"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

20/9/10

Βόλος : Επιστροφή στην πατρίδα για τους Αλβανούς μετανάστες! Την τελευταία διετία η Μαγνησία «κατακλύζεται» από Βούλγαρους...

 Τέλος το μεροκάματο στην οικοδομή, 100 οικογένειες έφυγαν από την πόλη για να πολεμήσουν την ανεργία.

Για αρκετά χρόνια οι Αλβανοί μετανάστες έβρισκαν δουλειά στον κατασκευαστικό κλάδο, μάζευαν χρήματα και συντηρούσαν τους δικούς τους στην Αλβανία.

Φέτος, η οικονομική κρίση και η κατακόρυφη μείωση της αγοράς εργασίας στις οικοδομές έφερε σε αδιέξοδο εκατοντάδες Αλβανούς του Βόλου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 100 οικογένειες μεταναστών επέστρεψαν στην Αλβανία.

«Γυρίζουν στην Αλβανία μέχρι να περάσει η κρίση στην Ελλάδα. Μη νομίζετε ότι υπάρχει δουλειά εκεί. Απλώς δεν υπάρχουν έξοδα, όπως στον Βόλο, που πρέπει να πληρώνουν για...
το ενοίκιο, το φαγητό, τις καθημερινές ανάγκες. Στην πατρίδα μένουν στα πατρικά σπίτια, σε αδέλφια, δεν επιβαρύνονται με δαπάνες διαβίωσης, αλλά ούτε κι έχουν έσοδα. Είναι κάτι σαν προσωρινό καταφύγιο μέχρι να περάσει η μπόρα στην Ελλάδα, η κρίση. Μετά θα γυρίσουν».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Μαγνησίας Εντουάρντ Ταφάι καταγράφει καθημερινά αναχωρήσεις συμπατριωτών του και όπως υπολογίζει, τουλάχιστον εκατό οικογένειες και περίπου 1.000 μεμονωμένα άτομα έχουν πάρει από τη Μαγνησία τον δρόμο επιστροφής στην Αλβανία τον τελευταίο χρόνο.

«Εδώ στον Βόλο, όλοι αυτοί που έφυγαν, δούλευαν στις οικοδομές. Τώρα τα γιαπιά έχουν νεκρώσει κι άμα κάποιος βρει ένα μεροκάματο στο δίμηνο, θα λέει ότι είναι τυχερός. Παλαιότερα στη μικρή πλατεία "Οξυγόνο" μαζεύονταν το πρωί περίπου 100 άτομα που προσέφεραν δουλειά και περνούσαν εργολάβοι και κόσμος και έπαιρναν ένα, δύο, τρία άτομα. Οσα χρειάζονταν. Σήμερα όλο το πρωί ζήτημα είναι να μαζεύονται στην ίδια πιάτσα τριάντα άτομα», λέει. Επισημαίνει ακόμα πως ο κλάδος της οικοδομής, όπου απασχολείται η πλειονότητα των Αλβανών μεταναστών, παρουσιάζει δραματική μείωση έως και 80%, με αποτέλεσμα την ανεργία και την αναζήτηση άλλου τρόπου επιβίωσης.

Τα επίσημα στοιχεία

Μαγνησία: 28.000 νόμιμοι μετανάστες,
3.500 Βορειοηπειρώτες,
20.000 Αλβανοί
3.000 από άλλες χώρες (Ρουμανία, Νιγηρία, Κίνα και Πακιστάν).

Την τελευταία διετία η Μαγνησία «κατακλύζεται» από Βούλγαρους, οι οποίοι θεωρούνται μεν Ευρωπαίοι πολίτες, δεν απελαύνοντα, καταγράφονται όμως για τη χορήγηση άδειας παραμονής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γραφείο αλλοδαπών χορήγησε μέσα σε διάστημα 15 μηνών κάρτα διαμονής Ευρωπαίου πολίτη σε 500 άτομα από τη Βουλγαρία, ενώ ο αριθμός όσων παραμένουν στην περιοχή υπολογίζεται σχεδόν τετραπλάσιος.

Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: