"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

11/11/10

Φάκελος Δικαιοσύνη--Η δικαστική περιπέτεια της φούσκας του 1999---στον νόμο της σιωπής που επιβάλλει αρχειοθέτηση των.... υποθέσεων.

Επειτα από επτά χρόνια, παραμένουν ανοικτά τα μέτωπα της ουσιαστικής διερεύνησης των υποθέσεων
Ανοικτά παραμένουν τα μέτωπα δικαστικής διερεύνησης των υποθέσεων που άφησε το χρηματιστηριακό κραχ, καθώς εκδηλώνεται η ύστατη εισαγγελική πράξη αντίστασης στον νόμο της σιωπής που επιβάλλει αρχειοθέτηση των.... υποθέσεων. Οι ανοικτές υποθέσεις σχετίζονται με την τελική διευθέτηση όσον αφορά τις δικογραφίες που χειρίζονταν, με τα γνωστά αποτελέσματα, η τότε ανακρίτρια Κ. Μπουρμπούλια, την πιθανή αναίρεση της δίκης για τη ΔΕΚΑ, καθώς και την εκκρεμή από το 2004 εισαγγελική παραγγελία στο ΣΔΟΕ για τη διερεύνηση τέλεσης κακουργημάτων όπως απάτη, ξέπλυμα χρήματος κ.ά. Αστάθμητος παράγοντας, που ενδεχομένως ανατρέψει την προδιαγραφόμενη πορεία των περισσότερων υποθέσεων, θεωρείται το άνοιγμα των λογαριασμών της Κ. Μπουρμπούλια στην Ελβετία και εφόσον οι λογαριασμοί ανοίξουν και περιέχουν ίχνη επιχειρηματιών που ευεργετήθηκαν με αποφάσεις τής τότε ανακρίτριας.
Πέραν όμως από την ελβετική διάσταση, αναταράξεις προκαλεί η διαφωνία του εισαγγελέα πρωτοδικών Χ. Λακαφώση, στην περάτωση άνευ ενόχων πολλών υποθέσεων, ο οποίος με την παραγγελία του ζητεί την άσκηση δίωξης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά και την ανάσυρση των βουλευμάτων μέσω των οποίων «καθάρισαν» πολλοί μεγαλόσχημοι είτε με την αρχειοθέτηση καταγγελιών, είτε με καταδίκες για ελαφρά πλημμελήματα. Θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο κ. Χ. Λακαφώσης, ζητεί για πρώτη φορά τη διερεύνηση ευθυνών των τραπεζών για ξέπλυμα χρήματος ή και την κάλυψη παρανομιών. Ζητεί μάλιστα την άσκηση δίωξης εναντίον στελεχών της Alpha Bank και της Bank of America, με την κατηγορία ότι διευκόλυναν την παράνομη διακίνηση χρήματος.
Ενα από τα κεντρικά πρόσωπα, ο «σύμβουλος επιχειρήσεων» Δημ. Pάνιος, που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών αρχών μία ημέρα μετά τη σύλληψη της πρώην ανακρίτριας Kωνσταντίνας Mπουρμπούλια και πέντε χρόνια μετά την έκδοση του σχετικού εντάλματος, συνεργάστηκε τόσο με τους εργολάβους Γ. Mπατατούδη (EPΓAΣ) και Kωνσταντίνο Στέγγο (Tεχνική Oλυμπιακή), όσο και με τον Σπ. Tασσόγλου, ιδιοκτήτη της φερώνυμης εισηγμένης εταιρείας και ήταν πίσω από τις περισσότερες μετοχές-«φούσκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: