"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

4/4/11

Κατάσταση εκτός ελέγχου: 4μελής συμμορία ληστών εκτελεί 75χρονο μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του

ImageΣε κατάσταση εκτός ελέγχου  έχει φτάσει η εγκληματικότητα, ιδιαίτερα στην επαρχία όπου συμμορίες ληστών αλωνίζουν κυριολεκτικά όλη τη χώρα και ιδιαίτερα σε απομονωμένα χωριά, όπου χτυπούν αδιακρίτως. Αυτή τη φορά δυστυχώς είχε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πύργου Ορχομενού, Γιάννη Βέργου στη Βοιωτία.

Κατοχή όπλων


Όλα έγιναν λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν 4 δράστες μπήκαν στι σπίτι  και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα και κοσμήματα. Ένας θόρυβος που έκαναν όμως, ξύπνησε τον 75χρονο που κοιμόταν με τη γυναίκα του, ενώ πετάχτηκε από το κρεβάτι και ο 47χρονος γιος τους, που κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο.Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε απέναντι από τους 4 ληστές και τότε εκείνοι δεν δίστασαν. Ένας από αυτούς, όπλισε και τον πυροβόλησε εξ επαφής στο στήθος, μπροστά στα μάτια της έντρομης γυναίκας του. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Στη συνέχεια ακινητοποίησαν τον 40χρονο γιο του και τραυμάτισαν ελαφρά την σύζυγό του. Αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο των δραστών το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένο από το Γαλάτσι.
Τον τελευταίο καιρό οι εισβολές σε σπίτια έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Μόνο το μήνα Μάρτιο καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε τουλάχιστον τρεις  περιπτώσεις εισβολής και ομηρίας οικογενειών. Μια στην Κερατέα όπου τρεις αλλοδαποί λήστεψαν τριμελή οικογένεια, άλλη μια στο Κεφαλάρι όπου τετραμελής σπείρα πάλι αλλοδαπών κράτησαν ομήρους και λήστεψαν πατέρα και κόρη, ενώ στη Ζάκυνθο τετραμελής οικογένεια που ζει στην ορεινή περιοχή Μεγαλόνι Βολιμών, 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου, έπεσαν θύματα ομηρίας από δύο άγνωστους αλλοδαπούς  όπου με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας αφαίρεσαν 450 ευρώ, έναν υπολογιστή και τα κινητά τηλέφωνα της οικογένειας. Αφού ολοκλήρωσαν τη ληστεία διέφυγαν πεζοί ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας τους περίμεναν συνεργοί τους με κάποιο όχημα.Σύμφωνα με την κατάθεση των θυμάτων στην Αστυνομία, οι δύο άγνωστοι δεν μιλούσαν ελληνικά.

Όπως έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη από το defencenet.gr η τραγική αυτή κατάσταση επιδεινώνεται κύρια από την αδιαφορία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων ΔΙκαιωμάτων (ΔΔΑΔΙ) όσο και του αντίστοίχου προστασίας του πολίτη (ΠΡΟΠΟ). Το παραπάνω γίνεται είτε με τους νόμους περί αποσυμφόρησης των φυλακών και του αστείου νομοθετήματος περί εγγυήσεων με αποτέλεσμα χιλιάδες καταδικασμένων για ληστείες να παραμένουν ελεύθεροι, είτε με την αδυναμία των αρχών λόγω έλλειψης κονδυλίων για επαρκή αστυνόμευση.
Η αδιαφορία αυτή έχει ως θύμα την ελληνική κοινωνία και μόνο. Ταυτόχρονα η προσπάθεια των αρχών επικεντρώνεται σε άλλους πιο κρίσιμους τομείς: Το υπουργείο ΔΔΑΔΙ σε νόμους περί «δισκοπάθειας» «ψυχοπάθειας» και «εχθροπάθειας» ενώ το αντίστοιχο υπουργείο ΠΡΟΠΟ προσπαθεί με κάθε μέσο να σταματήσει το κύμα φυγής των αλλοδαπών από τη χώρα, με την ελπίδα να τους «ενσωματώσει» στην πλάτη της κοινωνίας.
Και τελευταίο αλλά όχι και έσχατο ας μην ξεχάσουμε, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν τη δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις 17 Σεπτεμβρίου του 2010 όταν απεύθυνε πρόσκληση στους απανταχού μετανάστες να "σπεύσουν" προς ενσωμάτωση με την ελληνική κοινωνία:

«Τη στιγμή που άλλες χώρες της Ευρώπης διώχνουν τους μετανάστες και τους Ρομά, εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες», είχε δηλώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.  Τα σχόλια περιττεύουν. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: