"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

14/2/11

Το κύκλωμα Λούβαρη. Μια χουντική ιστορία που συνεχίστηκε και στα χρόνια του σοσιαλισμού!!

Φέρνοντας το Γ. Λούβαρη στο άμεσο περιβάλλον του, ο Α. Παπανδρέου εξέθεσε την κυβέρνηση του, το κίνημα και τον ίδιο του τον εαυτό στις μηχανορραφίες των Τσάτσων, οι οποίοι συνεργαζόμενοι με μια ομάδα χουντικών, που είχαν με τη σειρά τους μόνιμη επαφή με τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό Δ. Ιωαννίδη, επεχείρησαν και πέτυχαν να ....φθείρουν σε σημαντικά θέματα την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, να υπονομεύσουν και να απομακρύνουν Υπουργούς που αντιτάχθηκαν στα συμφέροντα τους.
Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει αμείλικτα: Γνώριζε ο Α. Παπανδρέου ότι ο εσμός αυτός που τον κύκλωσε- με τη θέληση του βέβαια- οδηγούσε στον Ιωαννίδη και άλλους χουντικούς;
Και ποια η σχέση του Παπανδρέου με όλους αυτούς;
-Υπάρχει από παλιά- 1965 - μια κατά διαστήματα αφοσιωμένη σχέση μεταξύ του Α. Παπανδρέου και του Δ. Ιωαννίδη.
-Μαζί ετοίμαζαν την επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα την 28η Μαΐου 1967{ δηλαδή : το δίδυμο Ιωαννίδης-Παπανδρέου}.
-Αν τα σαπισμένα καρτέλ δεν συμφωνούσαν στην εκχώρηση των συμφωνηθέντων προς την ΙΤΤ, που στήριξε την αποστασία, τότε οι Παπανδρέου - Ιωαννίδης Θα έκαναν τη δική τους δικτατορία.
-Δυστυχώς για τον Α. Παπανδρέου, την 20ή Απριλίου 1967, τα προαναφερόμενα καρτέλ συμφωνήσαν καταναγκαστικά ομόφωνα, πραγματοποιήθηκαν οι εκχωρήσεις και το πράσινο φως άναψε για τους δικτάτορες.
-Ο Δ. Ιωαννίδης πήρε εντολή να προσχωρήσει στον Γ. Παπαδόπουλο, αφήνοντας τον Α. Παπανδρέου σε....επταετή εκκρεμότητα!....

-Επιστρέφοντας λοιπόν στα συγκεκριμένα στοιχεία που κατέχουμε, αποκαλύπτουμε τα παρακάτω:
Ο Γ. Λούβαρης ήταν βασικό στέλεχος ενός {ομίλου} που έλεγχαν οι χουντικοί και μέσω των εταιριών της οικογένειας Τσάτσου, λυμαίνονταν τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαγοράζοντας αξιωματικούς και συκοφαντώντας όσους πήγαιναν αντίθετα στα συμφέροντα τους.
-Το κύκλωμα αυτό υπονόμευε τον κομματικό και κρατικό μηχανισμό του ΠαΣοΚ , εκθέτοντας τα στελέχη τους.
_Για ένα από τα στελέχη αυτά, τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γ. Πέτσο, υπάρχει καταγγελία ότι συνεργάσθηκε με την οικογένεια Τσάτσου, προωθώντας τα συμφέροντα τους .
-Το ίδιο κύκλωμα, πολεμούσε το Γεράσιμο Αρσένη με αφορμή την υπόθεση την ΑΓΕΤ, οργανώνοντας συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
-To 1983, έφτασαν σε στελέχη του ΠαΣοΚ επώνυμες καταγγελίες για τη δράση του κυκλώματος που προαναφέραμε και το ρόλο του Γ. ΛΟΥΒΑΡΗ σ΄ αυτό.
- Υπηρεσίες ερεύνησαν τις καταγγελίες και συνέταξαν έκθεση, η οποία απεστάλη προσωπικά στον τότε Πρωθυπουργό Παπανδρέου, με την υπόδειξη να δοθεί και στον Γ. Αρσένη, επειδή τον αφορούσε προσωπικά.
- Πέρασαν αρκετοί μήνες και επειδή όσοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση διαπίστωσαν ότι ο Α. Παπανδρέου , σύμφωνα με την πάγια τακτική του, κουκούλωσε το θέμα, φοβούμενος περαιτέρω αποκαλύψεις, πληροφόρησαν τον Αρσένη για την ύπαρξη και το περιεχόμενο της έκθεσης.
- Ο Γ. Αρσένης πήγε στο Καστρί και ζήτησε από τον Α. Παπανδρέου την έκθεση και ο Παπανδρέου αθώα….διέψευσε την ύπαρξη της, ενώ την είχε στο συρτάρι του.
- Η έκθεση θάφτηκε, ο Γ. Αρσένης εκδιώχθηκε, ο Πέτσος {αναβαθμίστηκε} και ο ΛΟΥΒΑΡΗΣ ΠΗΡΕ –ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ- ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ {ΜΑΤΖΙΚ} ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..!!!!
- Το χουντικό κύκλωμα δρούσε κυρίως μέσα από τέσσερις εταιρίες του Ομίλου των Τσάτσων:
- Την ΚΕΣΤΡΕΛ, Γρ. θεολογου1, Αθήνα.
- Την ΜΑΡΣ, 25ης Μαρτιου 9, Χαλάνδρι.
- Την Τσάτσος Εμπορική, και
- Την ΔΕΛΤΑ ΟΙΛ.

-Εκτός του ΛΟΥΒΑΡΗ, βασικά στελέχη του κυκλώματος ήταν, ο Σπύρος Κομνόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΣΤΡΕΛ, πρώην λοχίας της ΕΣΑ, σωματοφύλακας του Ιωαννίδη και δεξί χέρι του υπασπιστή του Γ. Σταύρου.
-Την 21η Απριλίου 1967, κατέλαβε τον ΟΤΕ μαζί με τον Αβραάμ και μετά ήταν {υπεύθυνος} των υποκλοπών, κατέθεσε μάλιστα μάρτυρας σε σχετική δίκη…..
-Ο επίσης χουντικός αξιωματικός Γ. Σταύρου, μέλος κι αυτός του Δ.Σ. της ΚΕΣΤΡΕΛ, απόστρατος ταγματάρχης, υπηρέτησε ως υπασπιστής του Δ. Ιωαννίδη.
Ο γνωστός δικηγόρος των χουντικών Αλφαντακης.
Ο γαμπρός του Ιωαννίδη Αλαζράκης, που έχει αποδεδειγμένα οικονομικές δοσοληψίες με τον Κομνόπουλος.
-Οι άνθρωποι του κυκλώματος στο στρατό ήταν, μεταξύ άλλων: ο απόστρατος πτέραρχος Βολίκας, ο οποίος χρημάτισε πρόεδρος της ΚΕΣΤΡΕΛ και σύμβουλος της ΜΑΡΣ, ήταν ο άνθρωπος που συνόδευε τον Γ. ΛΟΥΒΑΡΗ στις επισκέψεις του στο Υπουργείο Άμυνας, για τους πυραύλους{ΜΑΤΖΙΚ}.
- Ο στρατηγός ε.α. Γ Ροσολής, μέλος του Δ.Σ. της ΜΑΣΚΟ.
- Ο απόστρατος συνταγματάρχης Γρ. Καλιακμάνης, η σύζυγος του οποίου-η Στέλλα- είναι μέτοχος της ΜΑΡΣ, με 33%.
-Ο Καλιακμάνης έχει αναμειχθεί στις υπόθεση αρμάτων μάχης {ΛΕΟΠΑΡΝΤ} και {ΛΕΩΝΙΔΑΣ} και συνδεόταν με τον Ευάγγελο Αβέρωφ.
-Ο αντισυνταγματάρχης Παπασπύρου, εν ενεργεία τότε, υπηρετούσε στη Διεύθυνση Πεζικού του ΓΕΣ.
Ο τότε στρατιωτικός ακόλουθος στο Βελιγράδι συνταγματάρχης Τομαδάκης.
Από το Ναυτικό ο αρχιπλοίαρχος Φωκάς.
Σημειώνουμε ότι ο Καλιακμάνης είναι κουμπάρος του διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του τότε Υπουργού Άμυνας Ι. Χαραλαμπόπουλου, του συνταγματάρχη Κ. Φράγκου.
-Φίλος στενός του Φράγκου είναι ο Ροσολής.{περιττό είναι βέβαια να γράψω ότι ο Χαραλαμπόπουλος δεν αντιλαμβανόταν τίποτα, ως μονίμως {απών} Υπουργός….}.

-Ο Φράγκος είναι ο άνθρωπος που με ιδιόχειρο σημείωμα έδωσε εντολή στο Δ΄ Κλάδο του ΓΕΑ να στείλει το περιβόητο τέλεξ που εξασφάλιζε την προμήθεια {ΜΙΖΑ} του ΛΟΥΒΑΡΗ από τη ΜΑΤΡΑ για τους ΜΑΤΖΙΚ.

-Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της ΑΓΕΤ , οι τέσσερις εταιρείες στεγαζόταν στην οδό Δραγατσανίου 8- στο ίδιο κτίριο με την ΑΓΕΤ- αλλά στη συνέχεια μετακόμισαν στη Γρ. Θεολόγου, εκτός από την ΜΑΡΣ που πήγε στο Χαλάνδρι.

Τα συνωμοτικά μέτρα που έπαιρνε το κύκλωμα ήταν τόσο αυστηρά , που όσοι ερεύνησαν την υπόθεση, χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να ξεκινήσουν από κάπου.
-Έτσι οι άνθρωποι του Τσάτσου γνώριζαν, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΚΡΟΠΝΟΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ.

-Μόνο από την υπόθεση της προμήθειας ανταλλακτικών των γαλλικών αρμάτων ΑΜΧ-30, ο κύκλος συναλλαγών της ΚΕΣΤΡΕΛ έφτασε το ένα δισεκατομμύριο δραχμές μέχρι το 1983.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΕΣΤΡΕΛ.
Πως γινόταν αυτό;
Άνθρωποι μέσα στο μηχανισμό τους ΓΕΣ , τη διεύθυνση τεθωρακισμένων και το εργοστάσιο αρμάτων του Βελεστίνου, προωθούσαν αμφισβητούμενες απαιτήσεις για ανταλλακτικά ….
-Ένας από τους Διοικητές του Βελεστίνου τότε, ήταν και ο απόστρατος Γ. Ροσολής, μέλος του Δ.Σ. της ΜΑΣΚΟ..
-Ανάμειξη στην υπόθεση του Βελεστίνου είχαν και οι συνταγματάρχες Κονδόλης και Κουγιτάκης, που υπηρετήσαν εκεί…

Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: