στη Γερμανία και την Ευρώπη, δίνει την ευκαιρία σε πολλές ύποπτες Μη Κυβερνητιές Οργανώσεις (ΜΚΟ) να κάνουν χρυσές δουλειές, το ίδιο και σε μαφιόζικα οργανωμένους εκπροσώπους των Ρομά, που διατηρούν οργανώσεις διακινήσεως ζητιάνων και εμπορίας γυναικών.

Φωτογραφία: σκουπίδια στους δρόμους

Στον δρόμο κυκλοφορεί η αθλιότητα. Η μια παράγκα δίπλα στην άλλη, ανάμεσα τους βουνά απο σκουπίδια. Οι περισσότεροι Ρομά κατέφυγαν κατά τη διάρκεια του πολέμου από το Κοσσυφοπέδιο στην ΠΓΔΜ - και έμειναν εκεί. Εδώ οι Ρομά έχουν περισσότερα δικαιώματα από οπουδήποτε αλλού και δεν εκδιώκονται απο την Shutka. Όμως η παραγκούπολη μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.



Φωτογραφία: Ο Μπαϊράμι και η μητέρα του μπροστά στην παράγκα τους

Ο οκταετής Μπαϊράμι δείχνει το σπίτι του. Μια καλύβα από λαμαρίνες μ' ένα πολύ μικρό δωμάτιο όπου κοιμάται με τη μητέρα του πάνω σε ψάθες. Δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό, αποχετευτικό δίκτυο ή θέρμανση. Και τον χειμώνα στην ΠΓΔΜ κάνει πολύ κρύο.
  
Η μητέρα του Μπαϊράμι αγκαλιάζει τον γιό της: "Δεν με νοιάζει για μένα", λέει. "Αλλά ο γιος μου να μεγαλώσει σ' ένα καλύτερο περιβάλλον. Θα ήθελα πολύ ένα δεύτερο δωμάτιο ή ίσως ηλεκτρισμό και τρεχούμενο νερό. "Η μητέρα του ελπίζει, ότι το παιδί της θα ξεφύγει κάποια στιγμή απο την φτωχογειτονιά, θα τελειώσει το σχολείο και θα μάθει ένα επάγγελμα.

Επαιτεία αντί Παιδεία

Φωτογραφία: σάκοι γεμάτοι πλαστικά μπουκάλια: ολόκληρες οικογένειες ζούν από τη συλλογή τους

Πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους να ζητιανεύουν αντί για το σχολείο. Τα παιδιά συγκινούν περισσότερο τους διαβάτες. Στο κέντρο των Σκοπίων κινούνται ανάμεσα στα καταστήματα Gucci και Prada και απλώνουν τα βρώμικα χέρια τους για ζητιανιά. Κάθε λεπτό που τους δίνουν είναι για τούς γονείς τους ένα ακόμη επιχείρημα να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Κάποιο σταρνταρ υγιεινής είναι ανύπαρκτο: τα παιδιά έχουν ψείρες, είναι βρώμικα. Ορισμένα φαίνονται μικρά στο ανάστημα και καθυστερημένα, αποτέλεσμα της κακής τους διατροφής.

Όποιος δεν ζητιανεύει, μαζεύει πλαστικά μπουκάλια. Ολόκληρες οικογένειες ζούνε πουλώντας σκουπίδια. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η σχολική εκπαίδευση για τα παιδιά είναι θέμα ανύπαρκτο. Καθότι οι Ρομά ζούν σύμφωνα με τις αυστηρές παραδόσειςπου έχουν. Σ' αυτές περιλαμβάνεται και ότι τα κορίτσια παντρεύονται συχνά στην ηλικία των δώδεκα ετών.

Οι επιστρέφοντες απο την Γερμανία

Φωτογραφία: αβέβαιο μέλλον

Στην διπλανή καλύβα ακούς να μιλάνε γερμανικά. Το ακούς συχνά στη Shutka. Πολλές οικογένειες των Ρομά έχουν ζήσει πολλά χρόνια ως πρόσφυγες στη Γερμανία.

Απάτες της Caritas με τα χρήματα των φορολογουμένων, διότι η ελάχιστη απαίτηση θα έπρεπε να είναι, οι Ρομά να υποχρεωθούν απομακρύνουν τα σκουπίδια τους, αντί να καταστρέφουν το περιβάλλον, όπως γίνεται στην ΠΓΔΜ

Η υπάλληλος του κέντρου βοηθείας "Nadez" διανέμει μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια. Φροντίζει εδώ και 16 χρόνια τις οικογένειες στην Shutka, τον μεγαλύτερο καταυλισμό Ρομά στον κόσμο. Το Projekt ξεκίνησε από τη γερμανική Caritas, η οποία ήθελε να βοηθήσει τους Ρομά στην ΠΓΔΜ. Η "Nadez"  συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και άλλες γερμανικές οργανώσεις παροχής βοήθειας. Το όνομα του βοηθητικού κέντρου τα λέει όλα: «Nadez" σημαίνει "Ελπίδα".


Σημείωση: Ο Caritas είναι ένας γερμανικός ανθρωπιστικός οργανισμός, www.caritas-international.de

Μετάφραση: Google + Εμμανουήλ Σαρίδης
ΠΗΓΗ


Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: