"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

10/2/11

area51-[Απόψεις]: 1821.. Ένα ντοκιμαντέρ όχι Ελληνικής, αλλά Τουρκικής Ιστορίας!

Έγινε σάλος με το ντοκιμαντέρ του 1821!..
Έγινε σάλος με τον παρουσιαστή του και τα όσα γράφει στο facebook κατά καιρούς!..

Τι όμως είναι αυτό το ντοκιμαντέρ;...

Το λένε οι συντελεστές του!



Γιάννης Αλαφούζος
(Πρόεδρος ΣΚΑΪ):
- «Δεν υπήρχε σύγχρονη ιστορική προσπάθεια που να καταγράφει την περίοδο πριν το '21 και μέχρι τον Όθωνα»

Θάνος Βερέμης
(Καθηγητής Ιστορίας Παν/μίου Αθηνών)
- «Αυτό που θα ακούσουμε για απολύτως πρώτη φορά είναι η άποψη της άλλης όχθης. Είναι η άποψη των Τούρκων. Των Οθωμανών. Γιατί ένας εξ' αυτών, ένας παλιός φοιτητής μου μάλιστα που είχε έρθει στην Ελλάδα, Τούρκος όμως, ελληνόφωνος,  έχει ασχοληθεί με τα αρχεία της Κωνσταντινουπόλεως και μας φέρνει στον 5ο τόμο, την άποψη των Τούρκων για την Ελληνική επανάσταση».

Πέτρος Τατσόπουλος
(Παρουσιαστής)
- «Είναι ο καιρός ώριμος να πούμε την αλήθεια για την επανάσταση».

----


Από την στιγμή λοιπόν που όλο το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με βάση την Τουρκική ιστορία, είναι αυτονόητο, πως δεν θα περιγράφει τα γεγονότα όπως τα γνωρίζουμε εμείς. Εγώ λοιπόν δεν θα κολλήσω σε ποιά σημεία διαφέρουν η Ελληνική και η Τούρκικη ιστορία για το 1821.


Εγώ κολλάω στο
γιατί δεν ξεκαθαρίζουν στο ντοκιμαντέρ (και μάλιστα στον τίτλο!), ότι το συγκεκριμένο έργο αντικατοπτρίζει-προωθεί την Τουρκική ιστορία για το 1821 και όχι την Ελληνική, την στιγμή που παίζεται σε Ελληνικό κανάλι, στην Ελλάδα και μάλιστα με την Χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Από εδώ και πέρα, ανεγείρονται τα εξής θέματα:


1.
Γιατί ο Πρόεδρος του ΣΚΑΪ, κ. Γιάννης Αλαφούζος, προτίμησε να κάνει την πρώτη σύγχρονη ιστορική προσπάθεια καταγραφής της περιόδου '21 στην Ελλάδα - ως ο ίδιος λέει, βάση της Τουρκικής Ιστορίας και όχι βάση της Ελληνικής Ιστορίας; .. Δεν είναι Έλληνας ο ίδιος; Δεν βρίσκεται στην Ελλάδα; Δεν θα προβάλει αυτή την πρώτη ιστορική προσπάθεια στην Ελληνική τηλεόραση;

Αν ήταν η τρίτη, τέταρτη, πέμπτη προσπάθεια θα το καταλάβαινα μέχρι ενός σημείου, ως καθαρά προσπάθεια για ανάδειξη μιας άλλης πλευράς. Αλλά στην πρώτη προσπάθεια, αντί να χρησιμοποιήσει την Ελληνική ιστορία, χρησιμοποίησε (αυθαίρετα) την Τούρκικη;
Ποιος ο λόγος που επέλεξε την Τούρκικη ιστορία προς παρουσίαση στην Ελλάδα ως πρώτη σύγχρονη ιστορική προσπάθεια;

Για ποιό λόγο επέλεξαν να δείξουν στο Ελληνικό κοινό - δια μέσω τηλεοράσεως, όχι την Ελληνική ιστορία, αλλά την Τουρκική ιστορία;


2.
Ο κ. Θάνος Βερέμης, απ' ότι είδα σε κάποιο άρθρο του, πέρα από καθηγητής ιστορίας του παν/μίου Αθηνών είναι ή ήταν και πρόεδρος του Εθνικού ΣΥμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).

Στο παρακάτω βίντεο τον ακούμε να ασπάζεται άποψη του Παπαρηγόπουλου (κατ' αυτόν), θεωρώντας ότι ο όρος «φυλή» δεν υφίσταται σε βιολογικό επίπεδο λόγο προσμίξεων και αναμείξεων. Εγώ βέβαια θα αντικρούσω το επιχείρημά του, με το παρακάτω άρθρο του 2005

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artid=165338&dt=03/04/2005
το οποίο καταλήγει στην πρώτη παράγραφο: «Τι θα γίνει όμως τώρα που ενδελεχής επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι ανθρώπινες φυλές υπάρχουν και πως το να το αρνηθούμε μας καθιστά περισσότερο ρατσιστές από πριν;».


Επίσης υπάρχει και ένα επιχείρημα. Την εποχή Παπαρηγόπουλου, η βιολογία ήταν κλάδος πρώιμος για να βγουν συμπεράσματα, ως λέει και ο κ. Βερέμης. Τώρα, που η βιολογία είναι αρκετά προχωρημένη ώστε να εντοπίζονται ελαττώματα στα DNA και μπορούν να εξαλείφονται ή να χρησιμοποιούνται για πρόβλεψη ασθενειών, και επιβεβαιώνεται η φυλετική συνέχεια των ανθρώπων, γιατί ο κ. Βερέμης και ο κάθε κ. Βερέμης το αγνοούν - και μάλιστα απαντούν με ανόητα επιχειρήματα όπως ο κ. Τατσόπουλος;


Από το ίδιο άρθρο που έδωσα πριν αντιγράφω μια παράγραφο:

«Και τώρα τι; Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα ενηλικίωσης και ωριμότητας της επιστημονικής κοινότητας! H οποία πρέπει να αποδεχθεί πως, ναι, είμαστε διαφορετικοί οι άνθρωποι μεταξύ μας και αυτή η διαφορά δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αντανάκλαση της γενετικής, πολιτισμικής και κοινωνικής ποικιλότητας του είδους μας. Επιπλέον η επιστημονική κοινότητα αλλά και όσοι έχουν δυνατότητα λήψης αποφάσεων πρέπει να χειριστούν κατάλληλα τη γνώση της διαφορετικότητάς μας. Πάντως οι ενδείξεις είναι προς το παρόν καλές: πρόσφατα κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ φάρμακα που προορίζονται ειδικά για ασθενείς με αφρικανική καταγωγή αφού ο διαφορετικός μεταβολισμός τους είχε ως αποτέλεσμα να υποφέρουν περισσότερες παρενέργειες λαμβάνοντας τα «λευκά» φάρμακα.»

Τελικά είναι ή όχι ανόητος σήμερα, όποιος αντί να κοιτάει την σύγχρονη
εφαρμοσμένηθεωρίες του παρελθόντος; ... Για την «καθαρότητα» δε του Ελληνικού «αίματος» έχουν βγει μελέτες από παν/μια εξωτερικού που την αποδεικνύουν, και την ταυτίζουν ως αναλλοίωτη σε αρκετά μεγάλο βαθμό. πραγματικότητα, στέκεται σε
Ο κ. Βερέμης, ως καθηγητής σε Παν/μιο, αλλά και ως Πρόεδρος (τέως ή νυν) του ΕΣΥΠ, θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να σταματήσει να διδάσκει παρωχημένες και επικίνδυνες πλέον αντιλήψεις στους νέους.

Τέλος μου φαίνεται ως μεγάλο ατόπημα για τον κ. Βερέμη, το γεγονός πως
ενώ είναι υποχρεωμένος από το Ελληνικό Σύνταγμα να εκπαιδεύει και να μορφώνει τα Ελληνόπουλα με Ελληνική Εθνική Παιδεία - και συνεπώς Ελληνική Ιστορία, και συνεπώς θα έπρεπε να είναι εξοικειωμένος με την Ελληνική Ιστορία και θα έπρεπε αυτή να θέλει να προβάλλει, προτίμησε σε μια τέτοια υπερπαραγωγή να προβάλλει την Τούρκικη Ιστορία (κάτι που θα έπρεπε να γίνει στην Τουρκία), επειδή είχε έναν φοιτητή Τούρκο!.. Αναρωτιέμαι.. Μήπως αυτή την Ιστορία διδάσκει και στους φοιτητές του, κατά σαφή παράβαση του Ελληνικού συντάγματος; Θα μπορούσαν Έλληνες (και όχι Ελληνόφωνοι) φοιτητές του κ. Βερέμη να μας ενημερώσουν τι είδους ιστορία τους διδάσκει στο Παν/μιο;

3.
Πάμε τώρα και στον κ. Τατσόπουλο.

Όταν ο κ. Βερέμης λέει δημοσίως, πως αυτό που παρουσιάζει η εκπομπή είναι η άποψη των Τούρκων, και
ο κ. Τατσόπουλος δηλώνει πως αυτή η ιστορία είναι η αλήθεια για την επανάσταση του 1821, είναι σαφές, πως ο κ. Τατσόπουλος ο οποίος δεν είναι ιστορικός, θεωρεί πως η Τούρκικη Ιστορία λέει την αλήθεια και όχι η Ελληνική Ιστορία.

Το δε σκεπτικό του, που ακούγεται στο βίντεο, για την μη ύπαρξη φυλών, είναι εντελώς ανόητο - πως δηλαδή όλοι ξεκινήσαμε από την ίδια αρχή - την Λούσι (;). Γιατί με το ίδιο σκεπτικό, όλοι ξεκινάμε από την γή. Γιατί τότε άλλοι βγήκαν μαύροι, άλλοι λευκοί, άλλοι κίτρινοι; Αυτό από μόνο του δεν υποδηλώνει γονιδιακή διαφορά - έστω και από μετάλλαξη/προσαρμογή. Αυτή η γονιδιακή διαφορά καθορίζει την φυλετικότητα και δίνει διαφορετικά προτερήματα στην εκάστοτε φυλή (π.χ. οι μαύροι αντέχουν σε περισσότερη έκθεση στον ήλιο απ' ότι οι λευκοί - λόγο μελαμίνης). Το επιχείρημά του λοιπόν, είναι εντελώς άκυρο!


Βέβαια, αν τον ακούσετε στο βίντεο λέει ότι δεν υπήρχε κρυφό σχολείο.

Διαβάζοντας τις αντίστοιχες πληροφορίες από την wiki, δεν έχω να πω κάτι.!!!
Γνωρίζετε εσείς κάτι παραπάνω;


Δηλώνω πως δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με την ιστορία. Επομένως είμαι ανοικτός στο να δεχτώ ότι στα πλαίσια μιας αντικειμενικής ματιάς και η Ελληνική αλλά και η Τουρκική ιστορία έχουν μέσα ψέμματα ή μύθους ή παραποιήσεις που μπήκαν για συγκεκριμένους εθνικιστικούς σκοπούς.



Ίσως στον ΣΚΑΪ να ήθελαν να αντιδράσουν στο εθνικό μας κατεστημένο (γιατί άραγε ΤΩΡΑ;;;;), και με αντίλογο να αναδείξουν κάποια πράγματα και να κάνουν κάποιες ζυμώσεις που ίσως μας ωφελήσουν όλους.
Αυτό όμως που με ενοχλεί, είναι το ότι δεν αναφέρεται ξεκάθαρα πως το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στην Τουρκική ιστορία και πως ως σκοπό έχει τον υγιή "αντίλογο" με την Ελληνική ιστορία, για να τονιστούν τα σημεία διαφωνίας μεταξύ των δύο εκδοχών, και όχι το να μάθουν τα παιδιά/νέοι την αντικειμενική ιστορία μέσω της τηλεόρασης! Αυτή η μη αναφορά, οδηγεί όσους γνωρίζουν ιστορία να εκνευρίζονται, και όσους δεν γνωρίζουν να μαθαίνουν ως Ελληνική, την Τουρκική ιστορία - πράγμα που εκ φύσεως οδηγεί σε διενέξεις και προσκρούσεις!...

Σε μια υπερμεγενθυμένη σύγκριση, είναι σαν να λες σε κάποιον πως θα του μάθεις Ελληνικά και να του παρουσιάζεις Γερμανικά!

Αν ξέρει Ελληνικά θα σε πάρει με τις πέτρες!
Αν δεν ξέρει Ελληνικά μετά θα σκοτώνεται με τους άλλους Έλληνες, μέχρι να κατανοήσει/πεισθεί ότι του έμαθες άλλα απ' ότι του είπες.

Αυτό δυστυχώς, σε μια πολύ πιο λεπτή και εξειδικευμένη βάση (ιστορία) κάνει και ο ΣΚΑΙ!..

Ελπίζω να το κατανοήσει, και να βάλει την επεξήγηση κάτω από τον τίτλο: «... Η Τουρκική εκδοχή...», αφού παίζεται στην Ελλάδα και ευνόητα μπερδεύεται με την Ελληνική εκδοχή αν δεν δοθεί επεξήγηση, και όχι να το παρουσιάζει σαν την αληθινή εκδοχή της ιστορίας όπως λέει ο Παρουσιαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: