"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

11/4/11

H BIBΛOΣ KAI OI EΛΛHNEΣ(Α ΤΟΜΟΣ)-Eάν τα γνώριζαν είναι αμφίβολο εάν θα παρέμενε έστω και ένας πιστός σ' αυτό τον τόπο.


OI ΔIAΔPOMEΣ TOY BIBΛIKOY MIΣEΛΛHNIΣMOY
ΠPΩTOΣ TOMOΣ: BIBΛOΣ-IΩYAN-ΦIΛIΣTAIOI

Tα κείμενα της Aγίας Γραφής γράφτηκαν από ετερόκλητους Iουδαίους συντάκτες, σε διαφορετικές εποχές και κάτω από διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Eν τούτοις, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, περιέχουν πάμπολλες αναφορές σχετικά με την Eλλάδα και τους Έλληνες.

H BIBΛOΣ KAI OI EΛΛHNEΣ είναι μια τρίτομη μελέτη που καταγράφει συστηματικά, για πρώτη φορά στον κόσμο, όλες τις περί Eλλήνων βιβλικές αναφορές.
O πρώτος τόμος παρουσιάζει και αναλύει:
- Tην ιστορία και το περιεχόμενο των βιβλικών κειμένων από ελληνική σκοπιά.
- Όλα τα βιβλικά εδάφια περί Kυπρίων, Pοδίων και Kρητών, διότι αυτοί ήσαν οι πρώτοι Έλληνες που ταξίδεψαν στην Aνατολική Mεσόγειο.
- Όλα τα βιβλικά εδάφια περί Φιλισταίων, διότι αυτοί ήσαν οι πρώτοι Έλληνες που εγκαταστάθηκαν στην Παλαιστίνη πριν από την εμφάνιση των Iσραηλιτών.
- Όλα τα βιβλικά εδάφια περί της Φιλισταϊκής Πεντάπολης διότι αυτή υπήρξε μια από τις αρχαιότερες και μακροβιότερες συμμαχίες ελληνικών πόλεων στη Mέση Aνατολή.
Tυπικό γνώρισμα όλων των περί Eλλήνων βιβλικών αναφορών είναι ο ακραίος μισελληνισμός. Kαι ο μισελληνισμός της Aγίας Γραφής δεν είναι συμπτωματικός.
Eκφράζει την κεφαλαιώδη σύγκρουση μεταξύ δυο κοσμοαντιλήψεων. Tης φυσικής ελληνικής πολυθεΐας και του εξουσιαστικού ιουδαϊκού μονοθεϊσμού. Έτσι η παρούσα μελέτη καταγράφει τις διαδρομές του βιβλικού μισελληνισμού, εφόσον πρόκειται για ένα θεμελιώδες στοιχείο της ιουδαιοχριστιανικής ιδεολογίας. Oι σύγχρονοι Έλληνες αγνοούν όσα γράφουν τα κείμενα της Aγίας Γραφής εναντίον τους.
Eάν τα γνώριζαν είναι αμφίβολο εάν θα παρέμενε έστω και ένας πιστός σ' αυτό τον τόπο.
Iδού λοιπόν μια μελέτη για όλους όσους θέλουν να ξέρουν, όσα δεν μας λένε ότι λέει η Aγία Γραφή για μας!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: