"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

30/8/10

Στο χείλος της εξαφάνισης το ποταμίσιο δελφίνι της Κίνας

Το δελφίνι του Γιανγκτσέ διακρίνεται για το τα μικροσκοπικά μάτια και το μακρύ ρύγχος (φωτ. του 2002)
 Πεκίνο Η τελευταία αποστολή για την καταμέτρηση των μοναδικών δελφινιών του ποταμού Γιανγκτσέ της Κίνας απέτυχε να εντοπίσει έστω και ένα από τα ζώα, και οι ερευνητές φοβούνται ότι το είδος πλησιάζει την εξαφάνιση.
Οι 30 Κινέζοι και ξένοι επιστήμονες που...
πέρασαν 26 ημέρες άκαρπης αναζήτησης κατά μήκος 1.700 χιλιομέτρων του ποταμού εκτιμούν ότι τα εναπομείναντα δελφίνια δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 50.
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι το δελφίνι του Γιανκτσέ έχει εξαφανιστεί. Παρόλα αυτά, ο πληθυσμός έχει μειωθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία [...] Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, το δελφίνι θα έχει εξαφανιστεί εντός δέκα ετών» δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua ο Ουάνγκ Ντινγκ του Ινστιτούτου Υδροβιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.
Όπως αναμεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, στην προηγούμενη καταμέτρηση το 1997 είχαν εντοπιστεί μόλις 13 ποταμίσια δελφίνια.
Το δελφίνι του Γιανκτσέ (Lipotes vexillifer), που ζει αποκλειστικά στο κινεζικό ποτάμι εδώ και 20.000 χρόνια, απειλείται από την υπεραλίευση, τη μόλυνση, τα ποταμόπλοια, αλλά και από τα πολυάριθμα φράγματα που εμποδίζουν τη μετακίνησή του.
Η κινεζική κυβέρνηση οριοθέτησε φέτος μια προστατευόμενη περιοχή σε μια λίμνη της επαρχίας Χουμπέι με σκοπό να συνητηθεί εκεί ένας μικρός αναπαραγωγικός πληθυσμός του εξαιρετικά σπάνιου είδους. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν έχει αιχμλωτιστεί κανένα δελφίνι για να μεταφερθεί στη λίμνη και οι ελπίδες για την επιτυχία του προγράμματος έχουν αρχίσει να σβήνουν. 


Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: