"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

1/9/10

ΣΕΡΒΟΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Δραγάσης και Οχι Παλαιολόγος "Ω Κωνσταντίνε βασιλεύ Δραγάζη το πινόμι (επώνυμο)"

Η Σερβίδα αυτοκράτειρα του Βυζαντίνου Ελενα Ντράγκας (δεξιά) σε μικρογραφία στο Λούβρο μαζί με τον σύζυγό της Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγο

Λαϊκός θρήνος γιά την άλωση της Πόλης, στιχ.824

   Το επώνυμό  που δόθηκε στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και κυριάρχισε στην ιστοριογραφία που τον περιβάλλει, ήταν Ντράγκας (ελληνοποιήθηκε σε Δραγάζης, Δραγάσης ή Δραγάτσης). Προέρχεται από την μητέρα του Ελενα Ντράγκας που ήταν Σερβίδα, κόρη  μεγαλοφεουδάρχη στην .......Σερβοκρατούμενη περιοχή του κάτω Βαρδάρη . Η Ελενα Ντράγκας (Helena Dragaš,  1372-1450) ανέβηκε στον βυζαντινό θρόνο το  1392 ως σύζυγος του αυτοκράτορα Μανουήλ  Β΄ Παλαιολόγου (1391-1425). Απέκτησε μαζί του έξι αγόρια από τα οποία τα δύο έγιναν αυτοκράτορες του Βυζαντίου.

  Το μικρό του όνομα (Κωνσταντίνος) δόθηκε επειδή ο Σέρβος παππούς του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ονομαζόταν Constantine. Παραμένει αναπάντητο το  ερώτημα γιατί ονοματοδοτήθηκε επίσημα με το πλήρες όνομα και επώνυμο του Σέρβου παππού του από την πλευρά της μητέρας του και όχι με το όνομα του εκ πατρός Ρωμαίου παππού του που ήταν ο  αυτοκράτορας Ιωάννης Ε΄  Παλαιολόγος (1341-1391).

   Σύμφωνα με τους Βυζαντινούς χρονογράφους του 15ου αι. παππούς εκ μητρός του  "μαρμαρωμένου βασιλιά" ήταν ο Σέρβος ηγεμόνας της Σερβοκρατούμενης κάτω Μακεδονίας (περιοχής Σερρών) Κωνσταντίν Ντράγκας (Constantine Dragaš,   1340-1395).

  Η  τοπική δυναστεία Ντράγκας μετά τον θάνατο του Σέρβου Κράλλη (Αυτοκράτορα) Στέφανου Ντούσαν ( Stefan Uroš IV Dušan 1308-1355) και την πολυδιάσπαση του Σερβικού κράτους, κατείχε περιοχή γύρο από τον ποταμό Βαρδάρη. Ο Κωνσταντίν Ντράγκας από το 1371 μέχρι τον θάνατό του το 1395, υπήρξε υποτελής και πιστός σύμμαχος των Οθωμανών  που είχαν διεισδύσει στα Βαλκάνια.


ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ  ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

   

Οπως όλοι οι προκάτοχοί του  έτσι και ο  τελευταίος "αυτοκράτορας"  του "Βυζαντίου" Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Ντράγκας (Παλαιολόγος) αυτοπροσδιοριζόταν ως Αυτοκράτωρ Ρωμαίων και όχι Ελλήνων. Η σωζόμενη στην Βιέννη αυθεντική υπογραφή του Κωνσταντίνου ( φωτο) αναφέρει:

 "Κωσταντίνος εν Χριστώ τω Θεώ πιστός βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων"

Το ίδιο συμβαίνει και με τον παππού του Ιωάννη Ε΄ Παλαιολόγο (1341-1391) που στο εικονιζόμενο  μετάλλιο (αριστερά) εμφανίζεται με Ρωμαιοκαθολική αμφίεση, τιτλοφορούμενος ως Αυτοκράτωρ Ρωμαίων.


Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: