"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

8/2/11

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ!

Απίστευτη θέση του Ε.Βενιζέλου στην Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214: "Δεν ξέρω τίποτα" 

"Δεν γνωρίζει τίποτα για την ουσία του θέματος" είπε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος για το σκάνδαλο της προμήθειας των τεσσάρων υποβρυχίων Type 214 και της σύμβασης εκσυγχρονισμού Neptune II για τα τρία υποβρύχια Type 209/1200.

Aλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δώσει ανέξοδες υποσχέσεις για "την πλήρη διαλεύκανση του ζητήματος της διακίνησης μαύρου χρήματος μέσω της αγοράς τεσσάρων υποβρυχίων από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στο βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμένος ανέφερε ότι όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής επί κυβερνήσεως Ν.Δ. και η επιτροπή είχε μεταβεί στη Γερμανία είχε επισημάνει πολλές από τις πτυχές των αποκαλύψεων του γερμανικού περιοδικού. Σημείωσε δε ότι τα μέλη της Επιτροπής είχαν συγκεντρώσει τα στοιχεία αυτά, τα οποία ζήτησε να δοθούν στον υπουργό.

Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι όλες οι καταγγελίες θα ερευνηθούν από τη γερμανική και την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς και την ελληνική διοίκηση, και υπενθύμισε ότι το ΣΔΟΕ διεξάγει σχετική έρευνα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, αλλά και αυτεπαγγέλτως. Τόνισε ότι θα διερευνηθεί αν προκύπτουν και αστικές αξιώσεις υπέρ του δημοσίου, καθώς και ότι, εφόσον έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα, οι ποινικές ευθύνες είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί. Δήλωσε τέλος ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τίποτα για την ουσία του θέματος.

Πως γίνεται να διερευνηθούν όλα αυτά όταν ο κεντρικός άξονας η ThyssenKrupp Marine Systems έκλεισε όλη αυτή την υπόθεση με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού και την υπογραφή του για την τροποποίηση των συμβάσεων και την προμήθεια ... δύο νέων υποβρυχίων Type 214, μόνο αυτός το ξέρει και μπορεί να το εξηγήσει. Όλα τα άλλα είναι βερμπαλισμοί για τους ιθαγενείς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: