"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

1/11/10

Πώς λοιπόν αυτό που έγινε από κάποιους δεν μπορεί να γίνει από τη Νομαρχία Πειραιά και το Δήμο Πειραιά;


Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΧΑ

Ειδικά ο νομάρχης Γιάννης Μίχας παρά τις συγκεκριμένες υποδείξεις έχει αγνοήσει όπως αποδεικνύεται δόλια το δικαίωμα των πολιτών στην πληροφόρηση.

Οι αποφάσεις στη νομαρχία Πειραιά δεν μπορούν να αντέξουν σε οποιοδήποτε κοινωνικό διάλογο ή δημόσιο έλεγχο αφού πρώτος και καλύτερος ο Γιάννης Μίχας, γνωστός αργόμισθος και παράνομος νομάρχης της..... παρακμής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έχει οργανώσει κομματικό μηχανισμό που στηρίζεται, (που αλλού;) στα δημόσια κονδύλια.

Έτσι τα αρμόδια όργανα της νομαρχίας Πειραιά, την πλειοψηφία των οποίων ελέγχει ο κος Μίχας, υπογράφουν ό,τι τους έρθει μπροστά στα μάτια τους χωρίς να ενδιαφέρονται μάλλον για τις συνέπειες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν λίγες μέρες πάλι άλλαξε ο προϋπολογισμός του... 2009.

Καμία δημοσιοποίηση όμως των αποφάσεων!

Όλα στο σκοτάδι.

Ο Γιάννης Μίχας όμως όταν είχε πρωτοέρθει στη νομαρχία είχε δεσμευθεί για δημοσίευση των πράξεών του στο διαδίκτυο κάτι που ξεκίνησε να κάνει αλλά πολύ γρήγορα σταμάτησε να εφαρμόζει.

Σήμερα με συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις κρύβει σκόπιμα τα όσα γίνονται στη νομαρχία ή ακόμη και παραποιεί τα γεγονότα στα δελτία τύπου προπαγάνδας που εκδίδει η νομαρχία χωρίς καμία παραπομπή στις πηγές, δηλαδή στις σχετικές αποφάσεις ώστε να διαβάσει, να συγκρίνει και να κρίνει ο πολίτης αν ο νομάρχης λέει πράγματι την αλήθεια ή μας παραμυθιάζει.

Με τα εκατομμύρια ευρώ που κινεί όμως ο Γιάννης Μίχας μέσα από το σκοτάδι των αποφάσεων που υπογράφει θα μπορούσε να είναι μόνιμος νομάρχης για πάρα πολλά ακόμη χρόνια αφού οι πολίτες χαμπάρι δεν θα έχουν πάρει για το τι πραγματικά συμβαίνει, αν συμβαίνει.

Και η αναφορά της νομαρχίας Πειραιά ή του νομάρχη Γιάννη Μίχα είναι απλώς ένα παράδειγμα για εξήγηση της γενικευμένης κατάστασης στη χώρα χωρίς να απευθυνόμαστε ειδικά ή προσωπικά.

Οι εποπτικές αρχές δεν μπορούν να προχωρήσουν σε πραγματικό έλεγχο και καταλογισμό ευθυνών καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί πολιτική βούληση και συγκεκριμένη απόφαση που κανείς δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να πάρει.

Άλλωστε ο έλεγχος, όπως δικαιολογούνται, είναι μόνον έλεγχος νομιμότητας. Και άρα αν κάποιος τους παρουσιάσει σωστά τα χαρτιά με σκοπό να τους εξαπατήσει τότε (θεωρούν) ότι τα χέρια τους είναι δεμένα.

Έτσι, αν κάποιος δήμαρχος ή νομάρχης αποφασίσει ότι συμφέρον της περιοχής του είναι να κάνει έρευνες στο φεγγάρι για νερό και επενδύσει όλο το οικονομικό παρόν και μέλλον των κατοίκων σε αυτό το σκοπό, είναι ελεύθερος από το κράτος να το κάνει.

Κάτι τέτοιο είναι απολύτως νόμιμο για την... κατάντια της Ελλάδας.

Και επειδή ο νομάρχης Πειραιά, για παράδειγμα, δεν δημοσιεύει τις αποφάσεις της νομαρχίας έτσι ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να γνωρίζουν και να ελέγχουν αυτές τις κινήσεις, ίσως να μάθουμε μόνο τι πραγματικά συμβαίνει αν η τύχη τα φέρει έτσι και αλλάξει η πολιτική ηγεσία.

Ζωντανό παράδειγμα είναι το τι συμβαίνει σήμερα στην κεντρική εξουσία με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ.

Τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ την πραγματική κατάσταση της χώρας και όπως φαίνεται (αποκλειστικά λόγω Γιώργου Παπανδρέου) τώρα μαθαίνουμε και εμείς.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή της νομοθεσίας σύμφωνα με την Εγκύκλιο.

Θα πρέπει να δωθούν σαφείς οδηγίες ότι όλα θα πρέπει να λειτουργούν εντός συγκεκριμένης (μικρής) προσθεσμίας ειδάλλως η κεντρική εξουσία θα θεωρήσει ότι σκόπιμα υπάρχει άρνηση εφαρμογής της εγκυκλίου και οφείλει να προγραμματίσει ενδελεχή έλεγχο στους φορείς που αρνούνται τη δημοσίευση των αποφάσεών τους.

Αν λοιπόν ο υπουργός θέλει να πολεμήσει την παρανομία και τη διαφθορά θα πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από το σπίτι του "παίρνοντας κεφάλια" παραδειγματικά μέσα στο ίδιο το κράτος και όχι στα σπίτια των ιδιωτών.

Στο ένα χέρι λοιπόν σφιχτά το Σύνταγμα και στο άλλο το Σπαθί.

Μόνο έτσι ο πολίτης θα σεβαστεί καταρχήν και θα εμπιστευθεί στη συνέχεια το δίκαιο Κράτος.

Μόνο έτσι ίσως και να πιστέψει ότι όλα γίνονται για το δημόσιο συμφέρον.

Η Εφημερίδα της Υπηρεσίας κομμάτια να γίνει

Δεν υπάρχουν σχόλια: