"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

25/9/11

Σε ελεύθερη πτώση το $ Αυστραλίας

Σε ελεύθερη πτώση ήταν την Παρασκευή οι συναλλαγές στο Αυστραλιανό Χρηματιστήριο μετά τις απώλειες που καταγράφηκαν στη Νέα Υόρκη και την Ευρώπη.
Η πτώση ξεπέρασε το 2% μόνο τις πρωινές ώρες και εκτιμάται ότι «χάθηκαν» 25 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σε πτωτική πορεία είναι και η αξία του δολαρίου Αυστραλίας που έπεσε στα 96.9 σεντ έναντι του αμερικανικού νομίσματος πριν ανακτήσει μέρος της αξίας του.

Εξακολουθεί, πάντως, να κυμαίνεται κάτω από την αξία του αμερικανικού νομίσματος κάτι που είχε να συμβεί εδώ και δέκα μήνες.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της αυστραλιανής τράπεζας Westpac, Τζέιμς Σαγκ, «οι επενδυτές δεν ρισκάρουν αλλά είναι σε πανικό καθώς θεωρούν αναπόφευκτη την πτώχευση της Ελλάδας, η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να εισέλθει σε φάση ύφεσης και η ευρωζώνη έχει τεράστια προβλήματα».

Οι αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομία έχει επιβραδυνθεί απότομα, οδήγησε σε πτώση τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές δεν ακολούθησαν την FED στις προσπάθειές της να τονώσει την ανάπτυξη και εστίασαν την προσοχή τους στις ζοφερές προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας.
H επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μία επικίνδυνη φάση και πως τα αυξανόμενα χρέη των κρατών μπορεί να θέσουν υπό αμφιβολία την ανάκαμψη, διεθνώς. Τα έθνη πρέπει να εργαστούν μαζί για να αντιμετωπίσουν τους αυξανόμενους κινδύνους, τόνισε η κ. Λαγκάρντ.

Οι τράπεζες πρέπει να παρέχουν περισσότερο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις χρειάζονται αξιόπιστα σχέδια για να θέσουν το χρέος τους υπό έλεγχο. Η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε την ανησυχία της επειδή μερικές κυβερνήσεις φαίνεται να μη διαθέτουν την απαραίτητη πολιτική βούληση, προκειμένου να πετύχουν μία δραστική συρρίκνωση των αυξανόμενων ελλειμμάτων.

Παράλληλα, η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε πως η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πρέπει να ελέγξουν τις οικονομικές κρίσεις, αλλιώς θα διακινδυνεύσει η παγκόσμια οικονομία. Επίσης, κάλεσε τις φτωχότερες χώρες να είναι προσεκτικές, προκειμένου να μην υποστούν τις συνέπειες από τις κρίσεις των πολύ ανεπτυγμένων χωρών.
Πηγή άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: