"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

3/9/11

Η Τουρκία ετοιμάζεται για πολεμική ρήξη στην Κύπρο

Του Κώστα Τζεβελέκου


Η πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών δικαιώνει τις αντιδράσεις των Ισραηλινών όταν οι Τούρκοι προσπάθησαν πέρυσι να σπάσουν τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας με το πλοιάριο Mavi Marmara που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν από τις ισραηλινές δυνάμεις εννέα Τούρκοι.

Οι ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι βρισκόντουσαν σε άμυνα και όπως ισχύει σε όλα τα κράτη του κόσμου έχουν το δικαίωμα να υποστηρίξουν την εδαφική τους ακεραιότητα με τα στρατιωτικά μέσα που διαθέτουν.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να αποσπάσουν συγγνώμη από τους Ισραηλινούς,αλλά οι Ισραηλινοί επιβάλλεται να πιέσουν τους Τούρκους να τους ζητήσουν συγνώμη γιατί δεν τους ενόχλησαν σε τίποτα και δέχθηκαν απροκάλυπτη επίθεση . Είναι φοβερό να γίνεται το μαύρο άσπρο επειδή το επιθυμεί ο Ισλαμιστής Ερντογάν προκειμένου να δείξει την Οθωμανική του υπεροχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν η Τουρκία να αποσύρει τον πρέσβη της από το Ισραήλ και να αρχίσει πάλι να εκστομίζει απειλές ενάντιων των ισραηλινών με επιβολές κυρώσεων και άλλες ενέργειες .

Που κρύβεται η αλήθεια;

Η Τουρκία γνώριζε πολύ καλά ότι η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών θα είναι εναντίον της για τον απλό λόγο ότι ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος βάση του διεθνούς δικαίου. Δεν μπορεί σήμερα η Τουρκία να αμφισβητεί ούτε τους διεθνείς οργανισμούς , ούτε τις το διεθνές δίκαιο γιατί στο τέλος θα αναγκασθούν όλοι οι λαοί να σκύψουν το κεφάλι στον Οθωμανό Ερντογάν.

Τα κόλπα των Τούρκων έχουν άμεση σχέση με τις υποθαλάσσιες έρευνες που προχωράει η κυπριακή δημοκρατία σε συνεργασία με το Ισραήλ, ώστε να εξαχθούν τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων που υπάρχουν στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι Τούρκοι έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θα αντιδράσουν δυναμικά ,ενδεχομένως θα έρθουν σε πολεμική ρήξη με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία , το Ισραήλ και η Ρωσία έχουν ξεκαθαρίσει πως υποστηρίζουν πλήρως την απόφαση της Κύπρου για την εξόρυση των πλούσιων κοιτασμάτων. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι δραστηριότητες της Κύπρου προς εξερεύνηση και εξόρυξη ορυκτών πηγών πλούτου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (AOZ) ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας..

Βέβαια η ειλικρίνεια των αποφάσεων τους θα δοκιμασθεί όταν η Τουρκία ξεκινήσει τις εχθροπραξίες.

Πολλοί διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που Ερντογάν προσπαθήσει να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο θα έλθει και το τέλος της Αυτοκρατορίας του γιατί το σχέδιο διαμελισμού της Άγκυρας είναι έτοιμο.
Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: