"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

4/3/11

Αποτροπιασμό και οδύνη για τη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στο Ρέντη εκφράζουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ενώ επανέρχονται οι επικρίσεις σχετικά με την εκπαίδευση της ΕΛΑΣ. Εκτός κινδύνου οι τραυματίες.





Γιατί ξανά ΑΙΜΑ πριν από το γενικό ξεσηκωμό των Ελλήνων;
Γιατί μας δίνει έντονα σημάδια προπαγάνδας;
Είναι πιστεύεται τυχαίο, η επιλογή του στόχου , των Ελλήνων Αστυνομικών; 
Γιατί η ένοπλη τρομοκρατία ανθεί πάντα επι των κυβερνήσεων ΠαΣοΚ;
Και γιατί πάντα έχουν την προστασία όλων των κεντροαριστερών πολιτικών κομμάτων;

Καλάζνικωφ ΑΚ-47: Η Βιογραφία του πιο Αναγνωρίσιμου Όπλου στον Κόσμο

Το πρώτο Καλάζνικωφ κατασκευάστηκε το 1947 από τους μηχανικούς του Στάλιν και είχε αρκετά ελαττώματα, καθώς το διαμέτρημα ήταν μικρό, όπως και η εμβέλεια. Τότε, τίποτα δεν προοιώνιζε την συνέχεια του Avtomat Kalashnikova-47, το οποίο έφτασε να θεωρείται το πιο αναγνωρίσιμο όπλο στον πλανήτη. Το ΑΚ-47 κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια της Σοβιετικής Ένωσης και να γίνει το όπλο της επιλογής πολλών άλλων κυβερνήσεων, ανταρτών και τρομοκρατών, αυξάνοντας τις δυνατότητές τους. Μπορεί να υπολειπόταν ελαφρώς σε ακρίβεια και ισχύ, αλλά υπερτερούσε σε ευκολία χρήσης, κόστος, αξιοπιστία και διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ακόμα και ο πιο φτωχός ή ανόητος άνθρωπος χωρίς ιδιαίτερη εκπαίδευση.

Το Κρεμλίνο εξήγαγε τα Καλάζνικωφ στη δεκαετία του ’50 και του ’60 στο ανατολικό μπλοκ κατά δεκάδες εκατομμύρια, στα πλαίσια ενός προγράμματος τύπου franchising. Η υπερπροσφορά αυτή και η έλλειψη ασφάλειας οδήγησαν στη συνέχεια στην περαιτέρω εξάπλωση των όπλων, ιδίως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ειρωνεία σε όλα αυτά είναι ότι το Καλάζνικωφ σχεδιάστηκε αρχικά ως ένα όπλο επιβολής της κρατικής ισχύος και κατέληξε να είναι ένα μέσο για όσους αντιστέκονται σε αυτή. Ο σχεδιασμός του προήλθε από τον εντυπωσιασμό των σοβιετικών με τα όπλα των ναζί και την προσπάθεια ανάπτυξης ενός παρόμοιου τυφεκίου. Ενώ ο ίδιος ο Μιχαήλ Καλάζνικωφ καρπώθηκε την σχεδίαση, στην πραγματικότητα συμμετείχαν πολλές διαφορετικές ομάδες και η μορφή του όπλου άλλαξε σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.

Ανάμεσα στις αμέτρητες διαμάχες όπου χρησιμοποιήθηκε το ΑΚ-47, ξεχωρίζουμε τις εξής:

- Η τρομοκρατική επίθεση του 1972 στους Ολυμπιακούς του Μονάχου.

- Η δολοφονία του Σαντάτ το 1981 στην Αίγυπτο.

- Η αντίσταση των Ταλιμπάν ενάντια σε Σοβιετικούς και Αμερικανούς στο Αφγανιστάν.

- Ο πόλεμος του Βιετνάμ.

- Η γενοκτονία της Ρουάντας.

Εκτός όμως από την χρήση του στο πεδίο της μάχης, το Καλάζνικωφ πέρασε και στην σφαίρα της ποπ κουλτούρας, αφού σχετίστηκε με τις συμμορίες των αφρο-αμερικανών του Λος Άντζελες, συμπεριλήφθηκε σε βιντεοπαιχνίδια, ακόμα και σε έργα τέχνης.
http://www.apotropi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: