"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

22/10/10

Τhe Reluctant Spy-“Την επομένη του εικονικού πνιγμού ο Zubaydah μας είπε ότι τη νύχτα τον επισκέφθηκε ο Αλλάχ και τον κάλεσε να συνεργαστεί μαζί μας.

Nέα στοιχεία για το τρόπο δράσης της CIA φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ελληνικής καταγωγής πρώην πράκτορας της CIA John Kiriakou στο βιβλίο του The Reluctant Spy. Ο Kiriakou, στέλεχος της μεγαλύτερης υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ επί 14 έτη, αποκαλύπτει πολλές προσωπικές ιστορίες μεταξύ άλλων και τις ενέργειές του όταν ανακάλυψε ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ελληνική αντικατασκοπεία, τη περίοδο που υπηρετούσε στην Αθήνα.
O πρώην πράκτορας της CΙΑ ήταν ο πρώτος που μίλησε δημοσίως για τις ανακριτικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα για τον εικονικό πνιγμό που.... εφάρμοσε η ομάδα του στο Παλαιστίνιο Αbu Zubaydah, υψηλόβαθμο στέλεχος της Αl Qaeda. Ο Κiriakou είχε παραδεχθεί ότι αυτή η μέθοδος
μπορεί να είναι βασανιστήριο“, προσθέτοντας ωστόσο ότι “έκανε τον κρατούμενο να “σπάσει” σε δευτερόλεπτα“. Την επομένη του εικονικού πνιγμού ο Zubaydah μας είπε ότι τη νύχτα τον επισκέφθηκε ο Αλλάχ και τον κάλεσε να συνεργαστεί μαζί μας. Από εκείνη την ημέρα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας“, είχε δηλώσει στο ΑΒC ο Κiriakou, υπερασπιζόμενος τη χρησιμότητα αυτών των ανακριτικών μεθόδων. Η συνέντευξη του Κiriakou είχε μεταδοθεί λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι η CΙΑ κατέστρεψε δυο βιντεοταινίες, στις οποίες είχε καταγραφεί το 2002 η ανάκριση υπόπτων για την Αl Qaeda. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: